Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1581961

Editie 352 - Interviews


OWN

365 bezichtigingen

yK1VsMI.gif

Dit artikel is geschreven door @Guardian1980, @Phoenyxar en @Bassieboy35!


10 jaar GTAGames, dat is nogal wat. Maar wie ga je interviewen voor zo'n speciale editie? Joriz natuurlijk, maar ja, dat doe elke zelfrespecterende forumkrant al. Dus gingen we op zoek naar dat ene lid dat staat voor 10 jaar GTAGames. En toen kwamen we toch uit bij... Joriz. Het is niet voor het eerst dat we hem strikken voor een speciaal moment, hier is een eerder interview te lezen. Maar ga er maar eens goed voor zitten, want daar gaan we.

photo-thumb-1.gif?_r=1172440499

OWN

Hoe ben je in aanraking gekomen met GTA, welke GTA's heb je gespeeld, welke is je favoriet en waarom en wat maakt GTA nou zo goed denk je?

Joriz

Volgens mij zat er een demo van de originele Grand Theft Auto bij een of ander tijdschrift waardoor je steeds 300 seconden lang het spel kon spelen, waarna je op werd geblazen. Uiteindelijk heb ik een origineel exemplaar van Grand Theft Auto op CD-ROM kunnen bemachtigen die ik nog steeds heb. Alle GTA's heb ik wel gespeeld, al niet alle even uitgebreid. Als ik zou moeten kiezen is denk GTA Vice City vanwege de sfeer en muziek toch één van mijn favorieten.

OWN

Hoe kwam je op het idee om GTAGames/GTAForum op te starten en wat was de reden hierachter?

Joriz

In 2003 waren er al diverse Grand Theft Auto fansites, waarvan nog maar een paar bestaan. Echter Nederlandse fansites waren er op dat moment nog niet echt. Zelf was ik toen groot GTA fan al kon je dus enkel op Engelse websites terecht. Aangezien ik het bouwen van website een leuke uitdaging vond begon ik met het maken van een proef website die daarna echter nooit online is gekomen:

med_gallery_1_5_38511.jpg

De uiteindelijke gelanceerde website leek er niet echt op, maar had wel het idee om aandacht te besteden aan alle Grand Theft Auto's. Het forum volgde daarna snel, want zonder interactie met andere GTA fans is het natuurlijk een saaie bedoeling.

OWN

Door welke factoren denk jij dat GTAForum.nl is uitgegroeid tot het forum die het nu is?

Joriz

Door de hele grote inbreng van leden die allemaal hun projecten, verhalen en vragen komen delen. Natuurlijk hebben ook honderden mensen, die inmiddels hebben meegewerkt als crew en WikIGTA medewerker, er voor gezorgd dat we nu zijn waar we staan.

OWN

Hoe kijk je terug op de afgelopen 10 jaar en hoe zie je de toekomst van GTAGames.nl?

Joriz

We zijn op onze eigen manier een echte fansite. We zijn altijd fansite gebleven en blijven dat hopelijk ook in de toekomst. Wat de toekomst van GTAGames.nl gaat inhouden hangt natuurlijk sterk af van welke beslissingen Rockstar Games neemt en of er nog verdere Grand Theft Auto's uitkomen (Ja die komen er).

Na heel veel tijd zijn we eindelijk door Rockstar Games erkend als echte Grand Theft Auto website. Nu krijgen wij ook als eerst het Grand Theft Auto nieuws, screenshots en info.Rockstar stelt daar wel enkele regels aan vast. Maar die regels zijn al opgenomen in ons regelement toen GTAgames.nl begon.We kregen ook nog een 2e e-mail met een screenshot er in!

OWN

Is het voor jou nog mogelijk om als "gewoon" lid naar het forum te kijken, of ben je tegenwoordig enkel nog admin/beheerder?

Joriz

Dat is natuurlijk heel lastig. Ik bekijk het toch altijd vanuit mijn eigen technisch perspectief en het is inderdaad heel goed om soms eens diep na te denken hoe het voor een bezoeker is om hier voor de eerste keer te zijn en wat we kunnen verbeteren om GTAGames.nl nog aantrekkelijker te maken.

OWN

Wat vind je er van dat jij als de grote onbekende wordt gezien, zou je het prima vinden als men meer van jou wist of hou je het graag zo?

Joriz

Ik vind het wel prima zo. Natuurlijk deel ik wel dingen met bepaalde leden. Niet voor iedereen zal ik even anoniem zijn. Maar deze website draait natuurlijk ook helemaal niet om mij, maar om alle leden en GTA.

full.png

OWN

Heb je nog wel eens contact met de leden van het eerste uur? Zo niet, zou je dat wel willen?

Joriz

Helaas zijn diverse actieve leden van het eerste uur verdwenen en andere dingen in hun leven gaan doen. Natuurlijk hoop ik ze nog eens hier op het forum terug te kunnen zien. Laatst kwam ik nog wel per 'toeval' in New York een oud GTAGames.nl lid tegen smile3.gif.


Sommige stukjes uit dit interview zijn afkomstig uit een eerdere conversatie.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...