Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1585643

Editie 349 - 10 Jaar GTAGames


OWN

527 bezichtigingen

s1sCYTQ.jpg

In de aanloop naar het 10 jarige bestaan van GTAGames laten wij prominente leden uit het verleden én heden aan het woord over hoe ze hun tijd op het forum ervaren hebben of nog steeds ervaren. Deze week: @Tim.

Ha die OWN!,

2003, was voor mij het jaar waarin ik al 12 jarig ventje dol enthousiast was van GTA.

Eens een keer een spel waar je volledig de vrijheid hebt, en creatief kunt wezen met de dingen die in het echte leven uit den boze zijn. Eveneens was het ook wel een moeilijke leeftijd, internet verbinding was nog wat traag, websites zagen er naar huidige begrippen standaard uit… en om dan toch maar ook een filmpje te mogen zien van GTA Vice City, moest ik mijn geboortedatum veranderen naar 28 november 1980… Juist ik was nog lang geen 18 jaar en mocht geen GTA spelen, omdat dat mij slecht beïnvloeden zou. Dus kon ik niet even langs de Bart Smit om GTA Vice City te kopen!. Toentertijd had ik wel de mogelijkheid om naar de bibliotheek te gaan, en deze te huren. Dat was mij gelukt!

agenciadiuccisione1b.jpg

Toen ik in mijn GTA Vice City exemplaar nog in haar beginfase speelde, was mijn geduld al snel op… Ik kwam niet verder met dat stomme spel, en ik wou onderhand weleens naar het andere eiland toe. Wat dat betreft ben ik een schandalige gamer, die het liefst zo snel mogelijk alle vrijheid van spelen heeft, zonder er moeite voor te doen. Ik ging dus opzoek naar cheats en stuitte toen op gtagames.nl. Het viel me al meteen op dat gtagames.nl netjes en overzichtelijk de cheats online had staan. Dat zag er wel wat beter uit dan de standaard cheat sites die slechts een hoop rotzooi verkondigde, en blauw uitsloegen van het aantal internet links.

In het begin was ik even bang dat ik als 12 jarige niet welkom was op het forum, omdat ik nog geen 18 was, en al groot fan van GTA was. Gelukkig stond er ergens aan de zijkant van de pagina dat gtagames.nl en het daarbijbehorende forum, informatie uitwisselde over een gewelddadig spel van 18 jaar en ouder, maar desondanks om die reden toch 12 jaar en ouder was. Wat nadien mijn eerste post was kan ik helaas niet meer herinneren. Vrij vroeg daarna begon mijn periode van onafgemaakte projecten… waar ik nog steeds spijt van heb deze niet te hebben afgemaakt, terwijl mensen er veelal enthousiast over waren. De tijden waren toen anders, het starten van projecten was toen iets nieuws en ambitieus. Het was toen nog niet vereist om echt dingen te bewijzen. Vervolgens ben ik meer en meer in contact gekomen met de community. Vanwege het kleinschalige karakter van gtagames.nl, was het heel gewoon dat leden elkaar op MSN hadden. (goh, msn is nu echt iets van de oude stempel). Zo leerde ik in het begin ook Joriz, Marius en djbob kennen. Ik vond het toen echt gaaf dat ik een apart subforum kreeg, wat alleen maar over mijn project ging. Gelukkig kon dit eenvoudig worden geregeld.

Mijn inspiratie sloeg toen snel op hol, constant had ik wilde ideeën in mijn hoofd, maar mistte ik de ervaring. Echter had ik altijd een positieve instelling en geloofde erin dat ik er iets moois van zou maken. Wat begon met een legofilmpje, eindigde met een total conversion mod. Deze mod genaamd: Mafia Stories, werd ontwikkeld door een groot gedeelte van de modding top op gtaforum.nl, waaronder welbekende moddingcrewleden als Blastov en Dabeast. Gedurende deze 10 jaar heb ik me voornamelijk ontwikkeld in de modding scene. Daarbij heeft Bradley H, een van de beste modders van het forum, mij op dit gebied erg geïnspireerd.

Vanwege persoonlijke omstandigheden, studie en dergelijke ben ik de laatste tijd nog maar weinig actief geweest op het forum. Echter kijk ik nog zeer regelmatig naar de nieuwtjes van GTA V. Diep in mijn hart blijf ik nog altijd van gtaforum.nl houden. Ik vind het wel jammer dat ik de laatste tijd nog maar weinig zie van de moddingscene op gtaforum.nl. Het zou me veel goeds doen dat degene die lang niet uitgebloeid zijn, er leven in blazen. Mijn heil ligt nog steeds op het Green Light District.

Greetz

Tim

2 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...