Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1581890

Editie 361 - Game On!


OWN

446 bezichtigingen

4n9TYxx.jpg

Deze rubriek is geschreven door @Venzio!

Een 'gloednieuw' spel is deze week uitgebracht; een immens populair spel bleek wel, en dat bleek wel nadat het aantal spelers binnen een paar uur van 2000 naar 100.000 steeg. Ik heb het dan natuurlijk over de standalone versie van: DayZ! Een verbeterde versie van de modificatie voor ArmA II, die ook immens populair was maar er zijn duidelijk veranderingen, alles is veel beter geoptimaliseerd.

DayZ gebruikt nog wel dezelfde ArmA II engine maar die is een stuk beter verbeterd en je zult er - buiten gelijke graphics - weinig aanmerken.

DayZ-2013-12-17-13-24-17-65-600x337.jpg

DayZ is zoals de meeste al wel weten een zombie survival game met een enorm grote wereld waar je moet proberen zo lang als mogelijk te overleven en om dat te doen zul je spullen moeten verzamelen zoals wapens, voedsel en dergelijke. Het spel bevat zeker nog wat bugs maar dat zal allemaal nog opgelost worden omdat het de early alpha stage is, zo bevat het nog geen voertuigen en zijn de zombies ook nog best schaars. Desalniettemin is het spel nog steeds het geld waard en zou ik DayZ zeker nog een keer kopen.

In DayZ kun je flink wat loot verzamelen en dat is ook gelijk één van de verbeterpunten; er is wat meer loot te vinden en er zijn veel meer opties met de loot die je oppakt. Iets wat ik persoonlijk veel leuker vind is het verbeterde klerensysteem; er zit veel meer variatie in en daar houd ik van. Je kunt nu een meer 'persoonlijk' poppetje hebben en het heeft nog nut ook! Een jas geeft je bijvoorbeeld meer storage slots waar je gevonden loot in kunt stoppen.

DayZ-2013-12-17-13-30-22-54-600x337.jpg

Het leuke, en misschien mindere voor sommige, is dat alles online is. Je speelt dus met of tegen andere spelers en dat maakt het gelijk een stuk spannender, want dood is dood en de items ben je kwijt - of het lukt je om je spullen terug te halen, in dat laatste geval heb je geluk. Heb je er al een aantal uurtjes opzitten dan is het zeker vervelend als je die spullen verliest. Dit geeft wel gelijk het echte 'survival gevoel' omdat je alles een stuk voorzichtiger doet en niet als rambo door de bossen sprint.

Heb jij de mod al wel eens geprobeerd of ben je van plan om DayZ te kopen? Laat het weten!

3 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...