Jump to content

OWN

 • entries
  5,186
 • comments
  17,587
 • views
  1,523,126

Paaseditie - Game On


Dutchy3010

491 views

 Share

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 members have voted

 1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

  • 10%
   5
  • 20%
   6
  • 30%
   1
  • 40%
   2
  • 50%
   11
  • 60%
   6
  • 70%
   4
  • 80%
   7
  • 90%
   40
  • 100%
   0

This poll is closed to new votes

OWN_GameOn.jpg

Meneer 'SamShine' heeft de geschreven.

De vorige keer heeft Ikkes het geweldig, van me overgenomen. Bedankt daarvoor meid. :tu: Deze keer doe ik het weer, maar vraag me niet hoe... :7

Wat vindt GTAforum van de Xbox 360 Elite?

Ik heb een aantal willekeurige leden gevraagd om hun mening over de Xbox 360 Elite. Om het even wat duidelijker te maken komen hier (nogmaals) alle veranderingen ten opzichte van de Xbox 360 Premium.
 • 120 GB HDD
 • Zwart uiterlijk
 • HDMI poort + kabel

Dit alles voor een prijs van $ 480,-, de Europese prijs is nog niet bekend. Voordat ik er omheen ga lullen;

Jowx

Tja, volgens mij is het enigste verschil de HDMI uitgang en de 120GB harde schijf. Ik vind het een beetje waardeloos eigenlijk, als ze er een HD-DVD speler in hadden gestopt was het wel een goede zet richting Sony. Ik ben sowieso geen fan van de 360 omdat de games me niet aanspreken, maar die verandering die ze nu doorvoeren raakt naar mijn mening kant noch wal. Maar goed, ik gun het mensen van harte die een grotere harde schijf en een HDMI uitgang wilden. Die zwarte 360 is in ieder geval niks voor mij, ik wacht wel tot die zwarte BBQ wat goedkoper is. :)

Piet-Herr

Ik vind de Xbox 360 Elite nogal overbodig. Wat zijn nou precies de verbeteringen, een grotere hardeschijf (120 GB) en een HDMI-ingang? Beide voegen pas daadwerkelijk iets toe als je in het bezit bent van een Full HDTV, zo eentje met 1080 beeldlijnen. Een grote hardeschijf is namelijk vooral bedoeld om films in HD te downloaden, maar daar heb je niks aan met een 'normale' tv. Er zullen vast ook wel mensen zijn die zoveel dingen downloaden dat ze aan hun 20 GB niet meer genoeg hebben, maar voor deze mensen zal de 120-schijf ook los te koop zijn. Alleen een HDMI-ingang blijft dus nog over, iets dat eigenlijk ook alleen verschil maakt als je een 1080p-TV hebt. Hoeveel mensen denk je dat er zijn met zo'n ding van 2000 euro? Het is inderdaad nogal een Elitegroep die Microsoft met deze versie probeert aan te boren, misschien iets té elite. Ik word er ieder geval niet warm of koud van. Misschien moeten ze het over twee jaar nog eens proberen, als het aantal mensen met een dergelijke TV wat gegroeid is.

Mania-92

De elite.

Geld verspilling als je het mij vraagt. Aan de 20GB schijf uit de premium heb je meer als genoeg, mag er later nog grote content komen kun je nog een losse schijf aanschaffen.

HDMI output is wel ok, maar is toch duur. Microsoft had er beter aangedaan (in mijn opinie) om de elite uit te rusten met een hd-dvd drive. De elite is nu totaal niet interessant voor mensen zonder HDMI, de eigenlijk enige toevoeging. En ook al heb je wel een hdtv is hij wel erg duur.

Conclusie: Hij is wel ók, maar iets te duur voor zijn toevoegingen.

Typhoon

Ik heb niet veel verstand van de Xbox360 Lite, toevallig las ik het nieuwsbericht wel. Het is natuurlijk leuk, hij ziet er beter uit, hij heeft een harde schijf van 120 Gb en heeft een HDMI aansluiting (wat dat dan ook mag zijn), alleen vind ik het niet een erg goeie zet van Microsoft. De huidige Xbox360 spelers zullen namelijk wel even achter hun oren krabben. Maar misschien valt dat ook wel wat mee, zoveel verschil is er niet heb ik gelezen. 120 GB is natuurlijk veel, maar wat moet je er allemaal mee? Hij is misschien wat stiller, hij is zwart en word minder warm, maar om daarom zoveel meer geld uit te geven? Lijkt me niet helemaal nodig. Sommige mensen zullen zich genaaid voelen, en dat kan ik ook wel wat snappen. Microsoft wil alleen maar meer winst, en ze moeten de PS3 wel een beetje aankunnen denk ik. Verder heb ik er niet veel over te zeggen.

M4X

Ik vind de Xbox 360 Elite een beetje overbodig, naast de toch wel handige 120GB zijn er niet echt veel nieuwe dingen. De concurrentie met de PS3 kon de Xbox sowieso al goed aan, door de redelijk lage prijs in vergelijking met de PS3. Veel Xbox bezitters worden er een beetje door verward, want de Xbox360 is nog niet zo lang uit. Of het nou 480 of 600 euro is, het is allebei prijzig. In mijn ogen kan je beter een goedkope Xbox van 300 euro of een dure PS3 van 600 euro aanschaffen, en niet iets daartussen.

Wat natuurlijk wel slim is, is dat het een beetje de launch van de PS3 verstoord. Erg goed getimed door Microsoft. Maar of er nu veel meer mensen voor de Elite gaan kiezen dan voor de PS3 is nog maar de vraag. Die aandacht die er voor de Elite is gaat natuurlijk wel ten kosten van alle aandacht die er nu voor de PS3 is.

Zelf neem ik de PS3 binnenkort, ik ben bereid er 600 euro aan uit te geven. Ik heb op allebei de consoles gespeeld, en ze met elkaar vergeleken. Zoals de meeste mensen vind ik de PS3 beter, en ik knap niet op de prijs af. Het is een realistisch bedrag, waar je ook zeker wat voor terugkrijgt. De Xbox 360 Elite veranderd er weinig aan, al ga ik hem wel bij vrienden uitproberen.

Nogal uiteenlopende 'antwoorden'.. Allemaal hartstikke bedankt voor de reacties. :)

medium_20070328_xbox360elite.jpg

Mijn 1e indruk: de PS3!

De Playstation 3 ligt al tijden in de winkel, maar zelf heb ik nog geen kans gehad erop te spelen. Het moment was er vorige week zaterdag wél. Ik heb een welgetelde 3 minuten met een apparaat van € 600,- kunnen spelen. Het hadden er wel 300 kunnen worden, want ik had alles graag uitgebreid willen testen. Maar daar hadden mijn 'vrienden' geen zin in. Dus zit ik met 2 crashes Motorstorm en 45 seconden motion-sensing...

Uiterlijk

Over het uiterlijk van de Playstation 3 hoef ik jullie niet zo veel te vertellen. Het glimmende zwart is erg mooi en past geweldig bij de PSP, die hetzelfde soort uiterlijk heeft. Het probleem is alleen dat vingerafdrukken nogal makkelijk zichtbaar zijn. Maar je zit het meeste aan de SIX-AXIS, de console zelf laat je lekker staan. Lijkt me. :puh:

ps3console_medium.jpg

Hoofdmenu

Toen ik op internet las dat de Playstation 3 hetzelfde hoofdmenu als de PSP zou gebruiken schrik ik nogal. Op de PSP werkt het best lekker, maar er zitten nogal wat valkuilen in. Zo werkt het niet iets te snel waardoor ik nogal vaak op de verkeerde plek uitkom, wat erg vervelend is.

Gelukkig heeft Sony dit verbeterd. Je moet een keer resoluut drukken om verder te gaan, hij is wat 'zwaarder', waardoor het met de SIX-AXIS allemaal een stuk beter werkt. Een vooruitgang dus, maar zéker geen perfectie.

Motorstorm

Er zat een demo op de harde schijf van die Playstation 3, namelijk Motorstorm. Nadat ik deze had opgestart, wat redelijk snel ging, en een race had opgestart kon de pret beginnen... Ik had expres de motion sensing van de SIX-AXIS uitgezet, om zo de andere verbeteringen in de SIX-AXIS wat beter te verkennen, waar ik later op terug kom. Het parcour swas best leuk, overal vlogen brokstukken rond en als je zelf crashte was het ook een mooi spektakel om te zien.

Daarentegen zag de rest van de game er een stuk minder uit dan ik gewend ben op de Xbox 360. Het zand zag er erg slecht uit, vooral in vergelijking met dat in het alweer 1 jaar oude Oblivion. De verdere omgevingen waren ook niet erg 'je-van-het', maar het gaat immers om de gameplay. Deze zit redelijk snor. Zonder motion sensing werkt alles heel soepel, met is een ander verhaal. Je schiet dan erg snel uit, wat alleen maar frustraties opwekt. Het is gewoon nog niet goed in de game verwerkt, ik heb te rare handen of Sony heeft een niet goed functionerende tilt in de SIX-AXIS gegooid... Het tweede is het meest logisch, het eerste is ook goed mogelijk. Het laatste hoop ik niet voor Sony. :)

PS3%20Controller%20Front.jpg

Controller

De controller, oftwel de eerder genoemde 'SIX-AXIS', is de opvolger van de 'DualShock 2'. Zoals velen waarschijnlijk al weten zit er geen 'rumble-function' in. Waardoor hij nogal leeg aanvoelt, wat nog is extra wordt onderstreept door het gewicht van de controller. Hij weegt bijna niks, wat mij niet zo erg bevalt. Verder zijn de R2+L2 knoppen vernieuwd; het zijn triggers geworden. Het geheel voelt daardoor een stuk natuurlijker aan, maar ik het zo'n voorgevoel dat als je daar 2 uur lang op staat te drukken het behoorlijk wat pijn kan gaan doen. Jammer... Als het komt doordat ik de controller van de Xbox 360 gewend ben, is er qua design weinig mis met de SIX-AXIS. Anders had Sony die nog wat moeten verbeteren, zeker met het succes van de Dualshocks 1 en 2.

Voorconclusie

De Playstation 3 is een topapparaat, maar naar aanleiding van alles wat je er nu mee kan, in vergelijking met de goedkopere Xbox 360, schiet hij gewoon te kort. De controller is redelijk en voelt nogal 'gimmie' aan en is te licht. De games moeten zich nog bewijzen, qua toptitels schiet hij ruimschoots te kort. Dit zal de tijd wel verbeteren...

Het is een apparaat voor de toekomst, al moet hij zich daarin (ook) nog gaan bewijzen. :)

 Share

9 Comments


Recommended Comments

Echt een leuke editie hoor SamShine, daar reken ik jou dan ook niet op af, maar ik wil wel even zeggen dat het jammer is dat je de hele tijd zo'n fan bent van de Xbox 360. Daar heb ik in feite niks op tegen, maar je vergelijkt elke console (in dit geval de PlayStation 3) met die (oh zo geweldige) Xbox 360, in sommige gevallen probeer je zelfs iets in de grond te stampen zodat het lijkt dat de Xbox 360 als winnaar uit de bus komt, en daardoor vorm je dus absoluut geen objectieve mening. Dat is dus

Link to comment

Als jij me om mijn mening vraagt en ik ben zo vriendelijk om die op een fatsoenlijke manier te geven en te onderbouwen, dan heb ik geen behoefte aan allerlei bijdehandte opmerkingen ertussen. Ik bedoel, je hoeft niet meteen in de tegenaanval te gaan :{

EDIT: Ik heb dit stuk maar weggehaald. Nu je het in de rubriek hebt verwijderd is het niet nodig dat mensen het hier alsnog lezen, m'n punt is toch al duidelijk geworden.

Om maar wat te noemen. Dit is gewoon vervelend. Ik geef hier serieus m'n mening en dan moet je daar niet op zo'n manier op reageren. Je wekt zo de indruk dat je m'n mening niet serieus neemt, dat m'n mening niet gewenst is en dat je dit eigenlijk alleen maar vraagt om een beetje te playen. Als je mensen om een gunst vraagt door hun mening even te verwoorden, moet je daar niet zo mee omgaan en als het zo gaat neem ik de volgende keer niet de moeite om een stukje te schrijven. Ik weet niet hoe de andere inzenders er over denken...

Ik vind je verder een prima jongen hoor, daar niet van, maar hier ben ik niet echt van onder de indruk.

EDIT: Ik zie net dat je het weg hebt gehaald, prima.

Link to comment

Edit @ hierboven; dat was een persoonlijk experiment. Het leek me, in eerste instantie, leuk om er zo direct een reactie op te geven, maar dat pakte nogal verkeerd uit met mijn slechte humor. Mijn excuus aan jou en Jowx, Mania-92, M4X en Typhoon; ik zal het niet meer doen. Voortaan komt alles serieus in Game on, met af en toe een paar pannenkoeken tussendoor. :)

-----

Echt een leuke editie hoor SamShine, daar reken ik jou dan ook niet op af, maar ik wil wel even zeggen dat het jammer is dat je de hele tijd zo'n fan bent van de Xbox 360. Daar heb ik in feite niks op tegen, maar je vergelijkt elke console (in dit geval de PlayStation 3) met die (oh zo geweldige) Xbox 360, in sommige gevallen probeer je zelfs iets in de grond te stampen zodat het lijkt dat de Xbox 360 als winnaar uit de bus komt, en daardoor vorm je dus absoluut geen objectieve mening. Dat is dus
Link to comment

Toen ik het las had je al dat commentaar al verwijderd, maar ik kan wel raden hoe je ongeveer op mijn stuk gereageerd hebt :puh:

Voor de rest een prima editie. Het is leuk om eens de mening van veel meer mensen te horen, en met name van fans van 3 verschillende consoles. Ik heb het met veel plezier gelezen.

Link to comment
Netjes, steeds weet ik weer meer :D.
Bedankt! _O_
Maar zoals elke week heb ik wat vragen over de 360, want een PS3 is te duur en een Wii is al ongeveer in mijn bezit XD.
*zucht*
Ik wil dus eigenlijk de Core binnenkort kopen, van de zomer ofzo. Lekker goedkoop etc. Maar daar zit toch geen standaard geheugen in? In ieder geval wil ik wel m'n spellen op kunnen slaan en de extra content voor GTA IV kunnen downloaden. Hoeveel ruimte heb ik daarvoor nodig en hoeveel gaat dat kosten. Kan ik dan eigenlijk niet beter de Premium editon kopen qua prijs. En zit bij de Core ook gewoon nog 1 maand Live Gold. En ik wil nog wel duidelijke uitleg over de installatie van Live. Moet dat met een aparte kabel of met WI-FI zoals de Wii? Want met die Wii kan ik bijna op het internet, m'n ww die ik goed intyp klopt steeds niet... maar daar kom ik nog wel achter :D. Alvast bedankt :D
Ik weet alles! :dans:
 1. In de 'Core pack' zit inderdaad geen opslagmedium, waarmee het al gelijk een incompleet pakket is. Naar mening is de Premium voor iedereen het meeste aan te raden. Zeker voor jou aangezien je aangeeft extra content te willen gaan downloaden voor GTA IV. Het is nog niet bekend hoe groot dat percies gaat worden, maar als je het nogal ruim neemt zal dat wel zo'n Gigabyte groot zijn. Met een memorystick haal je dat niet, zeker niet naast savegames. Neem gewoon een Premium, voor de netto
Link to comment

Dank je :D. Zal de prijs van de Premium gaan dalen als de Elite komt? Want aan de Dollar prijzen te zien denk ik zelf van wel, want anders is het net zo duur...

Link to comment
Dank je :D. Zal de prijs van de Premium gaan dalen als de Elite komt? Want aan de Dollar prijzen te zien denk ik zelf van wel, want anders is het net zo duur...
Microsoft heeft het zelf nog niet aangegeven, maar ik denk dat veel winkels wel een pricecut aan de Premium geven zodra de Elite in de winkel licht. Zo kun je nu al een Premium vinden voor
Link to comment

Bij de Mediamarkt kostte de core 280,- en de premium 370,- dus zou je misschien wel op de 300 blijven steken en de core op de 200 of is dat te ver gezocht?

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...