Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582002

Editie 342 - Spotlight


OWN

320 bezichtigingen

TVAWno2.jpg

Deze rubriek is geschreven door @Cabyon!

Sinds jaar en dag ben ik fan van Andrew Cohen, ook wel bekend als Mayer Hawthorne. Zijn eerste twee albums waren een ode aan de goede soul uit de Motown periode, die inmiddels al enkele decennia achter ons ligt.

Het was echter enkele maanden geleden dat ik wist dat er iets bijzonders zou gebeuren. Nou, bijzonder. Hawthorne is fervent gebruiker van social media en postte allemaal deuren met het bijschrift ‘’WTDTG’’, Where Does This Door Go, wat de naam van zijn nieuwe album zou blijken.

En dat album, dat is op z’n minst vet. Toen het op 16 juli uitkwam was er al één nummer van het album als single uitgebracht: ‘’Her Favorite Song’’, welke Mayer samen met Jessie Ware maakte. Eerlijkheid gebied te zeggen dat ik alleen al om dat nummer het album zou kopen.

Maar er is meer. Toen wat informatie over het album zocht op het internet kreeg ik de informatie door dat er op het album een plaat staat die hij samen heeft gemaakt met Kendrick Lamar (geboren en getogen op de heilige hiphop grond van de wijk Compton, Los Angeles) en dat verscheidene tracks onder andere zijn geproduceerd door Pharrel Williams. Ja, u weet wel, die ene kerel bij wie op muzikaal vlak vrijwel alles slaagt wat hij maakt.

Een paar dagen dit album luisteren en ik was helemaal om. Mayer Hawthorne heeft hier een fantastisch album neergezet; op werkelijk elk nummer op het album straalt de plezier en de kwaliteit er vanaf. ‘’Wine Glass Woman’’ lijkt een soort ode aan Justin Timberlake, maar dat klopt niet. Het is een stijlvol soulnummer met een vleugje Mayer Hawthorne. Bovendien heeft Mayer honderd keer meer soul dan Justin, maar dat even terzijde. Verdere favorieten zijn onder andere ‘’Crime’’ (met Kendrick Lamar), ‘’The Stars Are Ours’’ (funky x soul = dit nummer) en niet te vergeten zijn single van het album ‘’Her Favorite Song’’ samen met Jessie Ware.

Dus, dames en heren, heeft u behoefte aan iets anders dan die mainstream muziek? Probeer dan mij part eens een van de beste albums van 2013.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...