Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1585638

Editie 358 - Spotlight


OWN

329 bezichtigingen

yRhwJgt.jpg

Deze rubriek is geschreven door @Cabyon!

Hoi! Welkom bij een incidentele (of niet incidentele) editie van Spotlight! In deze rubriek uw aandacht voor een geweldige website. Zeg maar 'n Spotify voor hipsters maar dan gratis. Zoiets.

03a4b93b4b6be96967869e16289702ef.png

Het logo van indieshuffle.com

De beste site heet indieshuffle.com en lijkt op het eerste gezicht lastig te werken, maar achteraf valt dat wel mee. Eer je vertrouwd bent met de interface gaat er een wereld voor je open. Een team van internationale muziekfanatici brengt je het meest hipsterige vette alternatieve muziek in alle genres die vaak nog op geen radiostation gedraaid wordt. Indie rock, hip hop, electronica en alles daar tussen in.

Oprichter is Jason Grishkoff, voormalig medewerker van internetgigant Google. Nu zie ik niet een reden om bij dat bedrijf weg te gaan (betaalt onzettend goed) maar als ik naar die heerlijke site van 'm kijk heb ik met die keus van hem geen enkel probleem. Grishkoff en zijn team spelen het trouwens slim; ze werken nauw samen met platenmaatschappijen en artiesten bieden zelfs vaak hun platen aan de site aan.

Naast de site hebben de heren (en dames) daar ook nog eens een prima app gemaakt: te downloaden in de App Store (Apple) en Google Play (Android).

unnamed1-220x391.jpg

De app van indieshuffle.com

En ja, natuurlijk heb ik ook enkele fantastische nummers op de site ontdekt die ik graag met jullie zou willen delen. Neem bijvoorbeeld deze heerlijke nu-disco plaat met een ingetogen maar heerlijke drop, een onbekend talent genaamd Vancouver Sleep Clinic, een opzwepende remix van A Tribe Called Quest's Like It Like That, de nieuwste samenwerking tussen Sam Smith en Disclosure (van Latch), een frisse remix van een van de grootste hits van Empire Of The Sun, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar jij moet het ook zelf ontdekken. Happy shuffling!

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...