Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580309

Editie 360 - Weekly Column


OWN

597 bezichtigingen

exJFMPd.jpg

Deze rubriek is geschreven door @NandroDavids!

Gelijk

Ik vind dat een column niet hoort te beginnen met het woord ‘Ik’. Ik vind dat een column niet hoort te gaan over het schrijven van een column. Ik vind dat een column geen vervelend trucje als een opsomming van op elkaar lijkende zinnen mag bevatten. Ik vind dat een column die dat alles in de eerste paar zinnen aan de laars lapt wel moet kunnen. En ik vind dat ik gelijk heb. Altijd.

Jullie kennen me allemaal wel als iemand die zijn mening niet onder stoelen of banken steekt. Als ik iets vind, dan ben ik er van overtuigd dat ik gelijk heb, en dan laat ik dat ook duidelijk merken. Ik zeg wat ik denk, en dat is lang niet altijd wat ‘het volk’ graag ziet. Wat dat betreft zou ik een heel slecht politicus zijn, want je maakt je er niet heel populair mee. Politici zeggen niet wat zij denken, maar wat het volk denkt. Althans, dat proberen ze. En ze hebben eigenlijk nooit gelijk.

Het overkomt me vaak dat ik iets beweer, dat ik een mening verkondig, dat ik eerlijk antwoord wanneer naar mijn opinie wordt gevraagd, en dat ik dan de volgende reactie krijg: “Hmm... Robert, je hebt gelijk.” Dan kijk ik die persoon altijd een tikje arrogant aan (ja, u kent me goed hoor), en zeg: “Ja, weet ik. Anders zou ik het niet zeggen.” Waarna ze altijd even stil zijn, verbouwereerd zijn, en vaak toch ook wel moeten lachen. Terwijl het volgens mij een volkomen logische reactie van mij is. Immers, ze vragen om mijn mening, dan ben ik ervan overtuigd dat die klopt, dat ik gelijk heb, en dan is hun bevestiging dus niet nodig.

In een wereld waarin ik gelijk heb, en dat is uiteraard het geval volgens mij, zit het dan ook als volgt. Nederland wordt volgend jaar geen wereldkampioen voetbal. België ook niet. MAF verdient de Forum Award voor Beste Blog, maar OWN na deze uitstekende column ook. Ik ben veruit de grappigste en leukste persoon die mijn omgeving kent. En u mag van dat alles vinden wat u wil, maar daar kan ik me niet druk om maken. Ik heb toch gelijk, wat u ook roept.

Reageren op deze column mag natuurlijk. Maar bedenk wel: als je zegt dat ik gelijk heb, dan zeg ik dat ik dat weet. Omdat ik het anders niet opgeschreven zou hebben. En als je zegt dat ik ongelijk heb, dan snap je er helemaal niets van. Ik vind dat ik gelijk heb. Altijd.

5 reacties


Recommended Comments

Het is in feite een van de menselijke ontwikkelingen, beschreven door Maslow. Nou ja, toch op een manier. Want waar ik zou kunnen zeggen dat je volledig juist bent, ben ik er van overtuigd dat zo denken altijd op het randje van narcisme en isolement loopt. En ja, daar vind ik dat ik gelijk heb. Misschien bestaan beide meningen wel naast mekaar? Wie weet. Oh wacht, jij natuurlijk.

Link to comment

Dit soort houding heb ik al bij verschillende mensen, online en in real life, waargenomen. Negen van de tien keer is het een poging om een torenhoge onzekerheid te maskeren.

De andere 10% zijn de echte narcisten.

loveit.gifpuh2.gif

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...