Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1581890

Editie 366 - Game On!


OWN

608 bezichtigingen

HUzjcPI.jpg

Deze rubriek is geschreven door @Crazy-Ghost!

Ja daar ben zijn we weer! Het is zondag, dus hoogtijd voor een nieuwe OWN en dus ook een nieuwe Game On!, alweer de derde van mijn hand, wat gaat de tijd toch snel.. Vorige week (klik) analyseerde ik Rome Total War II. Deze week in Game On:

Assassins Creed IV: Black Flag

assassins-creed-4-blag-flag-471x309.jpg

Je ziet dat Ubisoft met Black Flag een nieuwe kant op willen gaan. In de vorige delen lag vooral vechten op land centraal. Maar in dit deel krijg je ook veel zeegevechten en zal je andere schepen enteren voor hun vracht. Ja, je raadt de setting al. In Black Flag ben je een piraat! Je kruipt namelijk in de huid van Edward Kenway, een jonge piraat in de gouden eeuw. Na enkele missies wordt je de kapitein van je eigen schip de 'Jackdaw'. Vervolgens zullen er velen avonturen komen met heel veel verschillende personages.

Je eigen schip kan je uitbreiden met veel verschillende dingen, zoals een sterker pantser, kanonnen of uitbreiden zodat je een grotere bemanning kan. Je zal je boot gebruiken voor transport maar natuurlijk ook om te plunderen. Dit doe je door de vijand kapot te schieten met kanonskogels en te rammen. Om vervolgens hun schip te enteren door met een haak op je vijand's schip te belanden. Dan zal je een gevecht met de vijandelijk bemanning aan moeten gaan. Je kan kiezen of je ze allemaal vermoord of dat je een paar laat leven.

Assassins Creed IV speelt zich af bij de Caribische zee. Maar naast natuurlijk een grote zee zijn er ook verschillende steden de grootste zijn Havana, Nassau en Kingston. Hier valt ook heel veel te beleven en kan je klauteren en op gebouwen klimmen naar hartenlust. Ook hier zijn veel missies, die vooral erg gevarieerd zijn, in de meeste missies kan je ook kiezen hoe je het aanpakt. Sluip jij heel voorzichtig naar je vijand toe en steek je hem een mes in de rug. Of ga je de confrontatie aan met je vijand met een zwaard gevecht. Het verhaal zit erg mooi in elkaar en wat vele waarschijnlijk een pluspunt vinden is dat je het Nederlands kan laten ondertitelen.

Ik raad je dit spel zeker aan als je van Piraten spellen houd, want dit vind ik zeker het beste piraat spel tot nu toe uitgegeven. Het is te koop voor PC, XBox 360, PS3 voor een prijs van 50 euro en ook voor de next-gen consoles: PS4 en XBox One is dit spel te koop voor een prijskaartje van 65 euro.

Dit was het weer voor deze week, laat zeker in de reacties achter wat jij van deze game vindt of je het al hebt en of je het gaat kopen. Reacties over deze recensie zijn ook welkom!

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...