Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1585635

Editie 362 - Interviews


OWN

463 bezichtigingen

YhNPJSv.gif

Deze rubriek is geschreven door @Bassieboy35!

Deze week een interview met niemand minder dan @Phoenyxar!


photo-113271.jpg?_r=1371146383

Bassieboy35:

Phoenyxar, welkom bij jouw OWN interview!

Phoenyxar:

Hallo! Zolang dit maar binnen 3 kwartier klaar is zodat we beiden de verkiezingen kunnen volgen! :O

Bassieboy35:

Die zag je niet aankomen hé?

Phoenyxar:

Nee, inderdaad.

Bassieboy35:

Dat komt wel goed. ;)

Phoenyxar:

Denk je. ;3

Bassieboy35:

Wanneer en waarom registreerde je je?

Phoenyxar:

Op 13 juni 2009 en uit pure verveling. Na meerdere Wiki-paginas te hebben gelezen wou ik wel eens een kijkje nemen op het forum dat achter die Wiki schuilging.

Bassieboy35:

En ben je daar toen meteen achtergekomen, of?

Phoenyxar:

Ik keek soms naar het "Nieuws"-vakje en ik was dus wel eens vaker op het forum terechtgekomen bij de Nieuwsberichten. Ik wou toen eens reageren en heb me toen geregistreerd en ja... Vier en half jaar later zit ik hier nu, in al mijn tweede OWN-interview! :O Ik weet nog altijd mijn eerste post.

Bassieboy35:

En wat is die eerste post?

Phoenyxar:

Even een momentje!

Klik!

Voila, was even zoeken met de vele nieuwe topics in dat subforum nu.

Bassieboy35:

Heb je inmiddels Red Dead Redemption gekocht?

Phoenyxar:

Zeker. Op de release zelf zelfs! Was een donderdag als ik het goed heb?

Bassieboy35:

En wat vindt je van RDR?

Dat kan best kloppen, zou ik niet meer weten. :puh:

Phoenyxar:

Ik vond het fantastisch, maar het heeft me te lang genomen om de game uit te spelen.

Dat is een vaag antwoord, ik ben me er van bewust. Ik ben de game begonnen en ben stilgevallen na een 20-tal missies. Heb het een jaar later opgepakt en in een ruk uitgespeeld. Het doet een hele goede job in het creëren van een geloofwaardige wereld en heeft een sterk verhaal, dat met een fantastisch complete sfeer.

Dus ja, dat is mijn blik op RDR.

Bassieboy35:

Maar iets weerhield je van om het uit te spelen? Geen zin?

Phoenyxar:

Ik denk dat mijn BFH-verslaving toen is begonnen...

Bassieboy35:

BFH staat voor Battlefield Heroes?

Phoenyxar:

Inderdaad. En die periode is ook nefast geweest voor mijn forumactiviteit. Zo rond de release van RDR ben ik weggevallen van het forum.

Bassieboy35:

Rond welke tijd was dat?

Phoenyxar:

Vanaf Mei 2010. Ben dus niet eens een vol jaar actief geweest toen.

Bassieboy35:

Oke. Dan heb ik een vraagje aan je, ik heb die periode niet echt meegemaakt, maar wat ik wel begrepen heb had je ongelooflijk veel posts in een jaar. Wanneer was dat dan?

Phoenyxar:

Nou, dat begon al een maand na mijn registratie. Ik weet nog dat ik mijn eerste dag 7 posts had, niks speciaal dus. De eerste weken ook rustig, maar vanaf mid-juli ging dat omhoog en... Ja.

Kort gezegd, ik postte op mezelf evenveel postcount-posts als het TUGT nu doet op een hele maand. Op mijn piek toch. Waardoor ik tegen het einde van het jaar al een dikke 4200 had staan onder mijn naam, ja... Dat is natuurlijk veel.

Bassieboy35:

Had dat ook een reden?

Phoenyxar:

Dat heb ik zelfs nu, na 2 jaar terug te zijn, nog niet. Het forum was zeer actief. Dus het was sowieso ook heel makkelijk om mee te gaan in alle bestaande discussies. Vooral het IV-subforum was daar goed in. Heb daar nog steeds ±1,5% van de posts en het was niet eens zo'n enorme spam hoor, het was gewoon zeer actief meepraten, maar je weet ook wel dat niet al die posts en topics zo "ontopic" waren als nu het geval is.

Bassieboy35:

Spam hoeft dat inderdaad niet per definitie te zijn, misschien een kwestie van veel vrije tijd, haha.

Phoenyxar:

Het is wel beide hoor. Volgens huidige definities zou een aandeel ervan wel spam zijn, maar absoluut niet alles. :puh:

15663_s.gif

Bassieboy35:

Vorige week stelde ik @PrioX de vraag hoe hij aan al die kennis van GTA IV had gekregen, hij gaf als antwoord door veel tijd te brengen in GTA IV. Ik mag denk ik ook wel zeggen dat jij misschien wel een van de beste GTA IV kenners bent, geef jij hetzelfde antwoord op deze vraag?

Phoenyxar:

Bijna. Ik heb heel veel jaren niet veel met mijn GTA's gedaan. Ik had VC en SA, maar verder wist ik er niet speciaal veel van. Ik heb de IV-release meegemaakt in Edinburgh zelf, fantastisch, met Niko Bellic op affiches daar overal en dat heeft me lang bijgebleven, maar ik had nog geen IV gekocht. Voor de simpele reden dat ik enkel een PS2 ter beschikking had, dus ik heb lang moeten wachten... Ik heb een half jaar geld gespaard zodat ik een 360 en IV kon kopen. Dus wat heb ik in de tussentijd gedaan? Nou, ik heb toen Wikigta en GTA. Wiki leren kennen en ik kende in principe al meer van GTA IV voor ik de game had dan ik van VC en SA tezamen wist. En toen ik de game zelf had ben ik dat gaan uitbreiden... Ervaring en routine resulteert uiteindelijk in een grote hoeveelheid kennis van de game. Maar het moet gezegd, ik focus bij alle GTA's wel op mijn deel van de game.

Uhm, uitgebreid antwoord? =$

Bassieboy35:

Uitgebreid ja, maar dat is niet verkeerd.

Bassieboy35:

Wat is je favoriete GTA?

Phoenyxar:

Haha, dat blijft IV. Gewoon de breuk met GTA zoals ik die daarvoor kende was gigantisch en heeft zo'n indruk op me achtergelaten, de game was zo compleet, verhaallijn zo diep en uitgebreid... Een liefde is het voor mij.

Bassieboy35:

Is dat gezegd na het spelen van GTA V of moet je die nog spelen?

Phoenyxar:

Ik heb GTA V nu... een goede 2 maanden uitgespeeld. Ik heb er 42 dagen over gedaan om exact te zijn!

Bassieboy35:

Haha, hoe kijk je tegen GTA V aan? Tegenvaller, of is GTA IV te moeilijk te overtreffen?

Phoenyxar:

GTA IV heeft voor mij een zeer hoge lat gezet voor andere GTA's. Dus het was sowieso al op voorhand een vraagteken voor mij of V dat kon overtreffen. Voor mij is het allesbehalve een tegenvaller, de game blijft me op vele vlakken verbazen en ik ben nog steeds verbijsterd over de uitgebreide wereld en over de mogelijkheden, maar het heeft daardoor wel wat gefocust op andere dingen die ik belangrijk vind, zoals de verhaallijn. Een verhaallijn die allesbehalve slecht is hoor, maar gewoon niet zo volledig voelt als die van IV (+Episodes) De characters zijn wel diep uitgewerkt en hun omgeving voelt levend, maar je hebt niet zo'n verbondenheid als met Niko. Hoewel ik het toch tot zekere hoogte zelf heb uitgebouwd door meerdere dagen gewoon met Franklin te hebben "geleefd" in Los Santos.

Uiteindelijk heeft V mijn verwachtingen wel waargemaakt, ik denk gewoon dat het de fout is van de fans dat de game tegenvalt.

Wat willen ze eigenlijk hebben? Want daar zijn de meeste zeer onduidelijk in. Voor mij is de game zeer compleet, alleen wat oppervlakkig op sommige vlakken en valt het voor mij dus net achter IV, maar een verdienstelijke tweede plaats en poging van R* om IV van die troon te trappen.

Bassieboy35:

Hoe kijk je aan tegen GTA: Online? Dit heeft toch wat problemen veroorzaakt; eerst moeilijk online kunnen komen en nu alle hackers die voor suikeroompje spelen.

Phoenyxar:

Ik speel geen Online, fuck multiplayer. :3

Bassieboy35:

Is dat altijd zo bij GTA geweest?

Phoenyxar:

Ja, ik focus echt puur op de singleplayer, eigenlijk zo bij elke game. Ik vind Multiplayer wel leuk tot zekere hoogte, maar ik vind het echt zwaar overrated in het algemeen. Het heeft zijn leuke kantjes, maar uiteindelijk... Vind ik het zwaar onderdoen voor een game met een goede singleplayer. Als ik echt iets wil doen met mensen ga ik geen multiplayer spelen, maar doe ik wel iets en als ik wil gamen wil ik iets dat me echt opneemt in een verhaal, dus ook daar kan een multiplayer me niet verzadigen.

Dus ja... Alles dat met Online te maken heeft kan me echt weinig boeien :puh:

Bassieboy35:

Wat zou jij graag nog zien in een DLC van GTA V?

Phoenyxar:

Echt in een DLC of een volgende GTA?

Bassieboy35:

In eerste instantie stelde ik de vraag in DLC, maar je mag ook gerust op dat tweede antwoorden. Ben wel eens benieuwd wat iemand graag ziet in een volgende GTA. :)

Phoenyxar:

Nou, als DLC zou ik graag een verhaal zien dat indirect verwant is met dat van V, het verhaal van een van de homies uit Grove Street? Of misschien van de handlanger van Packie? Kijk, dit is een zwakte bij V, want in IV had je heel veel mogelijke personages die zo'n DLC-rol zouden kunnen opnemen, bij V heb je de hoofdpersonages, nevenpersonages end aarnaast maar een handvol mensen die de potentie hebben om zelf een GTA (zij het zelfs maar een DLC) te leiden. Dus die hulp van Packie is een optie. In het algemeen: extra voertuigen, wapens en wat manieren om uit te gaan.

Voor een volgende GTA? Ja... San Fierro in 1970

Ongeveer, mag ergens tussen 1970-1980 zijn. Ik heb mijn wens een week geleden al eens uitgeschreven, dat je zou spelen met een vriend van (een dan wel jonge) The Truth en tezamen door druk van buitenaf in de misdaad terugkomt. Eerst door drugs, maar later ook zwaardere misdaad door de noodzaak.

Enkele problemen: Personages, mijn personages zijn verbonden met SA en dat is een III-era game. Ik weet ook niet al te veel IV-era personages die goed zouden passen in zo'n verhaal, maar R* zou ons perfect een goede resem aan personen kunnen voorschotelen, ze doen dit sowieso altijd goed.

Bassieboy35:

Wat is toch wel een van de belangrijkste elementen in GTA voor jou?

Phoenyxar:

Een sterk verhaal, maar het moet samengaan met een goede sfeer qua omgeving en personages die er binnen passen. SA had bijvoorbeeld een enorm slechte verhaallijn, maar de personages paste er wel bij en hielden het bijgevolg ook recht.

Bassieboy35:

Ik denk dat veel mensen je daar ongelijk in geven, wat betreft die verhaallijn. :puh:

Phoenyxar:

Wellicht. Maar in mijn mening gaat de verhaallijn van SA nergens over. Ze begint heel sterk, maar gaat op een begeven moment in San Fierro gewoon letterlijk de mist in. Las Venturas had niet in de game mogen zitten. Die stad voegt niets toe aan het eigenlijke verhaal en maakt de algemene sfeer van de omgeving kapot.

Bassieboy35:

Ik ben zelf niet zo'n fan van GTA San Andreas, maar dat zet me toch wel een beetje aan het denken, interessant onderwerp.

DKx-s6FzlmY.jpg

Bassieboy35:

Ik wil het hier even bij laten wat betreft GTA, hoe zit het met The Underground?

Phoenyxar:

Nou, we gaan sterk. En meer valt daar wellicht niet over te zeggen?

Ja, onze contest is bijna gedaan! Tegen dat dit uitkomt is ze denk ik ook officieel afgesloten.

Bassieboy35:

En, hoe heb je de contest ervaren?

Phoenyxar:

Zeer amusant. Het concept komt van PrioX en het was gewoon ook lekker origineel en tegelijkertijd voor de hand liggend met de opties in de game. Alleen was het oorspronkelijk langer, we hebben het ingekort zodat andere contests konden beginnen. Meeste werk is echter wel verzet door PrioX, dus de credits gaat naar hem. :puh:

Bassieboy35:

Bij deze. :) Misschien een voor de hand liggende vraag, maar was TU voor Corp terecht? En ja, waarom?

Ja. Wat was de competitie? Want in mijn mening was er enkel Sans Scrupules nog die al in val was toen.

Bassieboy35:

Klopt, de 'concurrentie' was dan ook niet al te groot. Hoe bevalt het Corp-schap voor jou?

Phoenyxar:

Zeer amusant. We zijn er vrij snel aan gewend geraakt. Het hele subforum is al ingericht naar ons gebruik. En ook de leden lijken niet anders meer te kennen. (wat niet altijd even nuttige topics lijkt te brengen, maar das ook een vorm van amusement)

Bassieboy35:

Liggen er nog wat projecten op tafel, of wil je daar nog niets over zeggen?

Phoenyxar:

Uhm, er zijn zeker wel nog enkele dingetjes, maar daar wil ik inderdaad nog niet veel over kwijt. Vooral omdat ons zelf ook nog onduidelijk is wanneer we ze zullen brengen. Zo ligt er momenteel zelfs al iets klaar, maar er doet iets lastig, dus dat zorgt voor vertragingen.

Bassieboy35:

Dat kan ik begrijpen. Het komt niet vaak voor dat ik OWN collega's interview, vaak stel ik deze vraag wel. Hoe kijk je tegen OWN aan/hoe ervaar je OWN als redacteur?

Phoenyxar:

Hmm... Op welke manier dan? Want ik ervaar het wel als iets speciaals. Een beetje naïeve en optimistische forumkrant die de dingen op een leuke manier voorstelt.

Bassieboy35:

Wat is jou favoriete rubriek?

Phoenyxar:

Forumball, omdat ik die schrijf... Maar als ik die even negeer is het wel Het Krantje denk ik. Ik vind het iets luchtig en geweldig om lezen.

Bassieboy35:

Mis jij nog rubrieken in OWN?

Phoenyxar:

Niet direct, ik ben redacteur, dus als ik er echt zou missen had ik dat al aangeklaagd! :3

Bassieboy35:

Haha, mooizo! Wil je nog iets aan het forum kwijt voordat we gaan afsluiten?

Phoenyxar:

Uhm... Ja, de Forum Awards gaan zo beginnen! :v En om echt in stijl af te sluiten: PLUR!

Bassieboy35:

Dat ik dat vergeet! Wat is de gedachte achter PLUR?

Phoenyxar:

Het is Peace, Love, Unity & Respect. Het is kort gezegd de mantra achter rave en komt oorspronkelijk van "PLD", de hippie-mantra, wat op zijn beurt stond voor Peace, Love & Drugs.

Bassieboy35:

Jullie hebben het dus een eigen twist gegeven?

Phoenyxar:

En ja, het is best vreemd om tegenwoordig "& Drugs" in je mantra te hebben natuurlijk.

"Wij" niet direct, maar de rave-community wel ja :puh: Maar in essentie vallen we daaronder, dus is "wij" hier niet zo vreemd, hmm... Dat geeft voedsel tot nadenken.

Bassieboy35:

Haha. Het was een genoegen Phoenyxar! :)

Phoenyxar:

Jeej! :3 Ik vond het ook leuk!

2 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...