Jump to content

MAF

  • entries
    518
  • comments
    1,497
  • views
    278,597

MAF 029 - Concurrecensie


NandroDavids

416 views

gallery_7284_229_35190.jpg

Deze rubriek is geschreven door @NandroDavids

Deze week is onze concurrecensent weer eens op pad gegaan om te kijken naar een andere blog op GTAForum, en om deze kritisch te beoordelen. Met een mooi aantal actieve blogs is het namelijk nooit verkeerd om te weten hoe MAF, uw journalistieke medium, de blogs beoordeelt. Zodat u weet wat u vooral wel en wat u vooral niet moet lezen. In deze vijfde editie recenseren we Guard's blog, de blog van @Guardian1980.

Afgelopen week kwam er eindelijk weer eens een item bij in Guard's blog, want erg actief is de blog niet. In 2012 nog wel, maar in 2013 valt het een beetje tegen. Maar dat heeft een reden: Guardian1980 heeft het druk genoeg. Hij is wat ouder dan het gemiddelde forumlid, heeft een fulltime baan, een vrouw, en zelfs een eerste kind op komst. Dat weten we, doordat hij daar vrij open over is in zijn blog.

gallery_7284_229_9555.jpg

En dat is eigenlijk het unieke van Guard's blog. Hij is toch één van de weinige crewleden van wie we echt wat weten. Want weet jij hoe oud Thundercover is? Hoe .Levi. eruitziet? En wat de echte naam van Joriz is? Ik acht die kans klein. Van Guardian1980 weten we veel meer. Hij weet als agent vast ook van alles over ons, want we weten allemaal dat onze e-mails gewoon worden gelezen, onze WhatsApp- en Skype-gesprekken niet echt privé zijn, en dat onze telefoons worden afgetapt.

Maar goed, terug naar de blog. Er zouden dus wel wat meer artikelen mogen verschijnen, maar er zijn meer verbeterpunten. Doordat er zowel links als rechts één of meer inhoudsblokken staan, is het midden voor leden met een klein scherm nogal smal. Dat leest niet erg prettig, zo ondervindt onder meer uw concurrecensent iedere keer weer. Daarnaast is het uiterlijk van de blog niet bijster aantrekkelijk: het oogt toch wat saai, en de banner is niet zodanig spectaculair dat je meteen enthousiast verder gaat kijken. Maar dat maakt wel duidelijk dat het Guardian1980 puur om de inhoud te doen is, en daar kun je ook wel punten mee scoren.

Beoordeling

Guardian1980 scoort met Guard's Blog punten door echt voor de inhoud te gaan, en niet zozeer voor het uiterlijk. Hij deelt zijn levenservaringen met de rest van het forum, met de jongere leden, en die kunnen daar eigenlijk alleen maar van leren. Zo zou jouw leven er over 5/10/15 jaar ook uit kunnen zien. Daarmee onderscheidt de blog zich van de rest, en ook dat levert punten op. Voor nu krijgt Guard's Blog een 7/10, en met wat meer artikelen zou dat zeker hoger zijn.

1 Comment


Recommended Comments

Een mooie 7, daar kan ik niet anders dan tevreden mee zijn. Ik moet bekennen dat ik soms wel wat meer zou willen schrijven, maar dan gewoon even niet weet waarover, want ik wil wel origineel blijven. Verder gaat het bij mij ook inderdaad om de inhoud; de banner heb ik met Paint in elkaar gezet. Soms prop ik er een plaatje bij ter ondersteuning, maar ook dat doe ik liever niet. De indeling, dat is iets waar ik wel wat mee wil doen. Dat het allemaal zo smalletjes kan worden, is iets waar ik niet aan denk als ik op m'n 21-inch scherm bezig ben.

Bedankt voor deze recensie, ik kan er zeker wat mee, en de waardering die er uit spreekt wordt op door mij dan weer gewaardeerd.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...