Jump to content

MAF

  • entries
    518
  • comments
    1,497
  • views
    285,682

MAF 039 - Multitainment


NandroDavids

577 views

gallery_7284_229_33390.jpg

Deze rubriek is geschreven door @MegaPilot

Deze week probeer ik voor het eerst Multitainment aan te pakken op de nieuwe manier. Ook ik ga weer een nummertje aan jullie proberen verkopen dat bij mij hoog aangeschreven staat. Het betreft het nummer Waiting for Superman van Daughtry. De songtekst gaat over een vrouw die wacht op haar prins op het witte paard (a.k.a. haar Superman). Klinkt heel cliché, en dat is het ook. Als we de lyrics letterlijk mogen nemen, dan zit ze alleen op een appartement. Natuurlijk mogen we dat niet letterlijk nemen, maar moeten we dat lezen als "ze is eenzaam". Herkennen alle singles zich daar niet af en toe in? Ontken zoveel je maar wilt, het is niet voor niets dat studies aantonen dat singles ongelukkiger zijn dan niet-singles.

"She’s waiting for Superman"

Genoeg geluld, wie of wat is Daughtry? Daughtry verwierf bekendheid door de leadzanger/gitarist die vierde werd in 2006 in American Idol. De laatste twee jaar was het echter wat stil rond Daughtry. Waiting for Superman is het eerste nummer van hun nieuwe album Baptized.

daughtry-waiting-for-superman-image.jpg

Dit liedje komt echter beter tot zijn recht als je de

erbij kijkt. In deze videoclip zien we het hoofdpersonage die in het begin van de video een meisje wegduwt, net voordat een fietser haar omver ging rijden. Het meisje ziet de fietser niet en scheldt hem de huid vol. Ons hoofdpersonage vervolgt echter zijn weg. We zagen al eerder een oudere vrouw, nu wordt diens handtas gestolen. Ons hoofdpersonage achtervolgt de dief, overmeestert hem, om uiteindelijk zelf aangepakt te worden door de politie. Na een ruwe behandeling mag hij echter weer vrij rondlopen.

Hierna zien we een oudere man die we al eens in het begin zagen. Hij staat op de rand van een gebouw, klaar om te springen en zijn leven te beëindigen. Ons hoofdpersonage snelt ernaartoe en trekt hem weg. Alweer wordt hij de huid vol gescholden en loopt hij weg.

"Save her now before it’s too late tonight"

Nog eenmaal gaat ons hoofdpersonage de held spelen. Terwijl het meisje dat we ook al eens sporadisch zagen in het begin van de video gepest wordt, komt hij in actie. Hij duwt de pesters nogal agressief weg en begeleidt het meisje naar haar moeder. Die moeder is tevens de vrouw wiens handtas hij terugbracht. Maar één van de pesters belt de politie met een beschrijving van hem, waarschijnlijk met de boodschap dat hij hun had geslagen of iets dergelijks. Terwijl ons hoofdpersonage net dochter en moeder herenigde, wordt hij alweer in de boeien geslagen. De twee vrouwen leggen echter snel uit dat het om een misverstand gaat. Na alweer een ruwe behandeling van de politie eindigt de videoclip met een innige omhelzing tussen de jonge vrouw en ons hoofdpersonage.

In mijn ogen is dit een prachtig nummer dat eigenlijk totaal niet in de huidige tijd past. Tegenwoordig wordt er naar mijn mening te veel cheesy pop gemaakt die niemand nog kan boeien. Emotievolle nummers worden steeds schaarser, maar misschien maakt dat nummers als deze net zo speciaal.

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...