Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582002

Editie 341 - Game On


OWN

367 bezichtigingen

7d0yyLk.jpg

Deze rubriek is geschreven door !

nanosuit4ff68e84ea945t.jpg

Welkom bij de nieuwe Game On!

Welkom bij de nieuwe Game On! 't Was weer lekker druk in het (a)sociale leven van mij, en nu ben ik weer terug, in de hoop Bas en Cabby een beetje te paaien. Zomervakantie betekend altijd abstracte tijden en schema's, zo ook hier. Gelukkig heb ik weer tijd gevonden om te doen wat ik het liefst doe, me zot gamen en het daarna samenvatten in een klein verhaaltje. We gaan het in deze editie hebben over een serie, in plaats van een simpele game. Ik doel hier op BioShock, nigguh! Speciaal voor deze editie heb ik een double pack gekocht in de winkel ervoor, beter geven jullie dus 5 sterretjes :(

city%20of%20rapture.png

Rapture

De stad waar de eerste twee games zich afspelen is Rapture. Deze stad is opgericht door Andrew Ryan, voorheen Russisch staatsburger, alvorens naar de VS te vluchten in de hoop op betere tijden, maar vond dat het systeem vol met "parasieten" zat, die mensen uitzoog terwijl ze op hun luie gat zaten. Hierop besloot hij zijn eigen dood te faken en door middel van zijn connecties onder een valse naam een havenbedrijfje op te richten, waarmee hij de eerste bouwmaterialen kon verschepen naar een vuurtoren die toegang zou verschaffen naar de stad. Een metropool als Rapture, waar alleen hardwerkende en geniale mensen mochten komen, was perfect. Zoals we allemaal weten, bestaat perfectire niet en was het wachten op destructie.

Ryan vs Atlas

Een een stad die een merit systeem hanteerde, waren er natuurlijk arme stakkers, arbeiders en vakbondleiders werden verenigd onder Atlas, een succesvolle man die te doen had met de arbeiders, en bood ze hulp, onderkomen, en de belofte Andrew Ryan, "the tyrant", ten val te brengen. Het was dan ook op oudjaarsavond van 1959 dat een aanslag op het Kashmir Restaurant zou leiden tot een gigantische burgeroorlog. Partijen die hun zakken proberen te vullen, wetenschappers die proefkonijnen nodig hebben en hun "kracht" beloven, al het gespuis laat zich rond deze periode zien.

ADAM

De "krachten" die men word beloofd worden verwerkt door de stof ADAM, een genetisch middeltje te vinden in Rapture's zeeslakken waardoor men hun DNA kan herbouwen, en daardoor bovennatuurlijk krachten kan verkrijgen. Nadeel is dat deze stof enorm verslavend werkt, mocht men hier te snel teveel van gebruiken.

Protagonisten

In BioShock speel je Jack, overlevende van een vliegtuigcrash die door veel ongeluk in Rapture beland, nadat hij denkt hulp te kunnen vinden in de vuurtoren. Hij als Claude uit GTA III een silent protagonist, en zegt daarom niks. BioShock 2 ben je geen mens, maar een heuse Big Daddy! Big Daddies worden gebruikt om samen met Little Sisters (kleine meisjes met naalden) lijken gevult met ADAM te vinden en leeg te maken, zodat dit kan worden gebruikt voor nieuw onderzoek. Subject Delta (de naam van de Big Daddy die je speelt) maakt geluiden door de game heen, maar kan geen verstaanbaar woord uitbrengen. Terwijl je speelt zie je ook aan de randen van je TV stukken metaal, aangevend dat je je echt in het Big Daddy pak bevind!

Waarom?

Ik heb deze review geschreven omdat BioShock 3 geheel losstaat van 1 en 2. Het speelt zich af op een andere locatie, kent een heel andere sfeer, etcetera. Rapture sprak mij het meest aan, door de enorme sfeer die in de stad hangt, en de algemene gameplay. Wie voor 5 euro 20 uur aan RPG gameplay in huis wil halen, doet hier een zeer goede aankoop mee!

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...