Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1585643

Editie 355 - Opmerkelijk


OWN

587 bezichtigingen

jjMsxmd.jpg

Deze rubriek is geschreven door @3L1077!

Welkom bij de Opmerkelijk van deze week! Laten we er niet teveel woorden aan vuil maken en meteen in vliegen! Vandaag zien we de machtigste mensen ter wereld.

obama_zps46fa54f1.png

Obama staat op nummer één. Volgens Forges de machtigste man ter wereld. Het hoofd van de machtigste natie van de wereld. In 2008 werd Obama als eerste Afro-Amerikaanse president van de Verenigde Staten Verkozen. In 2012 werd hij herverkozen, en daar heeft het einde van Osama Bin Laden, de meest gezochte terrorist ter wereld zeker iets mee te maken. Verder ken je hem vast wel van bijvoorbeeld ObamaCare.

poetin_zps8ae5d7ab.png

Na een tussenpauze van vier jaar als minister, werd Poetin in 2012 herverkozen als president van Rusland. De 59 jaar oude man is al sinds 1999 aan de macht. Hij wordt door tegenstanders wel vaak gezien als een dictator.

jintao_zpsc20526de.png

Hu Jintao

Hu Jintao stond vorig jaar op nummer één. Die plaats moet hij afstaan aan Obama, omdat nu hij 69 jaar oud is, zijn carrière stilletjesaan begint af te bouwen. Hij is sinds 2002 secretaris-generaal van de communistische partij, en het jaar daarop werd hij president van de volksrepubliek van China.

merkel_zps51ccaa5a.png

Angela Merkel. Jazeker, een vrouw. Angela Merkel is de enige vrouw in de top tien, en zelfs de enige Europeaanse in de top vijf! Ze is de bondskanselier van Duitsland, een van de machtigste en grootste landen van Europa. Ook is ze de allereerste vrouwelijke regeringsleider van het land.

gates_zpsebfe2417.png

Bill Gates, de ondernemer en oprichter van het Amerikaanse bedrijf Microsoft. De 56-jarige man is niet alleen een van de rijkste mensen ter wereld, maar ook een van de meest genereuze. Hij zou in totaal al meer dan 28 miljard dollar weggeschonken hebben, zo’n 21 miljard euro. Hij heeft zijn vijfde plaats dus waarschijnlijk te danken aan zijn 'vrijgevigheid’ maar ook aan zijn strijd tegen malaria via de Bill & Melinda Gates Foundation.

Zo, ik hoop dat jullie er van genoten hebben, en dan zie ik jullie volgende week terug met een ...VS...!

3 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...