Jump to content

MAF

  • entries
    518
  • comments
    1,497
  • views
    280,023

MAF 045 - Toen Was GTA Heel Gewoon


NandroDavids

777 views

 Share

gallery_7284_229_7630.png

Deze rubriek is geschreven door @Die Hard

Het Stemlokaal van de GTAForum Awards 2013 is inmiddels al een weekje geleden geopend en traditiegetrouw hebben een aantal leden hun designs voor de Award Badge Contest ingestuurd. Van de vier badges waarop gestemd kan worden dacht ik bij één badge dat het design al eens eerder bij de Awards was gebruikt. Natuurlijk wist ik zelf ook wel dat dat hoogstwaarschijnlijk niet het geval was en na een beetje rond te hebben gekeken naar eerder gebruikte Award Badges moest ik mezelf dan ook corrigeren: de badge was niet eerder gebruikt. Maar, het design vertoont veel gelijkenissen met enkele van zijn voorgangers. De badge waar ik het over heb is dan ook de volgende:

gallery_7284_229_12509.png

Mooi dingetje, hè? Simpel maar professioneel, duidelijk, forumgerelateerd. Eigenlijk alle eigenschappen die je van een winnende Award Badge zou verwachten. Het enige wat aan deze Award Badge ontbreekt is echter iets heel belangrijks: originaliteit. Na de winnende badges van de afgelopen vijf GTAForum Awards te hebben opgezocht bleek dat de badges uit 2009, 2010 en 2011 een zeer vergelijkbaar design hadden. Deze badges waren dan ook allemaal ontworpen door @Kai-ShockWave. Een prestatie van formaat, het jammere is alleen dat er telkens slechts kleine wijzigingen zijn doorgevoerd in het voorgaande design. De tekst en de vorm een beetje veranderen, het logo iets anders ontwerpen (in 2010 is echter wel voor een andere 'achtergrond' gekozen), een ander kleurtje, en de nieuwe badge is gereed voor gebruik.

gallery_7284_229_18944.pnggallery_7284_229_8793.pnggallery_7284_229_11480.png

Van links naar rechts: de Award Badgesvan 2009, 2010 en 2011

Ja, ach, misschien ben ik een beetje aan het mierenneuken, maar met nog een winnende badge van deze vorm ga ik moeite krijgen om de verschillende jaren uit elkaar te houden. Vorig jaar, bij de GTAForum Awards 2012, was een inzending in deze vorm echter niet te vinden. Wie weet besloot Kai-ShockWave om het eens te mikken op een ander design. Helaas niet succesvol, want vorig jaar ging @-Matthijs- er met de Award voor Beste Award Badge vandoor. Fijn dat we weer eens een jaartje afwisseling hadden en nu wat meer herkenbare Awards te zien kregen.

gallery_7284_229_35246.png

De winnende Award Badge van -Matthijs- in 2012

Of Kai-ShockWave ook de desbetreffende Awardbadge van dit jaar heeft gemaakt is natuurlijk niet zeker. Misschien dacht iemand dat hij meer kans had om te winnen als hij ook een Award met dat design maakte, of besloot Kai-ShockWave zelf dat het verstandiger was om zo'n Award Badge te maken vanwege de grotere kans op overwinning. Ik kijk echter liever naar originaliteit, en zeg dan ook in alle eerlijkheid dat de badge waar ik het in deze rubriek over heb niet mijn stem heeft gekregen. Wint de badge alsnog, dan moet ik een buiging maken voor de maker, want blijkbaar werd hij door de meeste forumleden dan alsnog als beste beschouwd.

 Share

4 Comments


Recommended Comments

Ik denk dat het al een beetje traditie is dat de award badge een echte badge moet zijn, in de vorm van een echte badge van de politie in de USA. :puh:

Link to comment

Schijnbaar had niemand er moeite mee want ik had er 3 jaar succes mee. loveit.gif

Maar even serieus, dit slaat natuurlijk nergens op. Je doet nu net of ik die awards van 2009-2011 even snel in elkaar heb gezet door dezelfde template te gebruiken en een kleurtje aan te passen. Ja, de 'algemene' vorm van een badge komt overeen, dat is nou eenmaal een veelgebruikte vorm voor een badge. De vormgeving zijn alle drie totaal verschillend imo en hebben genoeg tijd gekost.

Ik kan ieder geval melden dat ik vorig jaar en ook dit jaar niet heb meegedaan. 3x meedoen en dan ook nog 3x achter elkaar winnen lijkt me voldoende.

Link to comment
Schijnbaar had niemand er moeite mee want ik had er 3 jaar succes mee. loveit.gif

Zoals ik zei: een prestatie van formaat.

Maar even serieus, dit slaat natuurlijk nergens op. Je doet nu net of ik die awards van 2009-2011 even snel in elkaar heb gezet door dezelfde template te gebruiken en een kleurtje aan te passen. Ja, de 'algemene' vorm van een badge komt overeen, dat is nou eenmaal een veelgebruikte vorm voor een badge. De vormgeving zijn alle drie totaal verschillend imo en hebben genoeg tijd gekost. Ik kan ieder geval melden dat ik vorig jaar en ook dit jaar niet heb meegedaan. 3x meedoen en dan ook nog 3x achter elkaar winnen lijkt me voldoende.

Ik geloof best dat je veel tijd hebt gestoken in het ontwerpen van deze badges en vind dat je respect verdient voor het drie keer op rij winnen van de Beste Badge Award, maar op het oog zijn deze drie badges vergelijkbaar. Het is mijn mening, en ik wil het dan ook niet presenteren als een feit, dat het jammer is dat je toch drie keer achter elkaar hebt gekozen voor de veelgebruikte vorm voor een badge, in plaats van risico te nemen en voor een nieuwe vorm te gaan.

Maar goed, jij hebt je kunsten getoond en aangezien je drie keer hebt gewonnen wordt mijn mening blijkbaar niet gedeeld door de rest van het forum. Het moge in ieder geval duidelijk zijn dat ik deze rubriek ben gaan schrijven om de overeenkomsten die de ingezonden badge van dit jaar vertoont met jouw badges, aan te tonen.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...