Jump to content
 • Sign Up

MAF

 • entries
  518
 • comments
  1,497
 • views
  276,415

MAF 027 - Fotogenie

NandroDavids

1,027 views

gallery_7284_229_9261.jpg

Deze rubriek is geschreven door @SpacyColours

Welkom bij Fotogenie! In deze rubriek kies ik steeds iemands avatar uit, analyseer ik die en vertel ik jullie waarom dat plaatje bij diegene past. Vaak toont de avatar namelijk wat er achter de persoon schuil gaat.

Dit keer vertel ik het verhaal achter de avatars van @MegaPilot en @Crypteq.

gallery_7284_229_38183.pnggallery_7284_229_3909.jpg

Wat zien we?

Chop, de hond van Franklin in GTA V.

Waarom past het plaatje bij MegaPilot en Crypteq?

Ik heb al eens eerder verteld dat de hoofdpersonages van GTA V gebaseerd zijn op onze eigen @Bassieboy35. Maar wist je ook dat Chop, de hond, op MegaPilot en Crypteq zijn gebaseerd?

We weten eigenlijk nog vrij weinig over wat je met het beest kan, en hoe hij zich gedraagt. Maar wat Jesperkaj en Die Hard kunnen, kan ik ook. Dus zal ik je vast lekker maken met enkele feiten die al zo goed als vast staan, wetende dat Crypteq en MegaPilot als inspiratiebron hebben gediend.

- Franklin weet met zijn opgroeien in een achterstandswijk en gebrek aan opleiding natuurlijk maar weinig van hoe je met moderne technologie moet omgaan. Terwijl je als Michael en Trevor gewoon de rekenmachine op hun mobieltje zult kunnen gebruiken, vertrouwt Franklin al het wiskundige denkwerk toe aan zijn trouwe hond Chop. Denk nou niet meteen aan Cyberdogs uit Fallout of Jimmy Neutron's huisdier Flokkert, maar Chop heeft wel een uitzonderlijk hoog IQ. Ook handig als je een kluis moet kraken: niets stethoscoop, leg je hond met zijn oor tegen de kluisdeur aan en hij blaft de juiste code naar je.

- Chop heeft een realistisch reactiesysteem. Geef hem een verkeerd bot en hij zal je een urenlange tirade blaffen waarin hij uitvoerig diens smaak, geur, grip en stevigheid bekritiseert, en je een lijstje geven van botten die hij wel wil hebben. Zodra je hem dan een goed bot geeft, stijg je in zijn Likeness en luistert-ie meer naar je. Helaas zit er wel een bug in het spel: soms geef je hem een bot dat hij eerst als goede optie bestempelde, wat hij dan ineens totaal niet meer lekker blijkt te vinden. En vice versa.

- In GTA V is het weer mogelijk om dingen online te bestellen, op zeer uitgebreide manier, via een parodie op Chinese webshops. Chop is dol op deze manier van winkelen, zo erg dat ie er naar vernoemd is: Chinese webshop. Regelmatig zul je op deze manier speeltjes moeten kopen voor het beest. Doe je dat niet dan zal hij op een gegeven moment minder blaffen.

gallery_7284_229_16865.jpeg

- Je kan Chop meenemen in de auto. Stap gewoon in (als Franklin) en Chop springt op de achterbank. Aan de ene kant nuttig, want het beest gaat blaffen als er politie in de buurt is. Aan de andere kant blaft hij ook als het huidige radiostation hem niet bevalt. Onder andere top-40-muziek en hardcore zint het beest tot rust, maar elk nummer moet minstens tien miljoen views hebben op YouTube, anders krabt hij zo je achterbank kapot. Bij enkele zenders kan hij zelfs spontaan op je stuur springen, zodat je gaat slingeren, net zolang totdat je betere muziek opzet.

- In GTA IV hoorde je op de radio wel eens reclame over "Vindication Angel Curse Buster BC". Deze reclamespot zal terugkeren. Het schijnt dat als Chop dit reclamespotje voor de 7e keer hoort, hij een Easter Egg uitpoept.

Dit is natuurlijk nog maar het puntje van de ijsberg, want er zijn vast nog zat meer dingen die Chop kan doen. Uiteraard is dit alles slechts speculatief, al zou het me erg verbazen als Rockstar deze feiten niet zou toepassen. Maar hoe die hond er uiteindelijk ook uit gaat zien en zich gaat gedragen, één ding is zeker. En dat is dat we dit toffe beest en alle avonturen die we ermee gaan beleven, te danken hebben aan twee personen: MegaPilot en Crypteq.2 Comments


Recommended Comments

Deze rubriek was een plezier om te lezen!

...maar elk nummer moet minstens tien miljoen views hebben op YouTube, anders krabt hij zo je achterbank kapot.

GE-NI-AAL! :schater:

Share this comment


Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...