Jump to content

MAF

  • entries
    518
  • comments
    1,497
  • views
    285,758

MAF 049 - Vraaggesprek


NandroDavids

2,428 views

gallery_7284_229_26211.jpg

Deze rubriek is geschreven door @NandroDavids

Zo'n aankondiging van abdicatie als in de Welkom! van deze week vraagt natuurlijk om een verklaring. Daarom interview ik deze week niemand minder dan de enige echte @NandroDavids! Een openhartig interview, met de antwoorden waar we allemaal zo benieuwd naar zijn...

"De Award voor OWN is ook gewoon mijn Award"

gallery_7284_229_26582.jpg

Waarom stop je met MAF en je functie als Globale Moderator?

Dat is een combinatie van factoren: tijdgebrek, andere prioriteiten, en een gebrek aan motivatie.

Waar komt dat gebrek aan motivatie vandaan?

Toen ik in 2010 terugkeerde op het forum, 2 Awards pakte, en terug in de crew kwam, had ik één ambitie: de allergrootste worden. Administrator, immens populair, allerlei zaken die mijn ego zouden doen toenemen. Daarvoor zat ik hier, want het is gewoonweg lekker als mensen het tof vinden wat je doet, en als je daar de waardering voor krijgt. En die waardering mis ik.

Je hebt nu ook 2 Awards gepakt, waaronder die voor Beste Globale Moderator. Hoe kun je dan van een gebrek aan waardering spreken?

Ik ben ook maar een mens natuurlijk: veel is nooit goed genoeg, het moet altijd meer zijn. Dat ik 2 van mijn 3 nominaties heb verzilverd is mooi, maar dat betekent ook dat ik er 1 verloren heb. En misschien wel de belangrijkste, voor mij. Maar het zit nog veel meer in bijvoorbeeld de Kerst-editie van kortgeleden. Daar zat veel voorbereidingswerk in: brainstormen, schrijven, de graphics van Silverbyte, alles deden we om een mooie en speciale editie te maken. En het meerendeel van de paar reacties is dan negatief, nul complimenten voor de Kerst-editie. Dan vraag je je toch af waar je het voor doet. En dat geldt voor MAF in z'n algemeenheid: de verhouding tussen de tijd die het kost, en de waardering die het oplevert, die is niet (meer) zodanig dat het tof is om eraan te werken.

Een ander punt is dus die ambitie om ooit Administrator te worden. Ik weet dat ik die kans vergooid heb door in het verleden te stoppen als Globale Moderator, en dat is ook wat ik hier nu weer doe. Met de Award voor Beste Globale Moderator ben ik misschien wel nummer 1 op de lijst, maar ik vind het eigenlijk al veel te laat. Naar mijn idee had ik het eerder verdiend.

Maar buiten dat alles is het ook simpelweg zo dat ik andere prioriteiten heb. Ik wil m'n tijd niet meer in MAF en het forum steken, ik ben er klaar mee. Een promotie naar Administrator, die er toch niet inzit zolang zekere personen op het pluche blijven zitten, zou daar ook geen verandering in brengen denk ik.

In hoeverre heeft het verliezen van de Award voor Beste Blog bijgedragen aan je besluit om te stoppen?

De nederlaag tegen OWN heeft me echt pijn gedaan. Veel meer dan ik van tevoren verwacht had. Maar dat komt door twee dingen. Allereerst heb ik er echt een jaar lang veel tijd en mijn ziel en zalligheid in gestoken. Dat die opoffering dan niet oplevert waar je op hoopt, dat is verschrikkelijk balen. Maar erger nog vind ik dat het volgens mij echt zo is dat MAF het op basis van 2013 meer verdiende. Ik heb het idee dat OWN wel een aantal stemmen heeft gekregen op basis van hun naam, hun historie. Maar goed, dat hebben ze ook weer slim gedaan met die speciale editie in de laatste week dat het stemlokaal open was.

Aan de andere kant: de Award voor OWN is ook gewoon mijn Award. Ik heb het afgelopen jaar aan 2 edities mijn bijdrage geleverd, en ik heb OWN op scherp gesteld met de terugkeer van MAF, wat volgens mij wel een verbetering van de kwaliteit heeft gebracht. En naar mijn idee is dit de Award waar OWN in al die jaren het meest blij mee is: er was eindelijk echte concurrentie.

Hoe ga je de tijd die je nu overhoudt invullen?

Met darten en schrijven. Twee dingen waar ik volgens mij redelijk goed in ben, maar nog veel beter in kan worden. Dat is een kwestie van oefening, van training, en daar ga ik me meer op toeleggen. In beide gevallen wil ik simpelweg beter worden: ik wil darttoernooien winnen, hoge scores gooien, schitterende finishes uitgooien, alles. En dan maar zien waar het schip strandt. En als schrijver ga ik op zoek naar een groter publiek dan hier op het forum. Dat heb ik al eerder gehad, en dat wil ik weer bereiken. Maar dan nog verder. Daar komen binnenkort twee projectjes voor van de grond. Mochten er lezers zijn die dat willen volgen: stuur me even een PB, en dan hou ik je op de hoogte.

Met andere woorden: ik ga op andere gebieden proberen de beste te worden. Op zoek naar waardering, naar meer egoboosts.

5 Comments


Recommended Comments

Je doet nu net alsof je hier geen waardering krijgt. Je wordt door heel veel mensen (terecht) op handen gedragen... Je krijgt hier veel waardering. Wellicht is dat niet meer genoeg, dat kan jij vinden uiteraard, maar je moet nu niet doen alsof je hier niets krijgt. Dan doe je jezelf EN alle leden op dit forum te kort.

Link to comment

Ben het ook eens met Jet. Je bent één van de populairste leden van het forum en MAF is het populairste project op het forum, ook al heb je die award niet gewonnen. Ik vind het spijtig dat je zo naar je positie op het forum kijkt.

Link to comment

Behalve wat hierboven gezegd wordt vraag ik me af of je ooit gaat bereiken wat je hebben wil. Als dit niet genoeg voor je is zou Putin op je ene schouder kunnen kloppen, Obama op je andere terwijl je omhelst wordt door Maximá en dan nog het gevoel hebben dat je ondergewaardeerd bent. Als je meer je geluk uit jezelf of uit iets blijvenders kan halen dan de schouderklopjes van andere mensen ben ik bang dat t nooit genoeg voor je is.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...