Jump to content

MAF

  • entries
    518
  • comments
    1,497
  • views
    285,274

MAF 043 - Prosessie


NandroDavids

623 views

gallery_7284_229_2296.jpg

Deze rubriek is geschreven door @Foreigner97

Er Was Eens

Welkom bij een nieuwe Prosessie, de rubriek waarbij jullie als lezers een kijkje kunnen nemen naar wat er zoal gebeurt in de MAF-keuken.

Schreef ik de vorige keer vanuit mijn stoffige kelderkamer, deze week heb ik de eer jullie te schrijven vanuit het penthouse op het MAF-redactiekantoor. Cocktailtje erbij, voetmassages, onbeperkt bitterballen: de promotie naar adjunct-hoofdredacteur werpt zo z'n vruchten af. Maar goed, er zal ook gewerkt moeten worden: dat bleek afgelopen weken wel. Afgelopen vier weken heb ik wekelijks een verhaal geschreven, als deel van Forever Alone's Only!. Hoe is dat verhaal zoal tot stand gekomen?

Ik fiets veel. Mijn woonplaats is zestien kilometer verwijderd van mijn school en alhoewel dat minder is dan het lijkt: de uurtjes die ik spendeer op mijn rijwiel tellen flink op, zeker omdat ik wekelijks ook andere verplichtingen heb die ook niet bepaald naast de deur zijn. Niet dat ik het erg vind om te fietsen, integendeel. Muziekje erbij, en de rest gaat vanzelf. Mocht ik eens niet in de gelegenheid zijn mijn vertrouwde MP3 mee te nemen, biedt die fietstocht ruimte om te denken. Onder andere na te denken over, ik noem maar wat, een MAF-artikel. Zo is ook de opzet van Forever Alone's Only! tot stand gekomen: op de fiets van huis naar werk kwam het idee in me op. Al eerder, een week of vier wellicht, had NandroDavids onder de redactie gepeild of er animo was voor het schrijven van een verhalen-rubriek in MAF, en ik had aangegeven dat ik wel wat wilde schrijven. Ook al was mijn ervaring met het schrijven van verhalen niet bijster positief - één na laatste bij de Schrijfwedstrijd - ik wilde toch wel de uitdaging aan gaan.

Maar goed, de oorsprong van het idee achter Forever Alone's Only! is terug te vinden in de onderkant van het forum. In de wandelgangen van de Stamkroeg! is de Forever Alone Kroeg opgestart door MegaPilot, een slowchat-lounge voor leden die (nog) single zijn. Ikzelf vond het vanaf het begin al een gaaf topic, maar ik had er nog helemaal niet aan gedacht om er iets mee te doen. Todat...

"Once Upon A Time In The GTAForum-Stamkroeg"

Ja, u leest het goed. Ik heb 'm bij de concurrent vandaan. In zekere zin. Na het lezen van dat regeltje tekst kwam ik op het idee om mijn verhaal zich af te laten spelen in de Forever Alone Kroeg. Niet dat ik er toen nog veel mee deed: dat kwam later immers, op de fiets. Toen kwam ik op het idee om meerdere personages te hebben, personages die ook in het topic aanwezig zijn geweest. Personages die wellicht eenvoudig te typeren waren met bepaalde uitspraken of een bepaald gedrag. Iedere week een personage zijn verhaal te laten vertellen, zodat het later één geheel wordt. Dat was een beetje het idee.

Uitwerking ging verder wel redelijk vanzelf: als er eenmaal een idee is, is er een verhaal. Zo gaat dat.

Oh, en een verhaal is geen verhaal zonder slechte grappen. Althans, als het in MAF staat, uiteraard. Slechte grappen hebben behoeven soms bevestiging (zijn ze niet té slecht?) of verbetering. Komt-ie:

Foreigner97: Oh, en even over Er Was Eens...: zou je de Fanta van Phoenyxar in Phanta kunnen veranderen? Of is dat te slecht...

NandroDavids: Dat is zeker niet slecht

Foreigner97: Okido, pas 'm maar aan dan

Foreigner97: Maar dan wel Phantastic Phanta

NandroDavids: Phantastic Phree Phresh Phanta?

Foreigner97: Mmm

Foreigner97: Even denken

NandroDavids: Of zonder de Phree

Foreigner97: Ja Phree vind ik wat minder

Foreigner97: even denken

NandroDavids: Hij gebruikt er vaak/altijd 4, vandaar

Foreigner97: Jup

Foreigner97: Phantastic Phlavoured Presh Phanta

NandroDavids: Prima

Foreigner97: Okido, doen we die

Foreigner97: Tja, ik kom wel eens op ideeën tijdens het spiegelen...

NandroDavids: Haha, ja, je moet toch wat

NandroDavids: Verstand nog net niet op 0 blijkbaar

Foreigner97: Inderdaad

Hoe dan ook, mijn taak zit er wat Er Was Eens betreft voorlopig weer op: met ingang van deze editie neemt SpacyColours het stokje van me over voor drie edities, en geloof me, deeltje één is al een pareltje.

Bedankt voor al jullie reacties afgelopen vier weken, en tot gauw!

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...