Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582001

Editie 343 - Opmerkelijk


OWN

552 bezichtigingen

jjMsxmd.jpg

Deze rubriek is geschreven door @Cabyon!

Hoi, en welkom bij Opmerkelijk! Deze week schotel ik jullie een aantal opmerkelijke broodje aap verhalen voor, ook wel bekend als urban legends. Het zijn meestal verzonnen verhaal die als waar worden doorverteld. Lees je mee?

Paul Is Dead

faul_paul_eye_distance_comparison.jpg

''Paul Is Dead'', ook wel PID genoemd, is een gerucht dat sinds 1969 in de muziekwereld rondwaalt. Kort samengevat komt het hier op neer: een radio-DJ uit Detroit kreeg ooit eens een telefoontje van een student van de universiteit van Michigan die beweerde Paul McCartney, zanger van The Beatles, niet de echte McCartney maar een dubbelganger zou zijn. De dubbelganger zou William Campbell zijn, ook wel ''Faul'' genoemd (zie de afbeelding hierboven).

Hij zou gestorven zijn door een ongeluk. Er zijn twee versies van het verhaal: in het ene raakt McCartney in slaap achter het stuur, mist een rood stoplicht en sterft. In de andere versie raakt McCartney afgeleid door een knappe parkeerwachtster, let niet op en verongelukt.

Hiervoor zijn volgens fans nog talloze aanwijzingen, die je hier kunt lezen. Maar is het waar of niet waar? Men is het daar niet over eens. Wel is het zeker dat het heeft bijgedragen aan de status van de band The Beatles die het heden ten dage heeft.

Kennedy vs Lincoln

ablincjfk.jpg

Nog zo'n populair broodje aap verhaal is ''Kennedy vs Lincoln''. De moord en het leven van deze twee presidenten zouden opvallend veel gelijkenissen hebben. Even ter opsomming:

Abraham Lincoln werd in het Congress gekozen in 1846.

John F. Kennedy werd gekozen in 1946.

Abraham Lincoln werd president in 1860.

John F. Kennedy werd president in 1960.

De namen Lincoln en Kennedy hebben ieder 7 letters.

Beide heren zetten zich met name in voor de rechten van de burgers.

De vrouwen van beide heren verloren kinderen terwijl zij in het Witte Huis woonden.

De presidenten werden allebei op een vrijdag beschoten en allebei kregen zij een kogel in hun hoofd.

Dit zijn maar een paar van de gelijkenissen die je op het internet kunt vinden. Maar nu is er weer de vraag: is het waar? Daarover is men verdeeld. In ieder geval werpt ene Kevin Kilty

hier een interessante blik op de zaak.

Het onoplosbare probleem

math.jpg

Als laatste een broodje aap verhaal waarvan wel duidelijk bewijs is.

Een student komt te laat binnen tijdens zijn wiskundeles. Hij gaat zitten en ziet op het bord twee sommen, die zijn leraar eigenlijk als voorbeeld had opgeschreven. Hij neemt aan dat dit huiswerk is, dus hij neemt deze sommen over en levert ze de volgende dag in, overtuigd dat het huiswerk was.

De dag nadat hij zijn huiswerk heeft ingeleverd komt zijn docent stomverbaasd naar hem toe en zegt dat het eigenlijke huiswerk wat hij had gemaakt in feite wiskundige problemen waren die wiskundigen als onmogelijk zagen.

Is dit echt gebeurd? Ja, dit is echt gebeurd. De student was George B. Dantzig, en dit verhaal vond rond 1940 plaats aan de Universiteit van Berkely, Californië. Zijn oplossingen zouden later baanbrekend blijven en hij is dan ook uitgegroeid tot een groot wiskundige. Dit voorval zoals boven beschreven speelt een belangrijke rol in de film Good Will Huntin uit 1997. Maar ook in Nederland lossen student ogenschijnlijke onoplosbare problemen op: klik.

1 reactie


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...