Jump to content

MAF

  • entries
    518
  • comments
    1,497
  • views
    285,752

MAF 033 - Column


NandroDavids

638 views

gallery_7284_229_39311.jpg

Deze rubriek is geschreven door @MegaPilot

Gta V komt eraan (bis)!

Ja mensen, nog even en het is zo ver. Dan komt eindelijk GTA V uit. In een eerdere Column beweerde ik dat het voor mij een dag als een andere zou zijn. Wel, onder het motto "enkel een idioot verandert nooit van mening", ga ik mijn mening even herzien.

Hoe ver moet het gaan alvorens MegaPilot een status update én een column over iets schrijft?

Ik ben wél blij dat GTA V uitkomt. Niet omdat ik zelf kan spelen, maar zodat jullie kunnen spelen. Niet per se omdat jullie dan plezier hebben, maar omdat jullie dan eindelijk stoppen met het aanmaken van nutteloze topics. Het V-forum is nu al een tijdje een groot spamfestijn van halve waarheden en het irriteert me mateloos. Wat voor nut heeft het in godsnaam om "mogelijke tegenvallers" te discussiëren? Wees eens heel eerlijk, hoe kan je daar nu over discussiëren? De titel alleen al verraadt hoe nutteloos dat topic is: "mogelijke" tegenvallers. Een tegenvaller die dus mogelijk is. Tja, is elke tegenvaller die je bij een game kan hebben niet één van de mogelijkheden? Een echte giller vond ik het topic waarin een lid vraagt of je auto nu gestolen wordt als ie één straat verderop staat of vier. Mijn geld staat alleszins op vijf straten.

Is dit genoeg voor deze zeurpiet om er een column over te schrijven? Hoe ver moet het gaan alvorens MegaPilot een status update én een column over iets schrijft? Wel, het was het topic dat vroeg of je GTA V krijgt of koopt. Toen was de grens voor mij bereikt, toen moest ik er gewoon over schrijven. Eerst een status update, en nu dus een column. Ik ben er vrijwel zeker van dat het niemand op GTAForum boeit of een onbekend persoon zijn GTA V-versie krijgt of koopt. Dit soort nutteloze topics vallen in mijn ogen onder postboosten. Om al dat nutteloos gespam – excuseer, "gediscussieer" - een beetje in toom te houden hebben .Timothy en Svenie enkele algemene topics aangemaakt waar de spammertjes terecht kunnen. Tevens hebben ze al enkele topics gesloten die perfect ondergebracht kunnen worden in hun topics.

Het is nutteloos om te discussiëren over dingen waar gewoonweg te weinig info over is

Natuurlijk is dit geen oplossing voor al het nutteloze gespam, maar het wordt op die manier op z'n minst gecentraliseerd en binnen de perken gehouden. Ik vind het doodjammer dat een GTA-subforum met zo’n immense overvloed aan spam te kampen heeft terwijl de andere GTA-subfora relatief dood zijn. Gelukkig zijn er nog de GTA-quizzen om de activiteit in die fora op te krikken. Verder worden er niet veel topics meer aangemaakt met vragen met betrekking tot GTA. Misschien kunnen we het ook opvatten als een compliment, WikiGTA is immers zeer drukbezocht en is op z'n zachtst gezegd een schat aan informatie wat betreft GTA. Is er in het V-forum geen plaats voor speculeren? Neen, dat zou ik niet durven zeggen. Het is naar mijn mening echter nutteloos om dingen te vragen die men gewoonweg niet kan weten of te discussiëren over dingen waar gewoonweg te weinig info over is.

Iets wat mij al heel veel tijd bespaard heeft is de geniale rubriek van MAF genaamd Voorpret. Hetgeen Die Hard en Jesperkaj je vertellen in enkele minuten vertelt het gehele V-forum je nog niet in twee uur. Hierbij nog eens een bedankje aan deze twee heren voor het brengen van alleen maar feiten in een prachtig uitgewerkte rubriek waarvan we helaas binnenkort afscheid moeten nemen. Bedankt!

1 Comment


Recommended Comments

Had het niet beter kunnen verwoorden, denk dat velen op deze manier over het GTA V-subforum denken.

En natuurlijk bedankt voor het compliment. :)

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...