Jump to content
 • Sign Up

MAF

 • entries
  518
 • comments
  1,497
 • views
  276,726

MAF 033 - Fotogenie

NandroDavids

704 views

gallery_7284_229_9261.jpg

Deze rubriek is geschreven door @SpacyColours

Welkom bij Fotogenie! In deze rubriek kies ik steeds iemands avatar uit, analyseer ik die en vertel ik jullie waarom dat plaatje bij diegene past. Vaak toont de avatar namelijk wat er achter de persoon schuil gaat.

Dit keer vertel ik het verhaal achter de avatar van @Thundercover.

gallery_7284_229_9012.png

Wat zien we?

Een formule 1-auto, als ik het goed heb een heuse BMW Sauber F1.06 uit het formule 1-seizoen 2006.

gallery_7284_229_34026.jpg

Waarom past het plaatje bij Thundercover?

Eh tja... dit wordt moeilijk, want ik kan nog geen Mercedes Benz van een rolstoelfiets onderscheiden. Dus je moet me maar geloven op de kennis die ik heb van de Formule 1.

BMW staat volgens mij voor Betreffende het Moderatorschap Welgemaakt, en dan heb je Sauber en dat is Duits voor "schoon". Dus Thundercover kan een aardig potje modereren en in tegenstelling tot zijn collegae wast hij zich ook nog eens met enige regelmaat.

Dan komen we bij een spoiler, dus als je zelf achter de betekenis wil komen moet je nu niet verder lezen. Afijn, op die spoiler staat Peonas. Het lijkt alsof er tussen de e en de o nog wat andere letters staan, maar dat is een fata morgana1. Goed; peonas is Spaans voor pioenrozen vernoemd naar Paieon, een Moderator uit het oude Griekse GTAForumidas. Hij beheerde het medische gedeelte van het sport-subforum, volgens de theoische mythologie van Griekenland. Maar de pioenroos behoort tot de clade bedektzadigen, wat lijkt op "undercover". Dus daar komt het vandaan. Tot zover de spoiler.

Je ziet ook overal op die wagen "O2" staan. Dat is de natuurkundige benaming voor moleculaire zuurstof, denk ik, ook wel dizuurstof genoemd. Ik ben ook geen held in wetenschap maar ik weet wel dat zeg maar de px- en py-orbitalen zijdelings moeten overlappen in een combinatie met pi-symmetrie. Want op die manier leidt iedere interactie tot een bindende en een anti-bindende moleculaire orbitaal. Nou, omdat dit natuurlijk heel raar zou zijn als dat echt zou gebeuren, heeft de natuur de spin-s en nog wat bedacht. Dit leidt tot een totale spin van S = 1/2 + 1/2 = 1 met drie waarden (-1,0,1) voor het spinkwantumgetal. Deze triplettoestand heeft een lagere energie dan de singlettoestand waar de spins gepaard worden. De ongepaarde elektronen van de triplettoestand maken de molecule een paramagnetisch diradicaal.

Om een lang verhaal kort te maken: elektronen --> elektriciteit --> donder --> thunder --> Thundercover.

Dan staat er nog Intel op overal. Dat betekent inlichtingendienst, oftewel de geheime dienst. Die mensen die daar werken zijn ook undercover.

Thundercover heeft zijn naam dus van de pioenroos, dizuurstof en de inlichtingendienst, en die stonden toevallig allemaal op dat autootje dus had hij die maar als avatar genomen. Raadsel opgelost.

1 - een luchtspiegeling die het resultaat is van temperatuurinversie8 Comments


Recommended Comments

wauw. dit klinkt allemaal heel erg..... logisch :7

Dat is het dan ook, hier heeft maandenlang research in gezeten.

Share this comment


Link to comment

Klinkt allemaal een beetje als mijn gemiddelde Chemie-les. Thundercover's avatar is zo goed doordacht seg (y)

Share this comment


Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...