Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582003

Editie 345 - Opmerkelijk


OWN

465 bezichtigingen

jjMsxmd.jpg

Deze rubriek is geschreven door @Bassieboy35!

Deze week wil ik het met jullie hebben over één van mijn obsessies, tanks. Ik ga regelmatig naar tankmusea om naar tanks te kijken, hoewel ik eigenlijk weet hoe ze eruit zien. De mooiste ervaring was dan ook dat ik ook echt mee mocht rijden in een tank, een Leopard 2 was dat. Laten we maar eens beginnen.

De tanks heb ik ingedeeld per land: USSR (Rusland), Amerika, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. En gaan vooral om tanks die in de Tweede Wereldoorlog worden gebruikt.

p80-2l.jpg

Een T-34/85

USSR

Ze waren de grootste tankproducenten in de Tweede Wereldoorlog. Vooral de T-34 werd veel geproduceerd. Dit kwam omdat de T-34 aardig bepantserd was, beschikte over een dieselmotor, een goed kanon (76mm) en daarmee was die snel te produceren. De USSR had een grote voorsprong in de Tweede Wereldoorlog, voordat andere landen massaal met de tankproductie begonnen waren de Sovjets al bezig met de tweede generatie. De USSR tanks herken je vaak aan een T- of SU-, gevolgd door een nummer. Ook kende de USSR een KV reeks, dit waren vooral de zware tanks. Deze werden niet super veel geproduceerd, omdat de USSR koos voor de snelle productie.

Amerika

Amerika stortte zich pas laat in de Tweede Wereld, gezien de afstand die ze moesten maken had dit ook invloed op de tanks. Ze moesten niet te zwaar worden, zodat ze ook per vliegtuig getransporteerd kunnen worden. De Amerikanen waren bondgenoot met het Verenigd Koninkrijk, hierdoor konden ze in de UK een soort doorvoerhaven vormen. De Amerikanen gingen vooral uit van lichte en medium tanks. Sterker nog, ze hadden geen zware tanks in de Tweede Wereldoorlog. Ook hadden ze een paar Tankjagers, denk daarbij aan de bekende M18 Hellcat. Net zoals de USSR, hadden de Amerikanen ook een tank die makkelijk geproduceerd konden worden, voor de Amerikanen was dit de M4 Sherman die ontstaan is uit de M3.

Verenigd Koninkrijk

Eerlijk gezegd ben ik niet zo'n fan van Britse tanks, puur omdat er niet zoveel tanks zijn en die er zijn zijn niet super snel. Zoals jullie misschien wel weten was Verenigd Koninkrijk vooral van de Royal Air Force (RAF) en minder van landaanvallen. Britten hadden dan weer wel een bekende heavy tank, de Churchill, vernoemd naar Winston Churchill.

Frankrijk

Als ik aan Franse tanks denk, denk ik aan snelle tanks. Maar dat is juist niet zo, de Fransen hadden veel goede en snelle tanks op de planning staan, maar die zijn niet op het slagveld gesignaleerd. Wat we dan vooral over houden zijn slome tanks, maar wel goed bepantserd. Dan denk ik aan de AMR serie of de CHAR serie. Voor de Belgen die benieuwd zijn welke tanks België gebruikte in de Tweede Wereldoorlog, dat waren Franse tanks.

Heb je vragen over tanks, stel zeg gerust, die ben ik altijd bereid om te beantwoorden. Zoek je nog een tanks-spel, dan kan ik je World of Tanks aanraden.

5 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...