Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1581745

Editie 368 - Game On!


OWN

712 bezichtigingen

HUzjcPI.jpg

Deze rubriek is geschreven door @Crazy-Ghost!

Hallo allemaal, hier ben ik weer met alweer de vijfde Game On. In deze Game On!:

SimCity

'SimCity' is ontwikkeld en uitgebracht Maxis. Maxis is ook bekend van hun andere succesvolle serie, The Sims. In SimCity is het de bedoeling om een eigen stad op te bouwen en te zorgen dat je volk tevreden houden. Je begint met een stuk land. Zodra je dit met de snelweg verbonden hebt, zal je goedkeuring krijgen dat je daar een stad mag gaan stichten. Zodra je goedkeuring hebt kan je wegen aanleggen en zeggen waar gebouwd kan worden. Er zijn 3 keuze's. De eerste is een woonzone. Door dit ergens te markeren geef je toestemming dat er huizen gebouwd mogen worden. Dit doe je niet zelf. De tweede keuze is Financieel. Je stad heeft natuurlijk ook winkelstraten nodig zodat de inwoners hun geld kunnen uitgeven. De laatste zone is Industrie. Dit zorgt vooral voor nieuwe banen en levert de winkels met producten. Maar het is vervuilend. Plaats dus niet een Industriegebied midden in een woonwijk.

Het belangrijkste is dat je inwoners tevreden zijn. Als ze tevreden zijn zullen ze (als er ruimte voor is) hun huis uitbreiden. Waardoor je later ook zelfs wolkenkrabbers kan. Je volk houd je tevreden door voorzieningen te plaatsen, zoals de brandweer, politie en een ziekenhuis. Natuurlijk moet je er ook voor zorgen alle inwoners water, elektriciteit en afvoer hebben. Door parken te plaatsen kan je verschillende groepen mensen aantrekken. Door bijvoorbeeld een heel duur park te bouwen, zullen er rijkere mensen gaan wonen. Ook scholen die kunnen helpen, omdat je dan een hoger opgeleid volk krijgt. Bedenk wel dat rijke mensen niet snel in fabrieken willen werken. Je kan natuurlijk ook je stad mixen.

o3Xkl87.jpg

Een van de steden van ZaroX.

Je kan je stad ook specialiseren. Zo kan je bijvoorbeeld Casino's openen of boren naar olie (als dit in je grond zit). Hier zullen meestal de meeste inkomsten uitkomen. Zorg er dus ook voor dat toeristen je stad kunnen bereiken. Bijvoorbeeld door een vliegveld aan te liggen en het verkeer te regelen zodat ze niet de hele tijd in de file staan.

Dit spel is momenteel alleen online te spelen. Je kan een regio joinen waarin allemaal onbekende zitten. Maar je kan er natuurlijk ook zelf een maken en deze alleen toegankelijk voor vrienden maken. Online heb je allemaal een of meerdere steden en kan je ook samenwerken met elkaar op heel veel verschillende manieren. Op dit moment willen we een nieuwe server gaan starten met verschillende leden hier. Wil je meedoen. PM mij dan of meld het in het SimCity topic.

Dit was het weer voor deze week. Reacties zijn meer dan welkom. Tot volgende week!

5 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...