Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1585638

Editie 367 - Interviews


OWN

363 bezichtigingen

uZ6lph1.jpg

Deze rubriek is geschreven door @MostWantedKid en @Bassieboy35!

Deze week een interview met niemand minder dan @SpacyColours!


photo-131689.jpg?_r=1387840812

Bassieboy35:

@SpacyColours, welkom bij jouw OWN interview!

SpacyColours:

Wak!

Bassieboy35:

Is dat geen gat in ijs?

SpacyColours:

Nee ik heb te veel Donald Duck gelezen en ben nu die uitdrukkingen aan het overnemen.

Maar wow, nice!

MostWantedKid:

Alles goed met je?

SpacyColours:

Ja hoor.

MostWantedKid:

Maar goed, wanneer en waarom registreerde je je?

SpacyColours:

6 november 2011, met name omdat ik me verveelde en weer eens wilde kijken hoe het hier was. (ik was hier namelijk ooit gebanned, dus SpacyColours is niet mijn eerste account)

Bassieboy35:

Wat was de registratiedatum van je eerste account?

SpacyColours:

Ergens in 2006, Blue_Yoshi_97. puh2.gif

Bassieboy35:

Kijk, dat zijn nog eens data's. Waarom registreerde je Blue_Yoshi_97?

MostWantedKid:

15 maart 2006 om precies te zijn. smile3.gif

SpacyColours:

Oh ja, dat kan kloppen. puh2.gif Ik weet dat ik destijds problemen had met de installatie van GTA: San Andreas. Daar ging mijn eerste topic ook over, al weet ik niet meer of ik die direct na mijn registratie had aangemaakt, in ieder geval werd ik pas eind 2006 actief.

Bassieboy35:

Speel je nog steeds GTA San Andreas?

SpacyColours:

Af en toe nog wel MTA: SA met forumleden, en in de Mr. Green race-server waar ik jarenlang admin ben geweest. Toevallig heb ik daar deze avond een race-tournooi, maar verwacht niet dat ik daar wat win, ik doe alleen voor de lol mee. Ik hield altijd meer van race maps maken dan er hoge tijden neer te zetten, veel van mijn maps zijn nog in die server te spelen overigens.

Bassieboy35:

Maps maken, is dat moeilijk?

SpacyColours:

Dat ligt eraan, meestal waren mijn maps redelijk simpel, niet echt te vergelijken met die van @Megadreams of zo. ^^ Maar ik probeerde wel met mijn maps nieuwe concepten te introduceren, met behulp van enkele scripters. Race maps waarin iedereen achteruit rijdt, maps waarin je voertuig explodeert als je stilstaat, maps waarin al het water is verdwenen en je op de drooggelegde rivierbodems rijdt, races waarin Los Santos juist onder water staat en je onder water racet, races met vliegende voertuigen, races met top down view, races waarin checkpoints je teleporteren, rac- nou ja, misschien moet ik stoppen. puh2.gif

Ik heb in totaal wel iets van 150 maps gemaakt denk ik, maar alleen mijn latere maps zijn ook echt goed vind ik (achteraf) zelf.

MostWantedKid:

Wanneer kreeg je de interesse voor het maken van maps?

SpacyColours:

Gek genoeg uit muziek, vrijwel alle maps die ik heb gemaakt bevatten een muzieknummer, en veel maps heb ik puur op de sfeer van de muziek gemaakt.

Zonder de muziek zou ik mijn maps doodsaai vinden. xD

MostWantedKid:

Stel, ik wil dat je voor mij een map maakt op de muziek van Bob Marley. Waar moet ik dan aan denken?

SpacyColours:

Ik heb al enkele maps gemaakt die daar goed bij zouden passen. Mijn allereerste map was gebaseerd op het nummer Green Island van Redman, maar omdat ik toen nog niet wist hoe ik de muziek in de map kreeg, heb ik het grotendeels op K-Jah West sfeer gebaseerd. Dat was een mistige map waarin je in de lucht vliegt met een Vortex en een tractor, met een Moonbeam door een tunnel rijdt waarna ineens de wereld ondersteboven lijkt te zijn gekeerd, en op het einde moet je wachten op een roltrap die je naar boven voert. Wat andere maps van mij kennen muziek als "Because I got high" en "Your Honour" van Pluto Nogwat (dat laatste is reggae), maar dat is vrij simpel met de Mothership van The Truth van de country naar San Fierro rijden, terwijl de lucht groen en roze is. smile3.gif

Zoiets als dat laatste zou er goed bij passen, een map zonder te veel snelheid. puh2.gif

Bassieboy35:

Maak je ze nog steeds of ben je er mee gestopt?

SpacyColours:

Ik heb nog wel regelmatig ideeën ervoor, maar kom er alsmaar niet aan toe om ze daadwerkelijk uit te voeren. Maar ik denk dat ik nog wel eens wat maps ga maken als ik er de tijd voor heb.

MostWantedKid:

Maar als je ze maakt, maak je ze nog wel op muziek neem ik aan?

SpacyColours:

Yep, daar beginnen mijn ideeën mee. hypocrite.gif

Bassieboy35:

Wat is je favoriete GTA?

SpacyColours:

Grand Theft Auto: San Andreas.

Bassieboy35:

En waarom?

SpacyColours:

Als rap-liefhebber was ik al snel gecharmeerd door de straat-cultuur van de jaren 90 LA wat in de game een grote rol speelt, maar ook de RPG-invloeden, de markante personages, de vele minigames, de veelzijdigheid aan sfeer en gebieden, de muziek, de voertuigen... ik kan nog wel even doorgaan, maar het zijn echt vele factoren die mij van dit spel laten houden.

MostWantedKid:

Hoe vond je het verhaal?

SpacyColours:

Vroeger vond ik het sowieso wel vet, alleen snapte ik als 11-jarige nog niet alles wat er werd gezegd. puh2.gif Nu ik ouder ben wel, en vind ik het verhaal niet zo geweldig. Het begint in Los Santos best serieus en boeiend, maar in de country en San Fierro raakt het alle geloofwaardigheid kwijt en houdt he me niet meer echt vast. Ik heb wel de Things To Do In San Andreas mod gespeeld (beste mod ooit!!) die alle verwijderde elementen uit San Andreas voor release, er weer terug in stopt, waardoor ook plotgaten gedicht worden en veel sub-verhaallijnen worden bijgevoegd die Rockstar er oorspronkelijk in wilden hebben. Ook heb ik een fanfic gelezen, die het verhaal van CJ een heel stuk verder uitdiept en het op een wat persoonlijkere manier vertelt, daar heb ik heel erg van genoten.

Bassieboy35:

Kan je daar wat voorbeelden van geven?

SpacyColours:

Waarvan precies?

Bassieboy35:

Van dingen die wel op de planning stonden, maar er niet zijn ingezet.

SpacyColours:

Aan het einde van de missie Wrong Side Of The Tracks, nadat Big Smoke de Vagos heeft neergeknald, moet je hem mee terug nemen naar zijn huis en dan is de missie gehaald. In de Beta mod echter, moet je eerst een pakketje oppikken dat op het spoor is gevallen, en als je dan Big Smoke terugbrengt krijg je een lang stuk dialoog dat er in de uiteindelijke versie dus uit is geknipt. Daar hoor je Big Smoke zich al verdacht gedragen, omdat hij weigert te vertellen wat er in het pakketje zit. CJ begint zich hier al af te vragen of Big Smoke niet aan het samenwerken is met CRASH. Als je op YouTube zoekt op 'things to do in san andreas mission' kun je nog meer missies of verwijderde dialogen van bestaande missies vinden en meer over het plot te weten te komen. puh2.gif

Zeker leuk voor de fans. ^^

MostWantedKid:

Misschien zijn er nu wel mensen die de mod ook gaan uitproberen! Ik houd hem zeker in m'n achterhoofd in ieder geval!

Bassieboy35:

Heb er zelf nog nooit van gehoord.

SpacyColours:

Ik hoop het.

MostWantedKid:

Heb je GTA V ook al in je bezit?

SpacyColours:

Nee, ik heb geen PS3 of Xbox 360.

MostWantedKid:

Vind je het jammer?

SpacyColours:

Vlak voor en tijdens de release wel ja, toen was ik ook helemaal meegenomen in de hype en was het jammer dat ik er niet aan kon meedoen... maar ja, ik heb in ieder geval iets om naar uit te kijken. ^^ (ja, die pc versie komt er! >=( )

Bassieboy35:

Wat verwacht je er precies van nu je zo op het forum zit? Denk je dat het je favoriete GTA zal worden of verwacht je juist dat die tegen valt?

SpacyColours:

Ik hoop dat het verhaal zo goed is als in GTA IV, en daar heb ik gelukkig al veel positieve reacties over gelezen. Maar ik hoop ook op de vrijheid als in San Andreas, dat er zoveel verschillende dingen te doen vallen dat het verhaallijn er maar een klein deel van uitmaakt. In GTA IV miste ik dat een beetje... toen ik de verhaallijn had voltooid, stond ik daar een beetje van... "ja, wat nu?" In principe waren er nog wel genoeg andere dingen te doen, maar toch had ik dat voor mijn gevoel niet zo

MostWantedKid:

Vind je het ook niet jammer dat je nu al allemaal dingen te weten komt over V?

Zou je het niet gewoon zelf willen ontdekken?

SpacyColours:

Nou ja... ik heb al wat aardig wat spoilers gehoord maar heb er ook zelf voor gekozen om die te lezen, ik heb liever dat ik al wat dingen weet dan dat ik elke dag nerveus op mijn tellen te passen om te zorgen dat ik niet per ongeluk een spoiler lees. Maar een paar weetjes maken me niet zo veel uit, ik kan alsnog wel van het verhaal zelf genieten knipoog.gif

Bassieboy35:

Je weet nog niet het einde hoop ik? Haha.

SpacyColours:

Ik weet wel iets, al weet ik niet zeker of dat bij het einde hoort... puh2.gif

Bassieboy35:

Speel je nog meer games dan GTA?

SpacyColours:

Momenteel niet echt, ik heb het afgelopen jaar Fallout 3 + DLC van begin tot eind uitgespeeld... ik speel dat meer als beleving dan als game, dus met God mode aan zodat ik niet sterf, maar doe alles op mijn gemak en maak er echt een verhaal van, zo speel ik dat soort games echt het liefst. Daarom herinner ik me dat ook echt als een avontuur. Nu is The Elder Scrolls IV: Oblivion aan de beurt, maar wegens school kom ik daar niet zoveel meer aan toe. Af en toe dus, maar op het tempo waarop ik het speel duurt het nog wel even voor ik daar mee klaar ben. puh2.gif

Bassieboy35:

Fallout, wat is dat precies?

SpacyColours:

Fallout 3 is een soort shooter/rpg in een apocalyptische toekomst, al doet die toekomst meer als het verleden aan, omdat de cultuur juist een beetje jaren 50 is. Het speelt zich af in Washington D.C., althans, wat er nog van over is. Deel 3 en Fallout: New Vegas zijn van Bethesda, dus dezelfde makers als The Elder Scrolls-series, en de gameplay is ook vergelijkbaar, alleen dan met guns ipv zwaard en zo. Het is het epicentrum van awesomeheid, de term coolheid slaat eigenlijk op dit spel maar is in de praktijk een beetje verbasterd zodat het wordt gebruikt voor kleine dingen die in vergelijking maar een piepklein beetje cool zijn.

MostWantedKid:

En die hele setting spreekt jou wel aan? Een beetje in de toekomst zeg maar.

SpacyColours:

In Fallout wel ja. Maar je hebt dus meer het gevoel alsof je in het verleden zit. puh2.gif

De DLC is ook erg vet trouwens, vooral eentje op het eiland Point Lookout in Maryland. Maar ik maak er echt een heel verhaal van in mijn hoofd, ik geef de hoofdpersonage ook gevoelens en trials en tribulations. Verslavingen, verliefdheid, eenzaamheid, onzekerheid, vriendschappen... mijn hoofdpersonage maakt het allemaal mee.

MostWantedKid:

Dat doe je dus allemaal zelf? Om het een beetje wat meer diepgang te geven?

SpacyColours:

Ja, ik gebruik graag mijn fantasie erin. puh2.gif

Bassieboy35:

En ook bij The Elder Scrolls?

SpacyColours:

Yep... dat is ook het mooie aan die games, je hebt veel vrijheid voor eigen keuzes en acties... GTA speel ik weer op een heel andere manier, daar voel ik me niet zo een met het personage omdat het al iemand is wiens karakter zich vanzelf al vormt.

Hoewel ik ook daar wel probeer de sfeer zo passend mogelijk te maken... in GTA IV, als er iets spannends gebeurde tijdens het verhaal, bijvoorbeeld je rijdt in een missie en komt er ineens achter dat je huis in brand is gestoken, dan zet ik The Journey op, met wat opzwepende spanning om de sfeer wat levendiger te maken. En als ik met Little Jacob in de auto zit zet ik reggae op etc.

Bassieboy35:

Wat is eigenlijk je favoriete personage als ik vragen mag?

SpacyColours:

Die heb ik eigenlijk niet echt meer, maar vroeger was ik erg fan van Ryder en Jizzy B.

Bassieboy35:

Waarom hun precies?

SpacyColours:

Moest altijd wel om ze lachen. Net als The Truth en Zero, die brachten CJ altijd in situaties waarin dan echt reageerde van "Waar de hel ben ik in verzeild geraakt??" Bijvoorbeeld in de missie Green Goo, en in Air Raid.

Bassieboy35:

Oke, wat doe je voor studie als ik vragen mag?

SpacyColours:

MBO Applicatie-Ontwikkelaar.

Bassieboy35:

Aha en bevalt dat?

SpacyColours:

Op zich wel ja. yep.gif

Bassieboy35:

Wat wil je er uiteindelijk mee worden?

SpacyColours:

Nou ja ik denk websites maken, programma's maken voor computer en mobiel enz.

Bassieboy35:

Wil je voor je zelf beginnen of voor een bedrijf?

SpacyColours:

Weet ik nog niet precies. puh2.gif

MostWantedKid:

Je bent trouwens sinds eind 2011 lid met je huidige account en je hebt je eigenlijk supersnel ontwikkeld tot een moderator. Hoe kijk je terug op die afgelopen 2/3 jaren?

SpacyColours:

Ik zou het nooit hebben kunnen voorspellen dat ik nog moderator zou worden. puh2.gif Ik heb ook best een lange tijd 'undercover' hier gezeten, pas bij het Generaal Pardon eind 2012 heb ik opgebiecht dat ik hier ooit Yoshi was. Ik was ook dolblij dat ik de kans had om dit op te biechten, want het forum beviel me een stuk beter dan ik had verwacht, en had inmiddels al een liefde voor de community opgebouwd die ik niet kwijt wilde raken. Gelukkig is de crew erg vergevingsgezind geweest en hebben ze me laten blijven. Dat was wel een behoorlijke opluchting. smile3.gif

6jldn6.jpg

Wordt vervolgd...

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...