Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1581993

Editie 347 - Game On


OWN

629 bezichtigingen

7d0yyLk.jpg

Deze rubriek is geschreven door @Cabyon!

Hallo en welkom bij Game On! Deze week wil ik het met jullie hebben over de demo van FIFA 14!

Zeer recent kwam hij uit, even voordat ik mijn PS3 via die fantastische actie van Joriz kreeg thuisgestuurd (nogmaals bedankt Joriz, eeuwige baas) heb ik ‘m meteen gedownload en natuurlijk ook gespeeld! Daarom wil ik jullie er iets over vertellen.

FIFA_14_Messi.jpg

Laat ik eerst zeggen dat het voor mij een enorme stap is, die FIFA 14 demo. Ziet u, ik ben eigenlijk gewend om FIFA op de PS2 te spelen (mijn meest recente FIFA daar was FIFA 10) en daardoor valt de besturing wel wat zwaar en niet iedereen doet wat ik wil. Maar daar vertel ik later meer over.

De demo zelf

Eerst: wat is er te zien en te doen in de demo? Nou euh, niet veel volgens mij. Je kunt via ‘Aftrap’ met een beperkt aantal teams spelen (niet met Bayern München, wut), je hebt ook de optie tot spelen bij ‘Ultimate Team’ en je kunt naar hartenlust oefenen met Messi in de ‘Oefenarena’. Verder ziet het menu er wel kek uit, een soort Windows 8 FIFA style zou je het kunnen noemen, een soort blokkenschema is het. De muziek is tevens ook erg vet. Oja, en veel uitleg krijg je. Van dit en dat, hoe het werkt, wat je moet doen en je krijgt een aantal tips. Dat kan ik helaas amper lezen, vanwege die tv van mij. Ja, het scherm staat een beetje bol als het ware. Dat is elke keer na aanvang van de wedstrijd het hele gebeuren kalibreren. Maargoed, op dat vlak werkt voor de rest alles prima.

Grafisch is het heel erg fraai. De spelers zien er erg vet uit, Zlatan heeft z'n knotje, El Shaaraway zijn hanenkam en Messi lijkt als twee druppels water op de échte Messi. De Ignite engine die FIFA gebruikt brengt alles werkelijk een stapje dichter bij de werkelijkheid, echt waar. De animaties, bewegingen etc: top.

fifa-14-no-kinect.jpg

Natuurlijk is La Pulga ook aanwezig in deze game

Knoppen en andere dingen

Anders is het bij de besturing. Nou goed, de besturing werkt wel, het is meer mijzelf wat – je raadt het al – mijzelf in de weg zit. De besturing op de PS2 is zó en-orm anders dan op de PS3. Ik geef het eerlijk toe; R1 was op de PS2 altijd sprinten. Ik verloor de eerste wedstrijd met 4-0, en het viel me op dat al mijn ventjes zo sloom speelden. Dat bevreemdde mij, immers, R1 was toch rennen? Niet dus. Nu was het R2.

Zo ook is het met andere knoppen. Geplaatst schieten is blijkbaar niet L1; het is volgens mij L2 of R1 (ik ben er nog niet helemaal uit :clown:) en lobje is niet meer L2, maar L1. Het zijn kleine details, maar toch.

Verder zijn er nog een aantal dingen die mij haast hulpeloos maken in dit spel. In FIFA 10 op de PS2 kon je welgeteld acht kanten op met je speler; op FIFA 14 op de PS3 zijn dat er 360 (denk ik). Bovendien verstuur je de passes niet altijd automatisch naar je medespelers; hoe anders is dat op¨de PS2.

demo-fifa-14-komt-9-september.jpg

Door de nieuwe grafische motor Ignite ziet FIFA 14 er erg fraai uit

Conclusie

Er zo zijn er nog veel verschillen die ik kan opnoemen. Desondanks dit alles lijkt het me toch een enerverende game, en het nodigt zeker uit tot nog eens een potje spelen. Misschien moet ik tóch even kijken of ik wat geld kan vrij maken voor deze game.. want ik denk dat FIFA 14 het wel waard is.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...