Jump to content

MAF

  • artikelen
    518
  • reacties
    1497
  • bezichtigingen
    285093

MAF 029 - Column


NandroDavids

847 bezichtigingen

gallery_7284_229_39311.jpg

Deze rubriek is geschreven door @Foreigner97

Pro-promoveren!

Vrijdagmiddag. De laatste twee uurtjes gym: nog even doorbijten en dan is het weekend. Ik heb een hekel aan gym: twee uurtjes verplicht in de sportzaal is niet leuk voor iemand die absoluut niets heeft met sport. Maar goed, de tijd verstrijkt langzaam maar zeker, en op een gegeven moment is het drie uur en weekend. Na een klein uurtje fietsen door de regen kom ik aan bij mijn huis, en start ik mijn computer op. Broek is nog kletsnat van de regen, maar ach, dat komt later wel.

De index van GTAForum.nl verschijnt op mijn computerscherm en direct valt mijn oog op het oranje gekleurde vierkantje naast de sectie 'Mededelingen'. Mijn blik verschuift naar rechts en ik zie dat er iets nieuws geplaatst is in het Promotietopic. Eén simpele klik later en ik bevind me in het Promotietopic. Gelijk gaat er een flinke schok door me heen. Staat daar nou mijn naam? Eigenlijk geloof ik m'n ogen niet. Maar inderdaad, op een gegeven moment zie ik dat ik het woordje 'Superleden' onder mijn naam heb staan. Allerlei nieuwe dingen te ontdekken op het forum, allerlei felicitaties.... Zo ben je wel weer een uurtje zoet. Pas later realiseer ik me dan ook dat ik mijn jas nog aanheb en voor de rest nog kletsnatte kleding draag. Goh, wat zo'n virtuele titel toch wel niet met je kan doen.

"Een soort waardering voor iets wat je eigenlijk heel graag en vrijwillig doet, en daarbij erg onverwacht komt"

Velen zullen bovenstaand verhaal vast wel herkennen. Of nou ja, iets in die richting. Dat gevoel dat je krijgt wanneer je een PB'tje ontvangt met daarin de boodschap dat je Superlid bent. Mensen die het niet mee hebben gemaakt kunnen het waarschijnlijk lastig begrijpen, maar het geeft zo'n speciaal en magisch gevoel. De uurtjes die jij aan het forum hebt besteed zijn schijnbaar goed bevallen en worden nu uitgekeerd in een promotie. Een soort waardering voor iets wat je eigenlijk heel graag en vrijwillig doet, en daarbij erg onverwacht komt.

En ja, dan komt een paar maandjes later die promotie naar Megalid. Of het specialer voelde dan Superlid? Nou, nee, niet echt. De stap van Lid naar Superlid is in mijn opzicht een stuk groter dan Superlid naar Megalid. Als je van Lid naar Superlid promoveert, krijg je het idee dat men je in het oog heeft, dat je eigenlijk 'van niets naar iets verandert'. Megalid betekende voor mij gewoon een soort bevestiging, dat je als Superlid iets goeds hebt gedaan. Dat wil overigens niet zeggen dat ik een promotie naar Megalid niet waardeer: integendeel. Toen ik op die avond - die al niet meer stuk kon vanwege een familie-uitbreiding - na een leuke, mysterieuze chat-avond weer een leuk promotie-berichtje kreeg, was ik helemaal in de wolken.

Vroeger, toen ik nog maar net op het forum zat, keek ik altijd op tegen de Superleden en Megaleden. Nu ik momenteel ook bij dat groepje hoor, is mijn kijk daarop ook flink veranderd. Net zoiets als vroeger, op de basisschool. Iedereen uit groep 3 of 4 kijkt met grote ogen op tegen die stoere, grote 'groep-achters', maar als je eenmaal zelf deel uitmaakt van die groep verandert dat aanzicht aanzienlijk.

Dat zo'n virtuele titel zo'n verblijdend of magisch gevoel op kan leveren: ik vind het speciaal. Maar net als bij heel veel zaken op het forum: je moet het ervaren alvorens je precies begrijpt wat het inhoudt en betekent.

3 reacties


Recommended Comments

Zelfde gevoel had ik afgelopen week. Je komt hier als kind van 9 jaar oud, die al een aantal jaar een spel speelt waarvoor hij wettelijk nog 9 jaar erbij hoort te hebben. Vijf en een half jaar later (pas) passeer je de 1000 berichten, een paar maand later zit je precies 6 jaar op het forum. Op vakantie heb je eindelijk verbinding, en dan ben je opeens Superlid. Zo onverwachts :7 En dan herinner je je pas dat je precies op die dag, 6 jaar geleden, je registreerde omdat je een vraag had over SA:MP. Mooi cadeau :D

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...