Jump to content

MAF

  • entries
    518
  • comments
    1,497
  • views
    280,023

MAF 039 - Vraaggesprek


NandroDavids

1,099 views

 Share

gallery_7284_229_26211.jpg

Deze rubriek is geschreven door @NandroDavids

Welkom bij een nieuw Vraaggesprek, waarin we weer een forumlid hebben onderworpen aan niet de minste vragen. Na het interview van vorige week met Joriz, hebben we deze week een andere Administrator bereid gevonden om onze vragen te beantwoorden: @Dutchy3010!

"Ik heb maar al te vaak gehoord dat een meisje niet kan gamen, niet op dit forum thuishoort en nooit zou promoveren"

gallery_7284_229_3898.png

Je hebt met meer dan 10.000 posts de meeste berichten van iedereen, met 11 Awards de meeste Forum Awards gewonnen, en hebt de hoogst denkbare rang op GTAForum en WikiGTA. Hoe voelt het om in cijfers gezien het grootste forumlid te zijn?

Daar heb ik eerlijk gezegd nooit op deze manier over nagedacht. Het voelt wel lekker natuurlijk, dit geeft toch wel aan dat ik iets voor dit forum betekend heb. Toen ik daarnet nadacht over deze vraag, ben ik me af gaan vragen waar die drang vandaan komt. De drang om me te bewijzen op dit forum - en me te blijven bewijzen. Want ik had me met 6000 posts, 5 awards en admin-functie ook al bewezen. Natuurlijk ben ik actief op dit forum omdat ik het leuk vind om te doen, maar die drang om me te bewijzen bestaat nog steeds. Nu ben ik van nature al een persoon met een enorme prestatiedrift, maar eens zou die toch op moeten houden?

Ik denk dat het te maken heeft met de beginperiode van mijn activiteit. De welbekende "summer of 2006", waarin alle actieve leden het Superlidmaatschap (en hoger) nastreefden, waarin iedereen WikiGTA-medewerker wilde worden. Helaas heb ik toen maar al te vaak gehoord dat een meisje niet kan gamen, niet op dit forum thuishoort en nooit zou promoveren (al mocht Superlid dan misschien nog net). Sommige mensen zouden stoppen met dit forum als ze dit 100 keer zouden horen, ik werd er alleen gemotiveerder door om alles op dit forum te bereiken wat ik kon bereiken.

En dat alles heb je nu dus bereikt. Want wat is er nog meer te halen? Wat drijft je nu nog?

Op dit moment drijven mij heel andere dingen dan voorheen. Awards winnen en promoveren is minder belangrijk geworden. Dat is maar goed ook: ik ben inmiddels meer dan 5 jaar Administrator, dus zit ik al 5 jaar zonder promotie (sterker nog: 5 jaar zonder uitzicht op een promotie), en heb alleen het eerste jaar dat ik lid was (2006) vol mee kunnen doen aan de Awards (daarna werd ik Globale Moderator). Ik zie het forum dan ook op een compleet andere manier dan voorheen. Ik haal mijn plezier uit alles in goede banen leiden, zorgen dat dingen die moeten gebeuren ook daadwerkelijk gebeuren. Ik haal mijn plezier uit het plezier van anderen: als anderen het naar hun zin hebben op dit forum, dan vind ik dat prettig. Ik wil nu dat het forum groeit, niet zozeer wat betreft ledenaantal, maar wel wat betreft professionalisering en innovatie. Continu moeten wij zoeken naar de wensen van onze leden en proberen daarbij zo goed mogelijk aan te sluiten. Wat mij nu het meest drijft is nooit helemaal te bereiken, want alles verandert telkens: de wensen van de leden, de mogelijkheden binnen de forumsoftware, enzovoorts. Een hele grote uitdaging dus nog steeds!

Je bent nu al lange tijd Administrator, en flink actief ook: voor de schermen zien de leden vooral jou, en Joriz vaak bij de V-nieuwsberichten. Wat doen de andere Admins eigenlijk?

Iedereen heeft zo zijn eigen taken. Zoals je zegt houdt Joriz zich veel bezig met nieuwsberichten, ook omdat hij dit vaak rechtstreeks van Rockstar krijgt. Daarnaast is hij veel bezig met het online houden van de website. Patrick is voornamelijk achter de schermen aan het sleutelen. Ook is hij absoluut mijn vraagbaak voor technische vragen, of als ik weer eens iets niet kan vinden in het ACP. Vaak kom ik met de wildste ideeën en dan is het: "Patrick, kan dit???" Levi is wellicht iets minder actief voor de schermen, maar zijn betrokkenheid bij de discussies die wij achter de schermen voeren is enorm. Zowel op het gebied van het verbeteren van het forum in het algemeen als bij individuele leden. Daarnaast is het Graphics Forum echt zijn gebied, daar blijf ik dan ook (zowel voor als achter de schermen) ver bij vandaan. Ik maak het rijtje af door het meeste werk voor de schermen op me te nemen.

"Ik vermoed dat over 5 jaar een nieuwe generatie is opgestaan, de generatie HD-era, en dat er nog maar weinig van de huidige crew over is"

GTAGames bestond deze week 10 jaar. Regelmatig wordt er geroepen dat vroeger alles beter was. Hoe zie jij de komende pakweg 5 jaar van GTAGames?

Vroeger was niet alles beter, vroeger was hooguit veel anders. Geen idee wat de komende vijf jaar brengt. Ik hoop natuurlijk dat dit forum dan nog steeds een thuis is voor veel leden, de release van de volgende grote GTA voor de deur staat en een paar nu net geregistreerde leden tegen die tijd Globale Moderator of Administrator zijn.

En wat is jouw rol op het forum tegen die tijd?

Wie zal het zeggen? Mijn activiteit en motivatie gaan op en neer, zo is het in het verleden gebleken. Ik heb actieve en minder actieve jaren gehad. 2006-2008 zeer actief, 2009-2011 iets minder actief, 2012-2013 zeer actief. Iets minder actief is nog actiever dan de meeste forumleden die regelmatig langskomen, maar voor mijn gevoel was het niet actief genoeg. Ik heb zelfs op het punt gestaan te stoppen: het topic was al aangemaakt in het Admin Forum, maar de rest van de Admins overtuigden mij het toch nog even te proberen.

Ik vermoed dat over 5 jaar een nieuwe generatie is opgestaan, de generatie HD-era, en dat er nog maar weinig van de huidige crew over is. De crew die dan nog over is van de huidige crew is waarschijnlijk Globale Moderator of Admin, de rest is gestopt en een nieuwe generatie is aangetreden. Maar ook dat is weer een uitdaging voor een Admin: het kiezen van nieuwe Moderators en het zorgen voor goede begeleiding van deze Moderators.

Al moet ik zeggen dat over de jaren de tendens is geworden om langer crewlid te blijven. Een jaar crewlid in 2006 was best lang; nu is een crewlid nog maar 'net crew' na een jaar. Dus wat dat betreft is het wel weer mogelijk dat er nog veel van de huidige crewleden over 5 jaar nog steeds crew zijn.

Heb je verder nog iets wat je aan de leden wil meegeven in dit vraaggesprek?

Ja, graag. Dit forum is zo leuk als dat je het zelf maakt. Dat heb ik over de jaren heen geleerd. Soms vond ik het hier wat minder leuk dan andere momenten: er was dan "maar weinig te doen" of het forum was "een beetje saai". Wat ik daarbij vergat is dat ik andere (leukere) momenten er zelf voor zorgde dat het leuk was. Dan deed ik er moeite voor. Dan probeerde ik dingen te organiseren, dan postte ik lekker mee, dan had ik een heel andere attitude. Gezamenlijk maken wij het forum en als iedereen achterover gaat leunen met de instelling "ik moet vermaakt worden" in plaats van "laten we er samen wat leuks van maken", dan is er inderdaad vrij weinig te doen. Dus pak Photoshop erbij of ga verder met het maken van een modificatie. Neem deel aan de discussies in opinie en speel weer eens San Andreas uit. Weet je hoe leuk dat allemaal is om te doen en om anderen deelgenoot hiervan maken? Als je die attitude hebt, zal het forum niet snel saai voor je worden!

 Share

8 Comments


Recommended Comments

Al moet ik zeggen dat over de jaren de tendens is geworden om langer crewlid te blijven. Een jaar crewlid in 2006 was best lang; nu is een crewlid nog maar 'net crew' na een jaar. Dus wat dat betreft is het wel weer mogelijk dat er nog veel van de huidige crewleden over 5 jaar nog steeds crew zijn.

Logisch aangezien een periode altijd vergeleken wordt met een andere periode. Het forum bestond in 2006 nog maar drie jaar, wie destijds een jaar lang de functie van moderator vervulde deed dat al 33% van het bestaan van het forum, tegenwoordig is dat slechts 10%. Bovendien zijn er op dit moment crewleden die al vijf jaar lid van de crew zijn, dat was in 2006 natuurlijk niet het geval.

Link to comment

Levi is wellicht iets minder actief voor de schermen, maar zijn betrokkenheid bij de discussies die wij achter de schermen voeren is enorm. Zowel op het gebied van het verbeteren van het forum in het algemeen als bij individuele leden. Daarnaast is het Graphics Forum echt zijn gebied, daar blijf ik dan ook (zowel voor als achter de schermen) ver bij vandaan.

Daar mag toch wel eens naar gekeken worden. Als het GFX forum een kindje is van Levi, waarom laat hij het dan zo versloppen? Zelfde geldt voor Matthijs en GTA Ripper, waar ik tot op de dag van vandaag eigenlijk niet van begrijp waarom die mod is gemaakt. Heeft één opleving gehad met zijn Graphics 101 maar heeft dat niet eens afgemaakt.

Je hebt notabane 3 mensen tot je beschikking en geen van allen weet daadwerkelijk van dat subforum weer een actief geheel te maken zoals in de tijd van Dizeee, RonaldVC en Slimm. Is het geen idee om dat subforum te herstructureren? Want er zitten zelfs topics van 2011 op de index. Geeft niet echt een positief signaal.

Link to comment

Leuk interview om te lezen, weet ik zelf ook weer even wat ik ook weer doe :puh:

@Mr.Boss: Bedankt voor je gebruikelijke zure kijk op de wereld. Ik heb gelukkig een wat frissere blik.

Link to comment

Leuk interview om te lezen, weet ik zelf ook weer even wat ik ook weer doe puh2.gif

@Mr.Boss: Bedankt voor je gebruikelijke zure kijk op de wereld. Ik heb gelukkig een wat frissere blik.

Wat is zuur aan mijn reactie? 3 mensen weten het subforum niet uit het dal te trekken. en dan ben ik zuur?

Link to comment
Daarnaast is het Graphics Forum echt zijn gebied, daar blijf ik dan ook (zowel voor als achter de schermen) ver bij vandaan.

Om er een dag later een signature in de showroom te plaatsen, haha! :D

Uitstekend interview, erg leuk! :tu:

Link to comment

<p class='citation'>Citaat</p><div class="blockquote"><div class='quote'>Daarnaast is het Graphics Forum echt zijn gebied, daar blijf ik dan ook (zowel voor als achter de schermen) ver bij vandaan.</div></div>Om er een dag later een signature in de showroom te plaatsen, haha! :D

Uhm. Ja. :$

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...