Jump to content

Phoenomena

  • artikelen
    80
  • reacties
    396
  • bezichtigingen
    79222

Phoeny's Phantastic Phorum Phenomenon - Pursuing Dreams


Phoenyxar

1937 bezichtigingen

Pursuing Dreams

Wat doen jullie zoal op een dag?

Okej, naast school én werk én GTAForum én Facebook checken én schelden over de laatste skin van YouTube. Wat doen jullie?

Misschien was mijn vraag niet goed geformuleerd. Opnieuw proberen: Wat drijft jullie? Wat zorgt er bij jullie voor dat een dag compleet is? Wat maakt jullie vrij tijd nu écht "vrije tijd" en wat maakt die vrije tijd zo compleet? Dat zul je wel kunnen beantwoorden voor jezelf denk ik.

"Zolang ik maar compleet bezopen was gisterenavond, dan was het goed!" Het is een zeer stereotyp maar tegelijkertijd ook standaard antwoord. Het zal wel algemeen geweten zijn maar ik kan me op geen enkele mogelijke manier met die houding associëren. Maar het is blijkbaar cool en sociaal geaccepteerd dus het kan maar beter ook jouw ideaal zijn. "Want als je niet drinkt ben je saai!" Wat zijn we toch een fantastische maatschappij met speciale gedachtegangen, nee? Maar meer ga ik daar niet over zeggen, het is hun keuze en ik kan er over denken wat ik wil. Belangrijk is natuurlijk wat je zelf denkt over wat je bezighoudt.

Want het zal niet voor iedereen even voordehandliggend zijn om zich compleet te verzoenen met zijn interesses. Bij het merendeel zal dit niet té veel extra denkwerk opleveren, maar misschien heb je je zelf soms ook wel eens vragen gesteld bij je bezigheden. Je het nut afvragen van op een forum ronddwalen en er ook blijven, het nut van kunst of gewoon zelfs andere basiswaarden... Eigenlijk leunt dit al zeer erg naar een filosofieles en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Ik wou gewoon even tonen dat die twijfel wel eens bestaat. Waarschijnlijk bij iedereen, want het slokt veel tijd op (afhangend van je bezigheid natuurlijk) en tegelijkertijd helpt het je wel ontwikkelen. Het definieert wie je bent en dat doe je zelf, voor jezelf. Ik zeg hier eigenlijk niets nieuws, maar het is soms wel eens mooi om er even bij stil te staan. Dus omarm wie je bent, omarm die bezigheden die je tot een mens maken. En zolang die bezigheden geen ander individu schaden bestaat er toch ook geen erge bezigheid of wel?

Zelf vind ik het nogal moeilijk om te zeggen wat mij definieert. Of ik weet het wel, maar kan het nauwelijks omschrijven. Ik kan enkel een poging doen. Ik heb een zoektocht naar "schoonheid", wat op zich ook al een vaag begrip is. Het is de reden waarom ik graag op (on)gekende plaatsen ronddwaal, dat ik dagelijks op artwork-sites te vinden ben, ik vind het in muziek, in filmes, series, foto's, kaarten... en in essentie kun je misschien wel stellen dat het een vorm van nut aan je leven geeft. Dat klinkt vrij sober en triest, maar aan de andere kant betekent dat ook dat ik nooit zonder zal vallen. Want de wereld heeft zich meester gemaakt in het leveren van veel nutteloze maar mooie dingen. Het is een passie en je kunt het overal vinden. Van een simpel trein-logo naar de bombastische overdaad die een Dom van Keulen is. Je moet dat leren appreciëren... Nou ja, "moet".

Kijk eens aan, een blog in de definitie van een blog. Wat tekst die doorgaat over een vaag onderwerp en zonder conclusie. Fantastisch, nee?

Maar wat houdt jullie bezig? Kunnen jullie voor jezelf uitmaken wat je passie is? Ik hoor het graag. Want ook dat kent zijn eigen vorm van schoonheid.

7 reacties


Recommended Comments

Weer een mooi stukje en lekker om te lezen. Na een paar minuten nadenken kan ik nog geen antwoord geven op je laatste vraag. Ik denk dat dat voor veel mensen verschilt.. Sommigen willen perfectie nastreven zowel op sociaal gebied als vanbinnen en voor anderen maakt dat eigenlijk geen flikker uit.

Link to comment

Als ik niet beter wist zou ik denken dat de schrijver van dit artikeltje wel eens onder invloed van enige geestverruimende middelen..

Je blog doet me wel denken aan het fenomeen ''TU-trip''.

Link to comment

Ik vind dit één van je betere artikels. Ik vond het tot een aantal dagen geleden nogal moeilijk om te antwoorden op wat een dag compleet maakt. Nu ga ik dat doen: een paar uur met die ene persoon doorbrengen maakt elke rotdag in de week bij mij goed.

Link to comment

Een positieve ontwikkeling in je dagelijkse routine hoor ik? Das altijd leuk om horen en meemaken! En ja, als je wat meer bewust bent van het plezier dat je van dingen hebt ziet alles er ineens veel vrolijker uit :puh:

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...