Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1585640

Editie 362 - Game On!


OWN

468 bezichtigingen

LELIpMz.gif

Deze rubriek is geschreven door @Bassieboy35!

Welkom bij de Game On! Van deze week, deze week zet ik niet specifiek een game in de spotlight, maar deze keer zet ik Steam in de spotlight. Waarom? Nou, daar is makkelijk antwoord op te geven, Steam heeft al weer een tijdje een Sale lopen, tijd om die onder de loep te nemen. Voor diegenen die niet weten hoe lang de Steam Sale duurt, deze loop van 19 december 2013 tot 3 januari 2014.

Wat is er nu in de aanbieding bij zo'n sale? Nou dat verschilt, om te beginnen iedere dag zijn er verschillende koopjes. Je moet soms dus gokken wanneer je een spel voor de laagste prijs kan komen. Om een voorbeeld te noemen, Max Payne 3 was afgelopen week inmiddels is de prijs weer opgelopen tot €7,99. Steam kennende zal de prijs ook niet meer dalen naar €3,99, maar kom €7,99 is nog steeds geen geld voor zo'n game. Zo gebeurt dit bij veel spellen.

Vaak zijn de sterk afgeprijsde spellen ook nog eens vrij nieuw, maar als je goed nadenkt kan je wel weten waarom. Saints Row 3 of 4 bijvoorbeeld, naar mijn mening een spel dat vaak afgekraakt wordt, maar wanneer het goedkoop is toch nog vaak wordt gekocht. Veel mensen willen geen €50,- voor zo'n spel neerleggen, in dat geval worden dit soort spellen vaak voor een koopje op Steam Sales gezet.

steam.png

Het heeft geen zin om de prijzen op te sommen van de spellen die in de uitverkoop zijn, op moment van schrijven zullen ze anders zijn dan op het moment van de OWN-publicatie. Houdt dus zelf nog een beetje Steam in de gaten als je op zoek bent naar wat leuke games voor een prikkie, heel lang heb je niet meer. Soms worden spelletjes ook nog eens gratis, op het forum konden we sommige mensen horen klagen in de statusupdates dat de Steam Servers overbelast waren, dit kwam doordat Left 4 Dead 2 gratis was geworden. Geen game voor mij in ieder geval.

'Natuurlijk draait de gehele special niet om de koopjes', wie een beetje bekend is bij Steam weet dat er Steam levels bestaan. Kaarten verzamel je door middel van; stemmen op een game die in de uitverkoop komt, games kopen, een gamebadge te maken, ruilen of door kaarten te kopen. Met deze kaarten kan je XP op Steam verdienen en met die XP kan je weer in levels stijgen.

Kaarten verzamelen en levelen in Steam vind ik persoonlijk niet interessant. Het gaat uiteindelijk toch om die goedkope games die je er kan kopen? :D

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...