Jump to content

MAF

  • artikelen
    518
  • reacties
    1497
  • bezichtigingen
    285320

MAF 044 - Lezerspanel


NandroDavids

699 bezichtigingen

gallery_7284_229_11177.png

Deze rubriek is geschreven door @Foreigner97

Deze week hebben we weer een aantal leden benaderd die deze editie ons lezerspanel vormen. In deze editie halen we een oud, veelbediscussieerd maar nog steeds niet opgelost vraagstuk omhoog: de toekomst van de huidige ledengroepen. Schort er iets aan de Super- en/of Megaleden, en zo ja: wat? En belangrijker nog, hoe moet dat opgelost worden? Verschillende leden uit verschillende groepen werd deze vraag gesteld, met wisselende antwoorden.

gallery_7284_229_1727.png

- MostWantedKid: "Ik vind het huidige rangensysteem prima. Ik ken op dit forum geen ander systeem dan dit en het bevalt mij ook prima. Misschien zijn forum-achievements wel een goede toevoeging aan de rangen, maar dan moet het wel een goede vervanging zijn voor de Awards én het moet heel goed uitgewerkt zijn. Even terugkomend op de vraag: van mij hoeft er niets veranderd te worden, gewoon houden zo."

thebig: "Super- en Megaleden worden er uitgepikt omwille van hun capaciteiten, en daar kan de Crew op terugvallen voor het kiezen van nieuwe Crewleden"

gallery_7284_229_3705.jpg

- Grand Theft Auto TOM: "Het huidige rangensysteem vind ik eigenlijk helemaal top! Je ziet namelijk veel beter welke leden wel of niet gewaardeerd worden door vele anderen. Leden die echt waarde toevoegen aan het forum. Natuurlijk kunnen gewone leden dit ook prima aantonen, maar ik zie Superleden en Megaleden als een soort zekerheid. Ik zou er dan ook zeker niets aan willen veranderen, want zoals het nu allemaal geregeld wordt hoort het ook in mijn ogen. Zeker als ik het vergelijk met het feit dat het vroeger op basis van het aantal posts dat je plaatste was (als ik het promotietopic mag geloven). Da's dan toch minder eerlijk dan dat je je echt serieus inzet voor het forum."

gallery_7284_229_1063.jpg

- thebig: "De rangen van Moderator, Globale Moderator en Administrator moeten er nu eenmaal zijn om een forum werkende te houden, dus daar heb ik geen opmerkingen over. De Super- en Megaleden zie ik meer als een stem voor de gewone leden bij beslissingen van de Crew, al gebruiken we die stem amper (persoonlijk heb ik niets aan te merken op de Crew/forum, dus vind ik dat niet nodig). Verder zijn die twee rangen ook een goede opstap naar het Moderatorschap. Als de Crew iemand nodig heeft en gewoon uit een bende leden moet kiezen, kunnen ze gauw iets/iemand over het hoofd zien. Superleden en Megaleden zijn gepromoveerd omwille van hun capaciteiten, dus weten ze dat ze daarop terug kunnen vallen. Mocht iemand dan toch verkeerd beoordeeld zijn, dan is het minder erg dat die persoon maar Super- of Megalid is in plaats van al meteen Moderator."

gallery_7284_229_14405.png

- Hanneswasco: "De discussie is al talloze keren voorbij gekomen, in en buiten de Crew, en nooit is er een alternatief doorgekomen. Dat komt volgens mij omdat het een goed systeem is. Wie positief actief aanwezig is, wordt beloond. Het enige nadeel vind ik dat de Super- en Megaleden ook een rang is voor oud-Crewleden die inactief zijn. En dan worden de groepen een mengelmoes van leden die nu goed bezig zijn, en die vroeger goed bezig waren. De Ereleden zijn al een mooi begin om de ex-top-Crewleden, om het zo maar te zeggen, een aparte rang te geven. Een uitbreiding hiervan voor de 'gewone' Crewleden zou volgens mij wel een leuk extraatje zijn."

-Matthijs-: "Mijn voorkeur zou uitgaan naar één ledengroep"

gallery_7284_229_984.jpg

- Phoenyxar: "Ik vind het wel goed zo. De rangen zijn er voor de Crew om stilletjes aan te kijken naar nieuwe Crewleden en ze tegelijkertijd te zien groeien/belonen. De grote vraag die bestaat rond de groepen is het nut van de Megaleden. In feite bestaan ze gewoon maar. Net maar een beetje beter dan de Superleden en op dat vlak onderscheiden ze zich niet echt. Maar ik vind het een nuttige rang. Voor mij is Megalid het platform tussen Superlid en Moderator. Hier belanden de ex-Moderators na hun aftreding en treden de potentieel nieuwe Moderators aan. Deze rang had voor mij meer waarde dan Superlid. Om een onverklaarbare reden voelde ik me ten tijde van mijn Megalidschap echt Megalid en had ik bij mijn Superlidschap niet echt het idee Superlid te zijn. Als dat dan ook maar iets betekent?"

photo-thumb-7574.png?_r=1369603000

- -Matthijs-: "Mijn voorkeur zou uitgaan naar één ledengroep (alleen Superlid). Daarbij zouden de huidige twee rangen dus samengevoegd worden, die zijn een beetje in de oude tijd blijven hangen. Eisen? Iets hoger dan Superlid, iets lager dan Megalid. Verder blijft het gezellige SL-hok natuurlijk in stand, alsmede de zwarte kleur. Enkel de rang Megalid verdwijnt en de eisen voor het nieuwe Superlid worden iets omhoog gekrikt."

Heb je iets op te merken over deze meningen of wil je zelf je mening kwijt? Dat kan uiteraard hieronder.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...