Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582002

Editie 341 - Interviews


OWN

414 bezichtigingen

uZ6lph1.jpg

Deze rubriek is geschreven door @Phoenyxar!

photo-109071.jpg?_r=1367434623

Welkom terug bij Interviews iedereen! Deze week nemen we Grand Theft Auto TOM eens even door!

Bassieboy35

Phoenyxar

Grand Theft Auto TOM

Grand Theft Auto TOM welkom bij jou OWN interview!

Heey, wat een eer.

Dat dacht ik toch ook.

Mijn lieftallige assistent is er ook bij.

Tom de Beer: Dat zie ik ja :)

En ook even Hallo van mij!

Hoi!

Mooi, wanneer en waarom regristreerde je je?

Ik registreerde me op 26 februari 2009, omdat ik vragen had over GTA San Andreas geloof ik. Wat voor vragen dat waren, weet ik eerlijk gezegd niet meer.

Misschien vanwege cheats?

Zou best kunnen ja.

Hoezo bleef je op het forum?

Ik vond het er heel gezellig. En ik had nog nooit eerder op een forum gezeten. Al moet ik dus wel even zeggen dat ik in het begin niet echt geliefd was, maar volgens mij is dat niks nieuws met nieuwe leden, haha.

Dat was mijn schuld! Maar dat is nu wel beter, nee?

Ik heb verhalen gehoord ja...

Lijkt me van wel inderdaad. Tenminste, anders was ik nooit superlid geweest, toch?

Nee maar dankzij de hulp van veel mensen op het forum ben ik me steeds netter gaan gedragen en heb hun ook beter leren kennen.

Het ziet er naar uit dat Bas ons heeft verlaten.

Niet permanent, het is maar tijdelijk!

Haha xD

Inderdaad veel netter.

Afkortingen minder gebruiken... GTA => Grand Theft Auto, je weet het wel.

Precies.

En Bas toont zich weder!

Daar was ik weer, ik kon de weg naar de interviewkamer niet meer vinden.

gallery_108553_47_46425.jpg

Nu we het toch over OWN hebben, hoe kijk je daar tegen aan?

Ik vind dat het een fantastisch project is. Heb er zelf ook een paar keer gewerkt als redacteur en voelde me er opzich wel thuis. Al was het niet echt van lange duur zoals bij jullie, maar het was wel leuk. Anyway, het is leuk om iedere week het forumnieuws en algemeen nieuws in de OWN te lezen. Het komt nooit serieus over ofzo, gewoon een leuk krantje met zo hier en dan een humoristisch tintje.

Aha, dat horen we graag.

Mooi om te horen, we wouden inderdaad even terug komen op jou periode als redacteur, hoe heb je het ervaren? Is het een aanrader?

Ja, het was leuk om wekelijks deel uit te maken van een forumkrant en dus een leuk artikel aan te leveren. Ik kan het zeker aanbevelen voor degenen die schrijven leuk vinden en zich graag verdiepen in een specifiek onderwerp.

En daarmee hebben wij onze reclame-quota van de week ook gehaald.

Haha!

Reclame in onze eigen forumkrant, beter bestaat niet!

Speel je nog GTA?

Nog wel, ja. Maar lang niet meer zoveel, omdat de lol er al best lang vanaf is. Pas met GTA V wordt het weer gamen geblazen.

Ah, welke is je favoriet tot nu toe?

GTA IV toch wel. Want het is een zeer realistische game. Je herkent veel dingen van uit het echte New York. Het blijft een fictieve versie ervan, maar je krijgt wel echt de 'feelings' dat je in New York bent.

Al vind ik GTA San Andreas ook nog leuk om te spelen, omdat het een enorme speelomgeving biedt.

Je beschikt ook over een PS3 en bent lid van Liberty Killerz, doe je daar nog wel eens bij mee, ook al speel je GTA nu minder?

Ik doe eigenlijk nooit meer iets met LibertyKillerZ eerlijk gezegd. Weet niet eens of ze nog ooit iets over mij gezegd hebben, haha. Ach, met GTA V wordt dat zeker weten anders.

Oh oki, ik denk dat dat wel met GTA V goed zou moeten komen. Met wie ga je eigenlijk het meeste spelen, Micheal?

Ik ga vooral als Michael de game spelen, ja. Ik heb altijd als een vader als hoofdpersonage willen hebben, in plaats van die clichés.

Haha oke, wat vind je de leukste toevoeging tot nu toe?

Aan de game zelf vanaf de aankondiging tot nu?

Jup!

Het idee dat er drie personages zijn, denk ik. Da's immers een compleet nieuwe richting in de hele GTA-reeks.

Oke. Speel je naast GTA ook nog andere games?

Zeker. Ik heb veel tijd beleefd met Just Cause 2 en speel die nog steeds regelmatig. En laat ik natuurlijk Red Dead Redemption en LA Noire niet vergeten.

Rockstar Games valt dan toch wel in de smaak, heb je nog meerdere Rockstar Games in bezit?

Naast enkele GTA's, Red Dead Redemption en LA Noire niet nee.

Ah oke. Een totaal ander onderwerp; veel mensen op het forum weten van je geaardheid, sinds wanneer kwam je erachter dat je homo was?

Ik was 13 toen ik de eerste gevoelens voor een jongen kreeg. Omdat ik twijfelde, dacht ik dat ik misschien bi was. Maar ik besefte later dat ik eigenlijk nooit iets voor meiden heb gevoeld. Dus durfde ik me uiteindelijk te bestempelen als '100% proud and gay'. Ik was net 14 toen ik daarachter kwam.

Je bent toch ook een keer uitgenodigd voor een televisieprogramma om hierover te praten?

Klopt, maar dat is al enkele jaren geleden, hoor. Dat was bij 'Wat Zou Jij Doen...'. Bij dat programma werd iedere week een bepaald onderwerp besproken en dan konden kinderen daarover discussiëren. Bij mij was dat dus homoseksualiteit.

Hoe voelde je je toen? Vereerd?

Nee, dat niet. Maar het was wel fijn om open te kunnen zijn over het onderwerp en om te weten hoe kinderen erover denken. Ik merkte dat de meningen heel erg verdeeld waren. Er zaten ook 'allochtonen' bij en sommigen daarvan waren merkbaar positiever over homoseksualiteit dan de meesten van hun 'soort' (niet racistisch bedoeld natuurlijk). Maar goed, het waren kinderen van de basisschool en het eerste jaar van het middelbaar. Dat scheelt ook weer.

Je ziet ook al direct hoe gewoon we homoseksualiteit beschouwen dat we er een speciale vermelding voor moeten maken... Vreemde maatschappij!

Daar doel ik natuurlijk niet op.

Tja, maar dat is tegenwoordig gewoon nodig. Zeker als je ziet hoeveel geweld er tegen onze soort is.

Hoe kijk jij tegen de maatschappij aan over het gedrag tegen over homo's?

Er is veel sprake van gepest tegen homo's. En het probleem is dat velen zich niets mans genoeg voelen om de daders te laten vervolgen. Ze voelen zich in een hoekje gedreven en besluiten dus geen woord te zeggen tegen anderen. Uiteindelijk krijg je dan als resultaat dat het aantal pestgevallen jaarlijks maar blijft stijgen. Terwijl we juist willen dat er minder gepest wordt.

En ik kan daarover meepraten, want ik ben zelf regelmatig gepest omdat ik homo ben.

Ooit ook eens beledigd gevoeld op het forum?

Hmm, een paar keer. Ook in het topic dat ik een keer had geopend over holebi's. Enkele reageerden nogal negatief op het feit dat wij homo's persé extra aandacht nodig hebben. Niet iedereen kan zich daar in vinden. Aan de ene kant wel begrijpelijk, maar als men dan zo raar reageert... Tja, daar wordt niemand blij van natuurlijk. Maar ik heb me nooit echt beledigd gevoeld.

Mooi dat je het dan nog positief hebt opgevat. Natuurlijk bespreken wij dit onderwerp niet omdat we je als anders behandelen. :)

En daar ben ik blij om.

Je bent aardig actief in Gangs&Corps, zo had je Hustlers United. Waarom heb je Hustlers United overgedragen aan Extreem?

Vanwege de extreem (woordgrapje ja, haha) dalende activiteit. En daar wisten we allemaal van. Ik kreeg van Dean (Pwned) de vraag of ik Sans Scrupules wilde joinen. Daar ben ik een tijdje bij gebleven, maar Jordan (TekaLoca) en ik hebben alweer plannen om aan een nieuwe eigen gang te beginnen. Eentje waarvan we zeker weten dat we iets opnieuw kunnen opbouwen.

Oooh, een primeur in de OWN! Dat we dat nog mogen meemaken.

Dat laatste klinkt onbekend voor mij, wat kunnen we anders verwachten?

Daar kan ik nog niet al teveel over zeggen, maar het heeft in elk geval te maken met Los Santos, de stad waar GTA V voornamelijk om draait. Zodra die game eenmaal uit is, zijn we van plan activiteiten te organiseren in Grand Theft Auto Online. Houdt het forum in de gaten voor meer nieuws daarover.

Zullen we zeker doen!

Wat was je reactie toen Hustlers United werd opgeheven?

Ik was niet verbaasd, om eerlijk te zijn. Jordan zei niet veel later al tegen mij dat dit echt te verwachten was van Michael (Extreem dus). Aan de ene kant is het wel jammer, maar ik was uit de gang gegaan met het idee dat het toch niks meer wordt. Dus ik ben er verder niet van geschrokken.

Geen nostalgisch verlies?

Nee, dat niet.

We weten dat je dus een nieuwe gang gaat beginnen, maar hoe bevalt het bij Sans Scrupules?

In het begin beviel het, maar ik ben zelf ook weer minder actief geworden. Inmiddels zeg ik eigenlijk vrijwel niets meer. En dat terwijl ik pas een maandje lid ben.

Je staat bekend om je kennis over Apple, waar haal je die kennis vandaan?

Van internet en uit eigen ervaringen ermee. Ik kreeg in 2009 een iPhone 3G en ben er op een gegeven moment zo gehecht aan geraakt dat ik nooit meer een telefoon van een ander bedrijf wilde. En dat heb ik dus nog steeds. Regelmatig vragen mensen mij om hulp met hun iPhone, iPad, iPod touch of Apple TV, omdat ik zelf precies weet hoe deze apparaten werken.

Ik ben weer geen Mac-gebruiker en durf zelfs toe te geven dat ik liever bij Windows blijf. Alleen op het gebied van mobiele apparaten blijft Apple voor mij de absolute topper.

En hoe houd je die discussies vol?

Met feiten en ervaringen. Je ziet heel vaak dat mensen daar weer onderuit proberen te komen door met andere opmerkingen te komen, maar het is een kwestie van volhouden. Maar het blijft een feit dat iedereen helemaal zelf moet weten wat hij of zij wil. Ik dwing niemand, maar geef alleen advies en bied graag hulp. Sommigen kunnen er niet tegen als Apple op bepaalde punten beter is dan bijvoorbeeld Android, maar dan wijs ik ze gewoon op de feiten.

Overtuigen blijft altijd lastig.

Wat voor opleiding doe je?

VMBO Kader ICT. Dat houdt in dat ik als hoofdvak ICT heb en dus op het vervolgonderwijs al kennis heb van computers. Het is weliswaar niet zo'n hoog niveau als wat ik bij veel anderen op het forum zie (HAVO, VWO), maar ik ben tevreden. ICT is tenslotte ook een heel leuk vak en ik heb op mijn huidige school aardige leerkrachten. Komend schooljaar is tevens mijn laatste jaar trouwens, dus heb dan ook de examens. Wordt daarna vooral even wennen voor mij, omdat ik al mijn hele schooltijd op hetzelfde complex zit (Blixembosch Eindhoven). Ik ben er enorm vertrouwd geraakt, vandaar.

Wat wil je uiteindelijk worden?

Tja, daar twijfel ik een beetje over. Er is zoveel keuze aan ICT-beroepen tegenwoordig. Maar het lijkt me wel wat om óf iets met Software Engineering te doen óf iets met systeem- en netwerkbeveiliging.

Er zijn inderdaad veel mensen die die richting opgaan.

Wat voor vakken heb je eigenlijk op school?

Maar ik heb Nederlands, Engels, wiskunde, economie, ICT, gymnastiek, maatschappijleer. Afgelopen jaar heb ik ook nog CKV gehad.

Niet zoveel vakken dus. Maar we hebben nog wat dingen te doen voordat we dicht gaan, we willen je bedanken voor dit interview!

Geen probleem, het was leuk om eraan deel te nemen!

Inderdaad, bedankt Tom!

Tot een volgende Interviews!

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...