Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1581890

Editie 356 - Game On!


OWN

452 bezichtigingen

7d0yyLk.jpg

Deze rubriek is geschreven door @Cabyon!

In een ver verleden, voordat ik een goede pc bezat die tenminste een computerspel fatsoenlijk kon draaien, golden browsergames bij mij als dé spellen die je kon spelen. Alien Booya was toentertijd mijn absolute favoriet. Natuurlijk speelde ik ook nog andere browserspellen, maar die zijn helaas al van het internet afgehaald, moest ik tot mijn teleurstelling na een rondgang langs de bekende zoekmachines concluderen.

qyju21j.jpg

Alien Booya

En toen brak het 'echte' gametijdperk voor mij aan toen ik mijn nieuwe pc in huis kreeg. Alle delen van Age Of Empires, Age Of The Mythology, Pro Cycling Manager en natuurlijk GTA San Andreas werden voor mij dagelijkse kost. De browsergames verloor ik uit het oog. Ik bedoel, wie speelde dat toen nog? Niemand! Iedereen die zich een beetje een gamer noemde was verslingerd aan de net geïntroduceerde PS3 of XBOX 360 en de computer werd alleen gebruikt voor erotieke filmpjes en om op je schoolsite te kijken dat je alweer een 3 had voor die ene toets waar je wegens 'tijdgebrek' (lees: gamen) niet voor had kunnen leren.

Maar toen, op dat ene magische moment, kwam er licht in de duisternis. De site die ik toen vond, waar browsergames op stonden die 1) leuk 2) creatief en, voor mij het belangrijkste 3) niet zo gigantisch moeilijk waren. Die site heette Newgrounds.com. Naast dat Newgrounds een platform biedt aan gameontwikkelaars besteedt het ook aandacht aan kunst, filmpjes en geluid. Maar laten we ons even tot de spelletjes beperken.

Even een absolute favoriet tonen: Flight. Lekker je onschuldig en zo blij als een kind van drie voelen terwijl je op het internet een spelletje speelt waarin je je papieren vliegtuigje zo ver mogelijk moet gooien en dat vliegtuigje beter kunt maken door upgrades te kopen. Verslavend en het levert je gegarandeerd een trauma op, want zover ik weet slaat het spel je progressie niet op als je 'es een keertje per ongeluk wegklikt.

icSRtgy.png

Ik moet er nog even inkomen, zie ik.

Overigens heb ik gemerkt dat op Newgrounds zelf games die lekker pixelachtig zijn een grote populariteit genieten. En indien jij (wat ik zeer aannemelijk vind) retrogames ook zo leuk vind, leef je maar uit.

Tenslotte kan ik mij misschien afvragen dat je 't raar vindt ik alleen maar met lof strooi over Newgrounds. Nou, eh, dat zit zo: Adobe Flash Player en ik kunnen niet samen door een deur. Ik moet altijd updaten en hij wil 't nooit, behalve als ik er niet om vraag. Zeer vermoeiend. Vroeger had je dat niet. Maar de browsergames van nu zijn daarentegen wel beter. Maar de concurrentie met de échte games zullen ze niet meer aangaan. Een browsergame spelen doe je maar eens in de zoveel tijd.

1 reactie


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...