Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580317

Editie 353 - Opmerkelijk


OWN

1111 bezichtigingen

jjMsxmd.jpg

Deze rubriek is geschreven door @3L1077!

Welkom bij de Opmerkelijk van deze week. Waar gaan we het deze week over hebben? Eén woord: Gang! Wat? De ingang, de uitgang, Grove street, of toch maar de doorgang? We hebben het deze week over gangs, criminele gangs. En dan niet de groepjes die we hier op het forum hebben, of de bendes die we in GTA zien, nee, gangs uit de keiharde echte wereld!

18_zps570cef03.png

Grafitti van de M18

18th Street Gang

18th Street Gang wordt ook wel M18 genoemd. Deze ruwe criminele organisatie is opgestart in Californië. M18 zou meer dan 65.000 leden hebben (dat is waarschijnlijk meer dan het dorpje waarin jij woont) verspreid over 120 steden. Net zoals elke gang heeft M18 verschillende symbolen: XV3, XVIII, 99 (9+9=18), 666 (6+6+6=18). De kleuren van de 18th Street Gang zijn zwart en blauw.

LZ_zpsee559f29.png

Het Wapenarsenaal van de Los Zetas

Los Zetas

Los Zetas zijn origine ligt in Mexico. Het is een van de grootste en belangrijkste drugscartels ter wereld, en heeft het grootste territorium van Mexico, verspreid over 11 staten. Mensen vermoorden is niet meer dan een dagelijkse routine voor deze jongens. De grootste vijand is waarschijnlijk een ander bekend drugscartel, het Sinaloa Cartel.

AB_zps677e4b40.png

Een tatoeage van een AB-lid

Aryan Brotherhood

Ook bekend als The Brand, AB of The One-Two, is de Aryan Brotherhood verantwoordelijk voor ongeveer een kwart van alle moorden in de gevangenissen van de Verenigde Staten. Als je zelf een lid wilt worden van de AB, moet je één ding doen, en dat is iemand vermoorden die zij van de kaart geveegd willen zien. Ze hebben ongeveer 20.000 leden in en buiten de gevangenis.

LK_zps6d387388.png

Graffiti van de Latin Kings

Latin Kings

De Latin Kings zijn de best georganiseerde Latijnse gang ter wereld. De in 1940 in Chicago opgerichte gang wordt vooral gedomineerd door Mexicanen. De Latin Kings zijn zeker niet de agressiefste gang, ze houden zich vooral bezig met illegaal geld. De symbolische kleuren van de LK zijn zwart en goud, en ze worden vaak afgebeeld met kronen.

MS_zps4b3c92c8.png

Grafitti van de MS-13

Mara Salvatrucha / MS-13

De Mara Salvatrucha, of MS-13, is zonder enige twijfel de ruwste en dodelijkste gang ter wereld. Opgestart in Californië, heeft deze gang nu meer dan 70.000 leden. Ze doen andere gangs de indruk geven dat het maar gewoon domme mensen zijn die drugs verkopen, de top, dat zijn zij. Hun slachtoffers kunnen hun niets schelen, zelfs geen vrouwen en kinderen. Hun rivalen zijn de M18, The Latin Kings, en nog vele anderen.

Zo dit was de Opmerkelijk van deze week, ik hoop dat jullie ervan genoten hebben!

1 reactie


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...