Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1581997

Editie 342 - Game On


OWN

447 bezichtigingen

PzbKMoQ.jpg

Deze rubriek is geschreven door @Cabyon!

Hallo iedereen, en welkom bij de Game On voor deze week.

Laat ik gelijk beginnen met te zeggen dat ik mijn liefde voor strategiespellen niet onder stoelen of banken steek. Maar na een tijdje begon dat te vervagen, het werd wat saaie en ik zocht mijn heil in andere genres van games tótdat ik dit spel tegenkwam: Impossible Creatures.

Impossible_Creatures_cover.jpg

Wat is het?

Impossible Creatures is een spel dat op 29 december 2002 werd uitgegeven en is het resultaat van een samenwerking tussen Relic Entertainment en Microsoft Studios. Het is een 'real-time strategy' spel en het unieke aan het spel is dat jij je eigen leger van dieren moet bouwen en daarmee vecht tegen de tegenstander. Je kunt vrijwel eindeloos variëren: met de in totaal 76 dieren die je kunt combineren kan je leger vrijwel alle kanten op. Kies je voor vooral dieren op het land? Of in de lucht of toch in het water? Of beide? En je moet natuurlijk rekening houden met hoe goed je schepsel kan aanvallen, natuurlijk.

ELJSDe5.jpg

De mierenvis

Uitleg

Hier zie je 'n schepsel van mij die ik 'Mierenvis' heb genoemd (het is een kruising tussen een mier en een schuttersvis) en in dit menu kun je dus je schepsel fabriceren. Linksonder zie je ''Attacks'' staan, dat betekent dat je hier kunt zien hoeveel aanval je dier heeft. In dit geval is z'n melee damage 7, d.w.z. in één op één gevecht doet hij zeven punten schade bij zijn tegenstander en zijn range damage (van afstand) is drie punten. Je kunt door aan beide zijden van het dier te klikken (in het vakje waar je je dier ziet) de lichaamsdelen steeds aanpassen totdat het dier aan je wensen voldoet.

Rechts zie je de 'Abilities', de capaciteiten dus. In dit geval heeft hij onder andere immuniteit, kan hij graven én kan hij zwemmen, want je ook in het midden ziet bij Speed (de blauwe cijfers staat voor het aantal km dat hij onderwater kan zwemmen per uur) en voor de rest staan in die kolom ook andere vitale onderdelen van je schepsel die nodig zijn om het een goed dier te maken om je tegenstanders mee te verslaan.

OiIblhy.jpg

Een voorbeeld van een team in Impossible Creatures

En verder

Je kunt maximaal negen schepsels per team. Het is niet zo dat je die dieren in één keer krijgt: je moet er wel wat voor doen natuurlijk. Het eerste vitale onderdeel waarmee je je schepsels (en andere dingen zoals beveiligingstorens) mee kunt maken is steenkool, dat je door je werkers moet laten hakken. Een ander vitaal onderdeel is energie, welke je kunt opwekken door machines op geisers te bouwen zodat dat stroom genereert. Ook moet je rekening houden met de zogenaamde 'ages' of 'levels': gerangschikt op grootte en sterkte worden je schepsels ingedeeld in verschillende groepen (zie hierboven bij de Grizzlyvaraan; hij is ingedeeld in age III; dat zie je rechts naast z'n kleine foto) zodat je eerst verschillende levels moet vrijspelen om met steeds sterkere beesten te kunnen spelen.

Mijn mening

Als je gek bent op dieren én van strategiespellen houdt, zit je met dit spel wel goed, gok ik. Ik moet er wel bij zetten dat de campaign niet bijzonder uitdagend is; echter kun je via 'player vs computer' de gewenste moeilijkheidsgraad instellen en dan kunnen je potjes nog wel 'ns lang duren, maar tích ontiegelijk leuk zijn. Geinteresseerd? Hieronder staat een kort filmpje over dit spel. Tot volgende week!

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...