Jump to content

MAF

  • entries
    518
  • comments
    1,497
  • views
    280,710

MAF 034 - Column


NandroDavids

647 views

 Share

gallery_7284_229_39311.jpg

Deze rubriek is geschreven door @MegaPilot

Vrije meningsuiting

Het is een onderwerp waarrond er heel wat discussie is. Wat is volledige vrije meningsuiting en hoe uit zich dit op het forum?

De vrije meningsuiting is een basisrecht van de mens vermeld in de Universele verklaring van de rechten van de mens. Ook al heeft dit document geen bindende macht, het is een zeer belangrijk document waar veel landen belang aan hechten. Volledige vrije meningsuiting houdt in dat elke mening, ongeacht wat deze ook is, aanvaard wordt. Vrije meningsuiting is dat zogezegd ook, maar dan aan banden. Waarom gebruikt men in godsnaam de term 'vrije meningsuiting' als je helemaal niet vrij bent in je mening? De regels omtrent vrije meningsuiting zijn net als in het echte leven op dit forum zeer contradictoir.

Probeer maar eens kritiek te uiten op de islam zonder racist genoemd te worden

Op het forum staat er letterlijk in de regels: "geen discriminatie" en "geen schelden, vloeken, pesten, ruzie zoeken, provoceren". Een discriminerende post kan toch even goed mijn mening zijn? Hoe vaag is "ruzie zoeken" en "provoceren" wel niet? Probeer maar eens kritiek te uiten op de islam zonder racist genoemd te worden, maakt dat van je kritiek op de islam provocatie? In principe wel, ja. En hoe definieer je ruzie zoeken nu eigenlijk?

De harde waarheid is nu eenmaal dat de enige manier om geen gezeik te hebben op dit forum je mond houden en mee gaan met de meerderheid is. Simple as that. Als je een mening post die niet strookt met de mening van de meerderheid, dan mag je op een dozijn posts reageren waarin je je mening uitlegt om uiteindelijk tot de constatering te komen dat men je daarna nog altijd niet begrijpt en/of respecteert. Of je krijgt het verwijt dat je discussies uitlokt. Hoezo? Heb ik dan niet het recht op vrije meningsuiting?

Wil je serieus genomen worden door deze jongeheer?

Is er vrije meningsuiting op GTAForum? In principe wel. Je kan bijvoorbeeld probleemloos zeggen dat het belachelijk is dat reviewers geen minpunt kunnen vinden aan GTA V en dat dus de 10 die de game krijgt overdreven is. Verwacht dan wel een hoop gezeur van fanboys die dat met staal ontkrachten.

Afsluiten doe ik graag met een boodschap van algemeen nut. Alle kritiek en beledigingen jegens mijn persoon zijn zoals voorheen nog steeds welkom, maar hou er alstublieft het forum buiten door je problemen met mij uit te vechten in topics waar ik een punt probeer te maken. Stuur het alstublieft in een PB in plaats van me openlijk aan te vallen. Onthoud echter dit: als je ook maar een tikkeltje serieus genomen wilt worden door deze jongeheer, de naam is MegaPilot. Dat zijn twee hoofdletters...

 Share

1 Comment


Recommended Comments

Wat is dat toch met al die 0 reacties in de blogscene? Is er dan niemand die op een perfect normale blog wilt reageren? Ach, dan doe ik het wel!

Nou MP, ik wil je graag gelijk geven, maar dat kan ik niet. Uiteraard schrijf je je dit artikel vanuit jouw perspectief (en dan gezien de posts van de laatste weken jegens jou lijkt me zo'n instelling niet vreemd) maar bedenk vooral dat niemand hier een probleem heeft met een andere mening (nou ja, niemand is een sterke uitdrukking, maar kom) maar je hebt een nogal agressieve manier van discussiëren. Eentje die je maar al te graag verdedigd met "recht van vrije meningsuiting", dat terwijl dat net vaak niet het punt is van de andere groep. Dat laatste is ook maar afhankelijk van de situatie, ik ga niet elke discussieparticant van je hun gelijk geven omdat je een eigen manier van discussiëren hebt, maar het speelt wel mee.

Kortgezegd: Je hebt een soms té uitgesproken mening, iets dat je goed van pas zou kunnen komen mocht je in discussies meer respect tonen voor je gesprekspartner. (Ik heb het enkel over tonen, niet dat je het niet zou hebben)

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...