Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579761

Paaseditie - Jowx' Column


Dutchy3010

463 bezichtigingen

blogentry-3251-1175937060.jpg

Deze rubriek is geschreven door Jowx!

Welkom bij Jowx' Column, de rubriek waarvan de inhoud nooit vast staat. Alles kan hier in komen te staan, van leerzame en schokkende onderwerpen tot de grootste onzin. De bedoeling van de column is elke week anders, maar het is nooit de bedoeling om opzettelijk schade toe te dienen aan wat dan ook. Alle grappen die in deze column gemaakt worden, zijn niet bedoeld om te kwetsen. Hou er rekening mee dat er allerlei onderwerpen langs komen, ook onderwerpen die niet geschikt zijn voor sommige lezers. Wanneer dit het geval is, staat er een waarschuwing boven de column. Wanneer je daarna besluit toch door te lezen is het geheel op eigen risico, hiervoor accepteer ik geen aansprakelijkheid. Tot zover het geblaat waarin ik mezelf bescherm, het geen wat rest is jullie veel leesplezier wensen in een nieuwe editie van Jowx' Column!



Serieus, daar ben ik weer! Laat ik eerst even wat dingen op een rijtje zetten, om eventuele misverstanden te voorkomen. Ten eerste heeft deze rubriek niks met Plop! te maken, dus er is geen enkele associatie tussen deze rubrieken. Ten tweede klopt de naam nog steeds niet, maar dat is meer getreiter van de dame die deze toko leidt. Ten derde ben ik Jowx niet, maar de paashaas. Ten slotte heb ik mijn eigen paas-banner moeten maken, SummerBase was weer eens te snel. Aangezien OWN serieuzer moet van dezelfde dame, is deze rubriek een beetje veranderd. Zo gaan we in het vervolg meer in op de serieuze zaken van het leven, zo spreken we onze doelgroep van 65-plussers aan. Dus vanaf nu gaan we enkel leerzame onderwerpen behandelen, zoals het geloof, het menselijk lichaam, de Nederlandse geschiedenis en uiteraard de politiek. Dit alles om de klant tevreden te houden, we willen ten slotte niet dat jullie ons niet serieus genoeg nemen. Stel je toch eens voor, je zou maar moeten lachen van OWN. Dat is een verantwoordelijkheid die we moeten nemen, we moeten serieus zijn en we zijn bereid om daar alles aan te doen. Vandaar ook de naamswijziging, Plop! past uiteraard niet bij een serieuze benadering van onze lezers, daar naast zuigt die naam gewoon.

Misschien lijkt het bovenstaande stuk enorm saai, en misschien is het dat ook. Maar dat moet dan maar, ten slotte is het wel serieus. Maar moet het allemaal wel zo serieus zijn? Is het nodig om constant maar serieus te zijn in het leven, zowel in het dagelijkse leven als op het forum? Wordt het niet een onwijs saaie boel als iedereen altijd maar serieus is? Als u het antwoord weet kunt u een bericht achter laten op dit item, eventuele prijzen worden onder de inzenders verloot. In het dagelijkse leven zie je het vaak genoeg, mensen die chagrijnig door het leven gaan. Misschien zijn ze dan wel chagrijnig, maar serieus dat zijn ze zeker. Daarnaast heb je de mensen die vrolijk door de straat lopen, misschien iets minder serieus, maar ze genieten tenminste van het leven. Dan is de vraag, wat is voor ons belangrijker? Serieus over komen of genieten van het leven. Nu zeg ik niet dat mensen die altijd serieus zijn niet van het leven kunnen genieten, ik kan het me alleen niet voorstellen.

Daarnaast is er ook nog dit forum, waar het enorm serieus aan toe gaat. Ik geef toe dat het soms best gezellig is op het forum, maar waarom moet in godsnaam alles zo serieus? Het lijkt af en toe of je maar op twee manieren mag posten. Je mag een vraag stellen, de eerste manier. Je mag een vraag beantwoorden, de tweede manier. Tuurlijk zitten we hier allemaal om elkaar te helpen, kuch, maar zitten we hier ook niet stiekem om de tijd te doden? Zitten we hier niet voor de gezelligheid onder elkaar? Waarom is het dan nodig om alles zo serieus op te vatten. Er gaat enorm veel gezelligheid verloren in de serieuze houding die iedereen automatisch aanneemt op dit forum. Mensen raken eerder geïrriteerd, mensen krijgen sneller ruzie, mensen zeuren over niks en ga zo maar door. Waarom kunnen we niet gewoon gezellig met elkaar om gaan? Dat is net zoals met dat 'inhalen' bij het posten. Alsof het een ruk uitmaakt of er tachtig antwoorden staan, zolang er maar geantwoord is. Maar nee, dan worden we boos op elkaar omdat iemand anders een kwart van een seconde eerder gepost heeft terwijl jij toch echt zelf eerder op die knop geramd hebt. Jammer voor je, moet je maar sneller typen of niet zeuren. Maar andersom is het ook absurd. Leden verwachten binnen een uur antwoord, als dat niet gegeven wordt komt er een post achteraan of iemand ze nou eens eindelijk wil helpen. Zelf zoeken doen ze natuurlijk niet, stel je voor dat je probeert om zelf een oplossing te vinden.

Ook de crew speelt hier een grote rol in, hoewel ik zelf deel uit maak van dit team zie ik toch vaak dingen gebeuren die me tegen vallen. Als iemand bijvoorbeeld ergens een grap maakt, laat het gewoon gaan. Het forum gaat er echt niet op achteruit als een paar leden wat posts neer zetten die vrij weinig nut hebben, zorg alleen dat het niet uit de hand loopt. Maar wat gebeurt hier, dit is nutteloos en gaat op slot. Prima, zo blijft het netjes. Maar wordt het er ook gezelliger op? Is het niet veel leuker als leden af en toe gewoon wat grappen kunnen uithalen, dan worden er maar nutteloze posts geplaatst. Zolang de gezelligheid er op vooruit gaat moet het kunnen. Iedereen loopt wel altijd te schreeuwen dat die postcount niks uit maakt, maar toch is iedereen als de dood dat iemand anders een nutteloze post plaatst. En als het dan eenmaal zover is, dan plaatsen we met z'n allen een hele lading nutteloze berichten om één iemand er op te wijzen dat hij nutteloos post. Dag gezelligheid, dag sfeer, hallo irritatie.

Waar is dit alles voor nodig? Waarom moet alles hier zo strak en netjes zijn, waarom moet alles zo serieus. Neem Ongezouten als recent voorbeeld, die rubriek staat blijkbaar alleen open voor mensen die iets positiefs te melden hebben en voor mensen die iets willen afbranden. Het is prima dat een rubriek die dingen bied, maar waarom kan een verhaal dat niet serieus is er niet gewoon tussen gezet worden? Alsof de geloofwaardigheid van andere verhalen erop achter uit gaat. Ten eerste zorgt het voor opvulling, ten tweede amuseer je, ten derde maakt het die rubriek wat 'losser'. Laat die rubriek gewoon open voor iedereen die wat in wilt sturen, ongeacht of het serieus is of niet. Op deze manier komt hetzelfde gezeur constant weer voorbij, of dezelfde positieve dingen voor zover dat niet onder gezeur valt. Daar schieten we wat mee op zeker, op de enkele uitzonderingen na natuurlijk, maar als er constant hetzelfde geblaat in die rubriek komt kan het net zo goed in de open haard gegooid worden. Misschien dat het op die manier wat sfeer brengt, want aan dat serieuze gedoe heb je soms ook niks.

Nu wil ik niet zeggen dat je nooit serieus moet zijn, dat is onzin. Maar altijd serieus is ook niet de goede manier, je moet proberen om een balans te vinden. Probeer gewoon de afweging te maken, wanneer kan een grap er tussen door en wanneer niet. Wat er nu gebeurt is vrij simpel, een grap kan gewoon niet. Dat staat vast, niks aan te doen. Naar mijn mening moet dat dus gaan veranderen, het is veel gezelliger als iedereen wat losser met elkaar om gaat. We zijn ten slotte geen vragers en antwoorders, we zijn allemaal mensen en we komen hier ook bijna allemaal voor de gezelligheid. Als het laatste een stuk beter kan, lijkt het me het beste om er voor te zorgen dat zoiets ook gebeurt. Daar moet iedereen aan mee werken, zowel de crew als de gewone leden. Als de crew er nou gewoon voor zorgt dat ze iets meer door de vingers zien (qua grappen, niet qua andere overtredingen) en de leden iets minder geïrriteerd op elkaar reageren is het al een stuk gezelliger.

Verder wens ik jullie allemaal een vrolijk paasweekend, maak er een serieus leuk weekend van! :bier:

Heeft u opmerkingen, klachten, ideeën, tips, inzendingen, persoonlijke reacties of gewoon zin om een PB te sturen naar aanleiding van deze column? Twijfel niet, stuur het in! Door middel van een PB kan je met mij in contact komen, ongeacht de inhoud van de PB is de kans dat ik reageer altijd 100%. Voor andere reacties op de column kan je een reactie achter laten, hiervoor hoef je geen PB te sturen. Wanneer je vindt dat iets écht niet in de column kan of wanneer je wilt dat iets verwijderd wordt, dan kan je het laten verwijderen door mij een PB met duidelijke beredenering te sturen. Met boos reageren op een column maak je de kans op verwijdering nihil, weet wat je doet. Ik stel alle soorten van feedback op prijs, bedankt voor het lezen en tot de volgende editie van Jowx' Column!

- Jowx -

13 reacties


Recommended Comments

Dat was toch wel enigzins offtopic leek mij, een fictief verhaaltje neerzetten in een topic voor serieuze of onserieuze meningen. Wat dat betreft past dat verhaaltje toch veel beter in de PLEE lijkt me, tussen de labiele verhaaltjes van Pietje II.

Daar heb je wel een punt, maar dan ben ik er voor om Ongezouten aan te passen naar een rubriek waar gewoon dingen ingezonden kunnen worden. Het gaat nu idd om meningen, niet om verzonnen verhaaltjes.. Wat ook kan, een nieuwe rubriek er bij voor inzendingen, maar dat van Ongezouten was slechts een recent voorbeeld. Dat was niet het grootste probleem, maar het is niet echt een goed voorbeeld achteraf gezien. ^^

Link to comment

Je hebt gelijk dat alles veel te serieus moet, en waarschijnlijk ben ik zelf ook regelmatig te serieus, maar ongezouten is een serieuze rubriek en iemand had daar serieus iets op ingestuurd en dan wordt dat weer teniet gedaan door iemand anders die een verzonnen grappig verhaaltje ophangt. Je mag van mij best wel een niet-serieuze column hebben hoor, anders had ik het idee achter Weekly Column, Plop!, Jowx Column, Jowx' column whatever nooit goedgekeurd. Maar je hebt gelijk, er wordt veel te serieus gedaan op het forum, maar ik denk dat als iedereen grappig en sarcastisch op elkaar gaat reageren, het echt niet goed gaat komen met dit forum.

Link to comment
Maar je hebt gelijk, er wordt veel te serieus gedaan op het forum, maar ik denk dat als iedereen grappig en sarcastisch op elkaar gaat reageren, het echt niet goed gaat komen met dit forum.

Ja maar dat laatste is dan ook niet altijd van toepassing op dit forum, vind ik zo. En dan nog kan een beetje sarcasme nooit kwaad hoor, als het maar niet denigrerend overkomt (imo). Ik zie ook heel vaak leden gewoon een lollige opmerking maken, maar dan komt er algauw iemand in een paars/blauw kleurtje verkondigen dat het topic maar gesloten wordt aangezien het anders een spamboel zou gaan worden, door maar

Link to comment

Jowx(') is weer terug! _O_

Mensen zijn mensen, en die maken fouten of gaan ergens te diep of serieus op in. Ook kan dat aan de enorme toewijding komen, waar het, denk ik, op dit forum aan ligt. Vanwege de grote concurentie op verschillende fora doen mensen verschrikkelijk hun best om aan 'de top' te komen, waar natuurlijk niets mis mee is. Maar daardoor komt er een spanning te liggen op verschillende plekken. De moderatie daar gaat daarin mee, omdat ze natuurlijk zelf ook midden in die spanning zitten. Uiteindelijk word die toewijding z

Link to comment

Misschien is het mogelijk om een gulden middenweg te vinden ergens.Ik vind dat er een heel groot verschil is tussen een grappige opmerking en spam. Af en toe een geintje is positief voor de sfeer. Ik heb heel vaak dat ik een post lees en dan een grapje wil maken. Maar het gewoon niet doe omdat dat niet als behulpzaam wordt gezien.

Terwijl recentelijk bewezen is (1 april) dat humor alleen maar positief werkt.

Misschien iets om een keer een discussie over te starten...

Link to comment
Terwijl recentelijk bewezen is (1 april) dat humor alleen maar positief werkt. Misschien iets om een keer een discussie over te starten...
This is the place darling...

Je hebt gelijk Mirrrr, alleen is het zo lastig om een middenweg te vinden. Moderators zijn mensen (met alle respect; op sommige gevallen na dan, ik noem geen namen), en die maken fouten. Daarbij is het h

Link to comment

Ik snap dat we hier nog dagen door kunnen praten, maar op het moment dat de volgende column er staat praat niemand meer over deze edititie. Misschien is het daarom beter als er een keer op het forum een discussie over start

Link to comment

Lieve Sammie _O_ Normaal zou ik het wel doen.. Maar ik heb er op dit moment gewoon geen zin in. Misschien morgen. Maar ik denk dat het vooral een discussie is die de crew eens met elkaar zouden moet hebben.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...