Jump to content

MAF

  • entries
    518
  • comments
    1,497
  • views
    283,975

MAF 032 - Concurrecensie


NandroDavids

668 views

gallery_7284_229_35190.jpg

Deze rubriek is geschreven door @NandroDavids

Deze week is uw concurrecensent weer eens op pad gegaan om te kijken naar een andere blog op GTAForum, en om deze kritisch te beoordelen. Met een mooi aantal actieve blogs is het namelijk nooit verkeerd om te weten hoe MAF, uw journalistieke medium, de blogs beoordeelt. Zodat u weet wat u vooral wel en wat u vooral niet moet lezen. In deze zesde editie recenseren we Sans Scrupules, de blog van, hoe kan het ook anders, de Gang Sans Scrupules. Gang? Binnenkort Corporation natuurlijk... toch?

Als het aan uw concurrecensent ligt is het antwoord op die laatste vraag een keiharde Nee. Althans, kijkend naar de blog van Sans Scrupules. Want ook al was ik de vorige keer in Concurrecensie zeer positief over de blog die ik toen beoordeelde (Guard's Blog), het kan niet iedere keer feest zijn. En aan die van Sans Scrupules schort simpelweg te veel. Lees en kijk mee, en zie wat ik zie.

gallery_7284_229_8472.jpg

De blog van Sans Scrupules draait voor het overgrote deel rond het inmiddels waarschijnlijk wel bekende missie-systeem. Nieuwe missies worden daar geplaatst, waarna fanatieke leden aan de slag kunnen met de puzzels en raadsels. Maar laat ik eerst even stellen dat een ludiek item als Sans Scurpules is (bijna) Corporation erg leuk gedaan is. Hulde daarvoor. Maar enkel daarvoor.

Vervolgens verscheen er een opdracht verschijnt waarin uw concurrecensent gediscrimineerd wordt

Want er zijn gewoon te veel dingen die niet goed gaan, waar niet goed over nagedacht is. Want wat voegt dat topic dat ze hebben nou toe? Plaats de uitslagen ook gewoon lekker in de blog, heb je alles mooi centraal staan. Nu staat er een deel in de blog en een deel in een topic, waardoor beide eigenlijk net niets zijn. Daarnaast: bij missie 6 stond het volgende fragment in de regels.

"Wij hebben alleen namen gebruikt van forumleden die wij als "bekend genoeg" achten. Dat betekent dat het allemaal leden zijn die nu actief zijn en/of een rang van Superlid of hoger hebben.

(...)

Als wij het lid niet bekend genoeg vinden rekenen we het antwoord fout, ook al zou het qua letters wel kloppen. We doen dit wel pas na intern overleg, maar verdere discussie over onze conclusie is niet mogelijk."

Dat zijn vage regels. Uw concurrecensent zag tot zijn verbazing een antwoord van hemzelf (MJ_Forever) afgekeurd worden. Zijn verbazing was nog groter toen hij na protest en discussie wél aanpassing zag. Hoe betrouwbaar ben je dan nog als organisator? Dat er vervolgens een opdracht verschijnt waarin uw concurrecensent gediscrimineerd wordt, is misschien een 'goedmakertje' richting de rest. Maar met mij zijn andere leden die geen San Andreas tot hun beschikking hebben ook de pineut. Zonde, voor een langlopende contest waar vanaf het begin iedereen aan mee kon doen, maar waar nu op een dergelijke manier geselecteerd wordt.

En dat terwijl het zo'n talentvol groepje is die het brein vormen achter deze Gang en blog. Die het allemaal ook prima doen binnen MAF... waarom bij de blog Sans Scrupules dan niet? Zou het aan de begeleiding liggen die ze bij MAF hebben? Wie zal het zeggen... ja, ik dus: het grote verschil komt volgens mij door de begeleiding die ze bij MAF wél hebben.

Beoordeling

De eerste vijf missies waren goed bedacht, en zaten goed in elkaar, maar daarna laat Sans Scrupules duidelijk steken vallen. Vage regels, discriminatie van leden zonder een bepaalde GTA, en een topic dat eigenlijk niets toevoegt naast de blog. Er is duidelijk potentie, maar er wordt simpelweg te weinig uitgehaald. Verder dan een 4,5/10 kan ik dan ook niet gaan. En, zoals u hebt kunnen lezen, dat is weloverwogen, niet gewetenloos.

2 Comments


Recommended Comments

Bedankt voor je goed onderbouwde mening. Ik begrijp de kritiek wel als ik het zo lees, waarmee vooral de organisatie van Sans Scrupules op bepaalde punten verbeterd kan worden en acties beter doordacht moeten worden alvorens ze wel of niet uit te voeren. Soms nemen we wat te veel hooi op de vork. Maar goed, we proberen ons best te doen en van onze fouten te leren om volgende keer minstens een voldoende te scoren. Ook al is het niet altijd even makkelijk voor mensen die hier weinig ervaring mee hebben.

Hadden we maar zo iemand als jij bij de gang...

Link to comment

Wat een kutblog, dit is gewoon respectloos en gaar. Gaan jullie dit straks ook verwijderen, admins? Zoniet zou ik toch heel verbaasd zijn, want dit soort kritische en onderbouwde berichten kunnen dus écht niet.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...