Jump to content

MAF

  • entries
    518
  • comments
    1,497
  • views
    284,339

MAF 033 - Game Off


NandroDavids

558 views

gallery_7284_229_26880.jpg

Deze rubriek is geschreven door @Kloep

Mond-tot-mond-reclame, dat is vaak de beste reclame voor producten, en dus ook voor games. Maar het tegenovergestelde bestaat natuurlijk ook: negatieve verhalen over games kunnen vernietigend zijn. Dergelijke kritische noten krijgen niet heel vaak een podium, omdat de game-media ook afhankelijk zijn van de producers. Daarom biedt MAF, als neutraal medium, een podium aan die negatieve kritieken. Echter zal dat deze keer niet het geval zijn. Ik heb mijn best gedaan, maar over de game Saints Row 4 kan ik gewoon niet negatief zijn.

---

Alle Saints Row-games staan er toch wel om bekend dat ze een hoop onzin bevatten. Veel lachen, weinig realisme. Dat weet je van tevoren, en dat is ook de voornaamste reden dat je dit spel zal willen aanschaffen. Ik heb deze game sinds woensdag, want ik moest toch wat om mijn tijd te doden tijdens het wachten op GTA V. Ik moet zeggen, in die enkele uren dat ik nu heb gespeeld heb ik al veel gelachen.

"Tell my wife... I had another wife."

In dit spel ben je de president van Amerika en je gaat de gekste dingen meemaken: Amerika wordt aangevallen door aliens. In het begin van het spel begint het rustig, je wandelt rustig door een gang, verschillende mensen vragen wat aan je. Zo krijg je bij de eerste persoon de keuze om kanker te genezen of wereldhonger te verhelpen. Bij de tweede krijg je ook een keuze: je kan hem in z'n noten slaan of in zijn gezicht. Snel hierna begint het spel pas echt. Je wordt gekidnapt door de aliens en komt in een soort virtuele versie van de stad Steelport terecht. Hier kun je gebruikmaken van leuke krachten, bijvoorbeeld sneller rennen dan een auto, over gebouwen springen en natuurlijk ook het omhoog rennen tegen een gebouw op.

gallery_7284_229_654624.jpg

Ik zal twee voorbeelden erbij halen van leuke dingen die ik heb meegemaakt. De rest is het leukste om zelf te ontdekken natuurlijk.

Tijdens de invasie in het begin van het spel worden er twee mensen meegenomen. De ene roept naar je: "Save yourself!" De ander antwoordt hierop: "Fuck that, save me!" Als tweede zie je iemand op de grond liggen, zijn laatste woorden: "Tell my wife... I had another wife."

Nog een leuk weetje: deze game mag niet worden verkocht in Australië. Om Wikipedia even te citeren:

"Saints Row IV is het eerste en tot op heden enige spel dat door de Australian Classification Board niet geclassificeerd is en dus de rating "Refused Classification" heeft gekregen. De reden hiervoor was omdat de raad vond dat Saints Row IV "interactieve, visuele afbeeldingen van impliciet seksueel geweld bevat die niet worden gerechtvaardigd door de context". Deze classificatie zorgt ervoor dat het spel niet mag worden verkocht in Australië. Volition is echter bezig met een andere versie van het spel dat wel geschikt zal zijn voor een release in Australië."

Als je V niet hebt ge-pre-orderd en derhalve de spreekwoordelijke lul bent, is Saints Row IV een mooi alternatief. De game bevat een hoop humor, en naast de missies is er ook genoeg te doen. Gewoon al rondrennen door de stad en kijken wat er allemaal gebeurt kan al zorgen voor vele uren plezier.

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...