Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1585643

Editie 355 - Game On!


OWN

864 bezichtigingen

7d0yyLk.jpg

Deze rubriek is geschreven door @Crazy-Ghost!

Venzio heeft mij begin deze week gevraagd of ik de Game On voor een weekje wilde overnemen. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen! Vandaag een iets andere 'Game On' dan gebruikelijk. We gaan het namelijk over browsergame hebben. Browsergames zijn spellen die je zonder te downloaden gewoon in je browser kan spelen. Deze spellen zijn de laatste tijd ongekend populair. Vandaag ga ik er een met jullie bespreken; Grepolis.

Grepolis

692Grepolis.png

Grepolis is een browsergame ontwikkeld door 'Innogames'. Het is een tactisch-oorlog spel en speelt zich zowel op land als op zee af in de tijd van de Grieken. Het spel is op 25 verschillende talen beschikbaar en is vorig jaar uitgeroepen tot MMO Of The Year 2012 in de categorie Classic Browsergames. De Nederlandse versie kent 30 werelden. Om de maand komt er gemiddeld een nieuwe wereld uit.

Je begint met een klein stadje op een eiland waar je de macht over krijgt. Met grondstoffen kan je je stad uitbreiden. Deze grondstoffen zijn op verschillende manieren verkrijgbaar: door je mijnen uit te breiden, boerendorpen te plunderen, of door andere spelers te farmen (= grondstoffen stelen). Je zal in het begin door een tutorial geleid worden waar alles goed en duidelijk wordt uitgelegd. Uiteindelijk is het natuurlijk het doel om een zo'n groot mogelijk rijk te veroveren. Met je eenheden kan je andere steden van online spelers veroveren. Maar je kan natuurlijk ook veroverd worden door andere spelers. Om sterk te staan kan je je aansluiten bij een alliantie.

Het spel kan redelijk verslavend zijn omdat de wereld gewoon doorgaat als je niet online bent. Je kan dus aangevallen worden als je niet online bent en zelfs steden verliezen. Dit zorgt ervoor dat je veel online moet zijn. Sinds kort is er een app te downloaden van grepolis. Dit maakt het makkelijker om even te kijken hoe het gaat met je steden.

Ik heb hier een beetje de basis vertelt over het spel. Uiteraard is er nog veel meer te vertellen, maar dat laat ik jullie zlef ontdekken. Het spel krijgt van mij een 8,7/10. Dat het gratis is is natuurlijk een groot voordeel. Maar aangezien dit bedrijf ook zijn geld moet verdienen. (In tegenstelling met andere bedrijven doen ze dit niet door de game vol te stoppen met reclame) Kan je goud kopen tegen betaling. Hierdoor krijg je voordelen in het spel. Het probleem hiervan is dat er spelers zijn die honderden euro's per maand aan dit spel uitgeven en daarom grote voordelen hebben. Dit maakt het heel moeilijk om zonder te betalen in de top 100 te komen. Verder heb ik niet zoveel nadelen gevonden. Een van de leuke dingen van dit spel vind ik dat je erg veel mensen leert kennen en daar goede contacten mee opbouwt.

884Grepolis.png

Tips:

1. Allianties

* Het is in het begin afgeraden een eigen ally te beginnen door je bij een ally aan te sluiten leer je veel tactieken van andere spelers zoals tripwires enzovoort.

* Veel allianties zullen je uitnodigen zonder een bericht. Deze allianties te joinen raad ik je af. Dit zijn vaak slechte allianties die zo veel mogelijk spelers willen.

* Join niet zomaar een alliantie die hoog staat in de ranglijst. Kijk om je heen en kies een alliantie die in de buurt opereert.

2. Wereld

* Op dit moment is er een wereld bezig die al bijna één maand bestaat. Dit is een goede wereld om te oefenen, maar de spelers die eerder zijn begonnen hebben een hele grote voorsprong. Als je dus hoog in de ranglijst wilt komen kan je het beste starten op een nieuwe wereld (als die komt).

Laat in de reacties achter wat jij van deze game vindt en of jij ook soms browsergames speelt.

5 reacties


Recommended Comments

Innogames, veel van gedaan. Begonnen met Tribal Wars (beetje Grepolis in de middeleeuwen), daarna nog meer The West. Grepolis ook even gedaan, maar was er toen wel zat van :puh:

Link to comment

Grepolis, is heel erg gerenoveerd de laatste tijd. Er zijn veel leuke dingen toegevoegd. In een goede ally is t zeer leuk. Maar al die spellen lijken op elkaar ja. Tribal wars is eigenlijk gewoon grepolis op t land.

Zijn er mensen die het nog niet kennen en hierdoor willen gaan proberen?

Link to comment

Ik kende het wel, recent eventjes gespeeld. Het is veels te veel geld-gefocust. Als je het een beetje goed wilt doen, moet je óf er bijna 24 uur per dag mee bezig zijn, óf flink wat geld neerleggen.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...