Jump to content

MAF

  • entries
    518
  • comments
    1,497
  • views
    280,691

MAF 044 - Column


NandroDavids

807 views

 Share

gallery_7284_229_39311.jpg

Deze rubriek is geschreven door @MegaPilot

Karma

"Karma krijgt je wel." Oh, je hoort het toch zo vaak, dat karma-gedoe..Geloof jij erin?

Karma komt voort uit het hindoeïsme en eigenlijk betekent het gewoon dat elke pijl die je afschiet, zijn weg terug naar jou vindt. Dus elke goede daad die jij verricht, krijg je terug in een andere goede vorm. En als je slechte daden verricht, krijg je die ook terug in je gezicht. Wat een ongelofelijke bullshit.

Ja, bullshit. Ik denk dat iedereen wel al eens heeft meegemaakt dat hij/zij ongelofelijk slecht behandeld werd door een persoon terwijl hij/zij haar/hem (excuses GTA-Tom, er zijn nog altijd meer hetero's dan holebi's) zo goed mogelijk behandelde. Waar is karma in dit geval? Misschien beloont karma ons wel op het einde van de rit, maar daar ben je als gekwetste op het moment zelf gewoon niks mee. Het lijkt soms wel dat de grootste smeerlappen het meeste krijgen, waar is karma in dat geval?

Misschien hebben we karma wel zelf uitgevonden, who knows. Want wat zou het verrichten van goede daden betekenen als je er niks mee krijgt? Het (valse) beeld van karma zou je in een leven vol goede daden namelijk rijkelijk belonen.

Is dat één van de gebreken van deze YOLO-generatie?

Ik zeg nu niet dat ik perfect ben, helemaal niet. Ben ik goed? Ach, ook dat is discutabel. Ik maak er echter m'n levensmissie van om mensen zo min mogelijk te kwetsen. En ik speel zeker niet met hun gevoelens. Jammer genoeg zijn er op deze wereldbol gewoon iets te weinig mensen met deze principes, zo blijkt. Is dat één van de gebreken van deze YOLO-generatie? Misschien wel. Je leeft maar één keer, dat klopt inderdaad. Maar beeld je dit eens in: je dochter komt weer eens ongelofelijk dronken thuis en God weet wat ze allemaal gedaan heeft. Kan je dan als moeder kwaad zijn als je zelf zo’n slet was in je eigen jeugd? In mijn ogen niet, dat is gewoon hypocriet. En het enige antwoord dat je zal krijgen van je dochter is "YOLO".

Je leeft maar één keer, maar dat is echt geen reden om al je principes overboord te gooien. Dat zou juist de reden moeten zijn om zo goed mogelijk te leven, ook naar anderen toe, opdat er op je begrafenis later tientallen mensen zouden staan huilen.

"The truth is, everyone is going to hurt you. You just got to find the ones worth suffering for."

Maar de waarheid is gewoon: shit happens. Leer ermee leven. Mijn boodschap aan jou, liefste lezer, is dat je je er niet uit het lood mag door laten slaan. Blijf jezelf, en stel jezelf boven mensen die schijt hebben aan normen en waarden. En laten we vooral hopen dat karma wél bestaat.

 Share

4 Comments


Recommended Comments

Ik vind het ook niet hypocriet om dat te doen. Dus als de moeder een slet was, betekend dat dan dat het volstrekt prima is dat de dochter ook een slet is? De moeder heeft ervaring met de situatie en wil haar dochter ervan weerhouden wat zij fout heeft gedaan. Je kunt het hypocriet noemen, maar is dan het feit dat we de geschiedenis van de mensheid zo goed bestuderen ook hypocriet. "Wij als mensen hebben genoeg verkeerde dingen gedaan. Laten we dat ons nageslacht vooral niet afleren, want dat is hypocriet!"

Verder over het "YOLO"... Ik drijf IRL vaak de spot met "yolo", al vind ik dat er ver weg wel een boodschap in zit. Uiteraard moet je niet met winkelwagentjes van bergen afscheuren of iets dergelijks. Maar het betekend niet dat je geen risico's moet nemen. Ik ben van mening dat het soms belangrijk is om je comfort-zone te verlaten en het risico te nemen om iets te bereiken dat je echt wilt. Van bepaalde mensen aanspreken tot je over angsten heenzetten; je kunt je er niet eeuwig voor weren, ooit moet je je erover heen zetten.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...