Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1585643

Editie 354 - Gang van Zaken


OWN

408 bezichtigingen

yZIEO5m.jpg

Deze rubriek is geschreven door @Bierbuikje, @NilsHolgersson, @Basssss & @Phoenyxar!

Welkom bij Gang van Zaken! Wat is dit? Nou, dit is een rubriek waar wij (in dit geval 4 gangleiders binnen G&C) onze kijk proberen geven op de gebeurtenissen van de week! Iets wat we zo goed mogelijk zullen proberen uitvoeren.

Onderwerp van de week:

The Network

The Network is een verse gang, pas deze week (28 oktober) opgericht, met Bassieboy35 en Venzio aan het hoofd. Hoewel dat volgens hen niet de goede manier is om het te zeggen, ze zijn echter de "boodschappers van hun leden" en iedereen is gelijk. Waar hebben we dit al eerder gehoord? The Network heeft een huisje in Whetstone als safehouse gekozen en dat ging perfect. Tot NilsHolgersson opmerkte dat dat huis middenin ganzenterritorium ligt...

De Wilde Ganzen zijn ontstemd. Nieuwkomers hebben een kamp opgeslagen in de bossen van Whetstone en bestoken van hieruit gebieden als Northern Flint County en Leafy Hollow, gebieden die al sinds jaar en dag door de ganzen bewoond worden. Nu zou dit geen probleem zijn wanneer het een eerlijke strijd op leven en dood betrof. Wij tegen hen, eten of gegeten worden, zo zit de natuur in elkaar. Survival of the fittest. Maar wij mogen ons niet verdedigen, wij mogen het kamp niet vernietigen. Hun 'safehouse' is beschermd gebied. De informatiepagina over 'The Network' ademt vooral eenheidsworsterigheid uit. Gezelligheid, samen, iets nieuws, en natuurlijk de onvermijdelijke huisregels: het is allemaal al tientallen keren voorbij gekomen. Verwacht dus geen creatieve gangwars van deze barbaren. Dat ze de strijd willen openen met het uitgekauwde en infantiele Bubble Shooter zegt genoeg, en is voor een gang die 'professionaliteit en volwassenheid' wenst uit te stralen geen goed visitekaartje.

De Gans heeft gesproken!

Nu zijn er natuurlijk gangs die proberen meeliften met het succes van The Network (als we het zo mogen noemen), bij Sans Scrupules verdwenen plots de fascistische gedachtens en omarmde men de Marxistische ideeën van broeders The Network! Of dat had het geweest mocht men ook daadwerkelijk eens wat lief naar mekaar kon zeggen. Een klein gesprek met Pwned. was ons verplicht:

Sans Scrupules heeft deze week plots zijn koers gewijzigd, waarom ineens die plotse (mogelijk geniale) ingreep? (Phoenyxar)

Dat was om een grapje uit te halen met The Network, het is in principe toch niet veel anders dan hoe de gang werkt. (Pwned.)

Toch een ietwat teleurstellend antwoord.

Bij Sans Scrupules is er ook sprake van volledige gelijkheid? (Bierbuikje)

Als de meerderheid iets wilt, dan gebeurt dat, ja. Niet alle beslissingen worden democratisch genomen, maar als er na een beslissing oproer zou onstaan, gaan we mee met wat de meerderheid wilt. Meestal overleg ik alles, dat wel. (Pwned.)

Ach ja, wij hadden een meer doordachte tactiek willen horen, maar we kunnen ervan uitgaan dat Sans Scrupules deze rookwolk van onwetendheid gebruikt om hun ware plannen te maskeren. The Network, weest gewaarschuwt!

Over The Network gesproken (we doen het eigenlijk al heel dit artikel, maar dat terzijde), we hebben ook nog wat gevraagd aan de boodschappers (Bassieboy35 & Venzio) zelf!

Wat is The Network? Met wat voor gang hebben wij hier te maken? (Bierbuikje)

Een gang op het forum, niet zomaar eentje. We willen anders zijn dan andere gangs, zo staat iedereen aan elkaar gelijk en is er eigenlijk geen leider. Je kan het een beetje als een naamloze vennootschap maar dan in gangvorm. (Bassieboy35)

Elke gang probeert zich wel te onderscheiden van de anderen. Denken jullie dat dit genoeg is om je te vestigen? (Phoenyxar)

Het is één van de dingen waar wij naar streven, we hebben natuurlijk nog wel meer dingen in het vat zitten. Het blijkt wel een goed iets te zijn, als we kijken naar het aantal leden die we in een korte tijd al hebben. Ze zijn ook allemaal te spreken over de manier hoe wij ze stimuleren en ze er bij proberen te betrekken. (Venzio)

Wat zijn jullie van plan te veranderen in The City? Streven jullie naar een bepaald aantal gebieden? (Bierbuikje)

Natuurlijk willen wij zelf ook groeien, zowel als gang in The City en daarbuiten. Wat meer activiteit kan soms wel eens goed zijn, wij hopen dat ook een beetje voor andere gangs omhoog te krijgen door onder andere wat concurrentie te bieden. (Venzio)

Waarom hebben jullie gekozen voor een safehouse in het gebied van De Wilde Ganzen en niet in Vice City of Los Santos? (Bierbuikje)

Aangezien ik moderator ben, zou ik niet in elke gangwar mee kunnen doen. Daarmee bedoel ik niet dat ik me belangrijk voel, maar iedereen vond het beter om dan een gebied te pakken wat niet bij omringt was door gebieden van de politie. Nu is dat niet het geval.

Vice city is een beetje beperkt met wegen waar je langs kunt. Los Santos kent veel gebieden met politie. We hebben niet gekozen op basis van de andere gang niet te vinden. Het besluit was puur doorslaggevend door de politie. (Bassieboy35)

Gaan jullie The City gebruiken omdat het er leuk naast is of zit er ook nog een lange termijn doel achter om wellicht corporation te worden? (Bierbuikje)

De gebieden krijgen waarschijnlijk minder invloed bij de verkiezingen, dus daarvoor doen we het eigenlijk niet. The City zorgt een beetje voor interactie binnen de Gangs & Corps, daar willen wij uiteraard gebruik van maken. (Venzio)

In jullie uitleg geven jullie aan dat iedereen in The Network gelijk is. Nieuwe leden hebben evenveel inspraak als oudere leden. Er is sprake van een echte democratie. Betekent dat ook dat de leaders van The Network weggestemd kunnen worden door de leden? (Bierbuikje)

Het zou niet vaak voorkomen dat we als gang leden eruit zullen stemmen. Tot op zekere hoogte zou het wel mogelijk zijn, mocht daar echt een geldige reden achter zitten. (Bassieboy35)

Zullen er ook stemmingen plaatsvinden onder de leden of de zittende leiders mogen blijven zitten? Of blijven jullie aan de leiding zolang het goed gaat? (Bierbuikje)

Er zullen geen stemmingen plaats vinden. Als er iets mankeert aan de leiding wordt het wel opgemerkt, dan zal er ook wel een besluit worden genomen. Tot die tijd zullen we aan de leiding blijven, al houdt de leiding niet zoveel in, we zijn er meer voor als aanspreekpunt. Voor de rest is iedereen gelijk zoals we al zeiden. (Bassieboy35)

Zullen de leden ook veel betrokken worden bij het bestuur van de gang? Zullen zij ook gevraagd worden zich hiervoor in te zetten? (Bierbuikje)

Jazeker, we proberen zo daar ook zoveel mogelijk tot toe te stimuleren; we beslissen samen over haast alles, van leden aanname tot de keuze van onze logo's. Wij proberen een beetje 'een tussenpersoon' te zijn die de rest vraagt om hun mening, samen trekken we dan een conclusie en dat voeren we dan door. (Venzio)

Interessant om horen. Wat is trouwens het verhaal achter dat logo? Ik zie er New York in met initialen. Standaard G&C-logo of niet? (Phoenyxar)

Goed gezien, wij 'bouwen' samen aan een 'netwerk'. Als je kijkt naar het logo (de banner) dan zie je dat in de tekst een wereldmap staat, wij zien hier een betekenis achter: wil je iets 'succesvols' creëren, dan zul je dat samen moeten doen. Je werkt samen aan iets en dat bereik je ook samen, iedereen krijgt hier dezelfde waardering voor omdat we het ook echt samen doen. (Venzio)

Jullie hebben nu samen de gang opgericht, de gezelligheid zit er samen ook goed in, wat is jullie volgende stap? Komt er ook een project? (Bierbuikje)

Uiteraard, we willen ook iets betekenen voor de leden die niet in The Network zitten. De échte gezelligheid vind je natuurlijk in ons topic maar we willen wel iets organiseren als bijvoorbeeld een contest. (Bassieboy35)

Komt er ook een blog met eventueel projecten zoals sommige gangs die naast de gang gebruiken? (Bierbuikje)

Dat is zeker een optie maar op dit moment zijn we onze opties nog even aan het overwegen. We willen wel iets anders doen maar hoe weten we nog niet helemaal. (Venzio)

We hebben al veel info van jullie gekregen, dan zouden we jullie nog graag een afsluitende vraag willen stellen. Hoe zien jullie The Network over 2 of 3 jaar? Waar staat The Network dan in de gang scene? (Bierbuikje)

The Network bestaat nog geen week en dan al in de toekomst kijken? Een leuke maar lastige vraag. Om heel eerlijk te zijn zijn we allemaal erg enthousiast van de manier waarop de gang is opgevangen. We durven te zeggen dat we al wel een redelijke sterke gang zijn. Je weet nog niet hoe de huidige gangs gaan ontpoppen en wat voor nieuwe erbij komen. Wij denken dat we aardig kans van slagen hebben en kijken uit naar een mooie toekomst. (Bassieboy35)

En daar wensen wij jullie alle succes bij!

Dus ja, wat is The Network? Is het nu allemaal duidelijk geworden? Of hebben we toch te maken met een gang die met mooie vage termen smijt en niet weet waar het heen wilt? Wat denken jullie?

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...