Jump to content

Sport Blog

  • artikelen
    40
  • reacties
    89
  • bezichtigingen
    50461

Sport Blog ~ PDC World Championship 2014


Venzio

1351 bezichtigingen

Heb jij de WK finale gekeken?  

10 leden hebben gestemd

  1. 1. Heb jij de WK finale gekeken?

    • Uiteraard, ik ben een echte dartsliefhebber!
      8
    • Ja, omdat ik geen andere keuze had...
      0
    • Nee, bwegh, darten!
      2
    • Helaas gemist.. :(
      0
    • Anders....
      0

gallery_70264_239_22890.png

Wat een geweldig toernooi is dit toch geweest en ik vond het dan ook geweldig om het te bezoeken. Ik zal niet enorm veel schrijven of het toernooi maar meer over mijn ervaring toen ik er bij was. Ik heb de derde ronde bezocht op 27 december 2013 met de volgende partijen:

[table=header]Deelnemer|Deelnemer

Simon Whitlock|Kevin Painter

Michael Smith|Peter Wright

Raymond van Barneveld|Mark Webster[/table]

Ik wist totaal niet wat ik moest verwachten maar als echte darts-fan wist ik al wel dat het een top ervaring ging worden en niets is minder waar, het was geweldig! Mocht je een darts-fan zijn dan raad ik het je zeker een keer aan om het WK te bezoeken.

De aankomst

Ik kwam rond een uur of 5 bij Ally Pally aan en had toch wel wat 'spanning' omdat ik niet geheel wist wat te verwachten. Eenmaal de plaatsen gevonden was het tijd om de 180 bordjes te beschrijven en op mijn bordje stond niet veel spannends; "Groeten uit Brabant!" in de hoop dat iemand het zou herkennen, een muts opgezet en ik was er helemaal klaar voor! De eerste wedstrijd stond op het punt om te beginnen en het publiek werd steeds luider en luider, ik stond echt versteld.

Een filmpje van 'mijn uitzicht' en de sfeer

De wedstrijden

De eerste wedstrijd bleek niet veel 'soeps' voor de neutrale kijker want Painter werd werkelijk afgedroogd en de wedstrijd was dan ook zo -helaas- voorbij. Dit is toch echt heel wat anders dan een voetbalwedstrijd en voor mij is het persoonlijk een stuk 'relaxter' en veel gezelliger, de sfeer is gemoedelijk en totaal niet agressief en je kunt gewoon lekker je drankje nuttigen.

Toen was het de beurt aan Smith en Wright wat een beetje de opwarmer zou zijn voor de allerlaatste partij, en we kregen toch echt een prachtige partij waar we letterlijk soms op het puntje van onze stoel zaten, dubbels werden geraakt en gemist en ook mooie scores hadden de twee heren voor ons in petto. Het momentum leek iets meer te zitten bij Smith totdat Wright echt ging scoren, in elke beurt zat minimaal 1 triple en de dubbels liepen steeds beter.. Dit was echt een prachtige partij voor de neutrale kijker met toch uiteindelijk Wright die aan het langste eind trok.

med_gallery_70264_239_829912.jpg

De sfeer werd nog net ietsjes luider, het moment waar we eigenlijk allemaal op aan het wachten waren was daar; Raymond van Barneveld was aan de beurt. Het publiek zong hard mee met Eye of the Tiger en Barney Army werd geroepen, daar was dan het moment! Mijn hard begon wat harder te kloppen en de zenuwen kwamen weer een beetje omhoog, nu moest het gebeuren! Mijn moed ebde beetje bij beetje weg door een ongelofelijk slecht begin van Barney. Het publiek sprong op! Raymond van Barneveld pakte zijn eerste set en dat was slechts het begin van een kraker; van Barneveld liep uit tot een 3-2 voorsprong maar Webster kwam gemakkelijk terug tot 3-3... 1-0 Webster, 2-0 Webster.. verdomme, het zal toch niet.. maar helaas; 3-0, Webster gaat door naar de kwartfinale en de tegenvallende Barneveld kan zijn koffers weer pakken.

Wat een geweldige avond heb ik gehad met een geweldige sfeer, top mensen ontmoet en darten gezien..

van-gerwen-wint-van-taylor-in-finale-players-championship.jpg

The Green Machine

Wat een geweldenaar, Mighty Mike wint van Peter Wright in de finale en pakt gewoon de wereldtitel waar zelfs dhr. Wilders over twittert, een keer eens wat anders dan zijn debiele tweets over Islam-stickers, gehaat op Roemenen of onzin maar deze tweet:

5B7UkX0.png

Wat een wedstrijd was het toch, een wedstrijd waar MVG eigenlijk in het begin heerste maar gewoon geen vuist kon maken waardoor Wright telkens terug kon komen maar uiteindelijk was het toch Michael van Gerwen die zichzelf tot wereldkampioen kroonde, hulde! _O_

Heb jij de partij gezien? Wat vond je ervan, laat het weten in de comments!

Meer foto's in de galerij: Sport Blog galerij

4 reacties


Recommended Comments

Echt super vet om dat mee te maken! Ook geweldig hoe van Gerwen wereldkampioen werd. De spannendste partij vond ik toch wel toen van Gerwen terug kwam tegen Anderson. Wat een wedstrijd was dat!

De vragen die ik heb, is hoe je daar komt? Waar heb jij je kaarten vandaan? En hoeveel ben je daar voor kwijt geweest?

Link to comment

Ik ben met het vliegtuig naar London gevlogen en heb toen een overnachting gepakt, die tweede avond was de wedstrijd. Een kaartje aan een tafel is zo'n 40 pond maar dit ligt ook een beetje in welke fase je gaat (finale of eerste ronde bijvoorbeeld) dus het valt allemaal wel mee. Totaal wel redelijk wat kwijt maar dat kwam door twee vliegtickets, twee kaartjes, twee overnachtingen, eten, etc. Het is het wel allemaal waard geweest maar dat is mijn mening als échte dart fan.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...