Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1581744

Editie 370 - Interviews


OWN

481 bezichtigingen

uZ6lph1.jpg

Deze rubriek is geschreven door @MostWantedKid en @Bassieboy35!

Deze week een interview met @Thundercover!


photo-13783.png?_r=1364854439

Bassieboy35:

Thundercover, welkom bij jouw OWN interview!

Thundercover:

Dat is een tijd geleden. :puh:

Bassieboy35:

Tijd voor een nieuw interview dus. De man die veel voor OWN heeft betekent de afgelopen tijd, mag ook wel een keer in het zonnetje worden gezet.

Laat ik eerst maar eens vragen, hoe lang zit je nu ongeveer bij OWN?

Thundercover:

Sinds editie 54 volgens mij, ergens in de zomer van 2007.

Bassieboy35:

En ik dacht dat ik hier al lang zat. Hoe heb je dat al die edities volgehouden?

Thundercover:

Blijven doen wat je leuk vindt. Hoewel ik er lang niet meer zoveel tijd voor heb als tijdens mijn hoofdredacteurschap vind ik het stiekem hartstikke leuk om andere leden te vermaken met een artikel. Ook is het handig als je tegen wat tegenslagen als het uitblijven van reacties kan.

Bassieboy35:

Welke rubriek vind je het leukst om te schrijven?

Thundercover:

De leukste blijft Interviews. Je leert iemand vaak redelijk kennen als je goede vragen hebt en in sommige gevallen blijft het contact ook nog hangen. Helaas is het zo tijdrovend. Daarnaast vond ik het ook altijd leuk om meer vrije rubrieken als Gang Journal of Gedonder met Thunder te schrijven, maar ik heb niet de inspiratie om zoiets elke week te doen.

Bassieboy35:

Je zit nu dus al heel lang bij OWN, wat is/zijn jouw hoogtepunten tot nu toe? Ik gok sowieso wel de editie met Dutchy3010 verleden jaar, maar ik denk dat het er wel meer zijn.

Thundercover:

Editie 100 is voor mij het absolute hoogtepunt. Daar is met zoveel enthousiasme zo'n mooie, grote editie van gemaakt. Dat staat mij zo levendig bij. Daarom was het inderdaad prachtig om verleden jaar weer zoiets te doen.

Bassieboy35:

Als je gaat kijken naar die tijd, dus nog rond de edities 50-150 in verhouding tot nu, denk je dan dat OWN haar waarde heeft verloren? Minder populair etc.?

Thundercover:

Nee, het is anders, net zoals het hele forum anders is. Het is nu zo dat OWN al zo lang bestaat dat het een gewoonte is dat er op zaterdag/zondag een OWN klaar staat. Men loopt er wellicht minder warm voor, maar als OWN niet op tijd komt zijn er nog steeds mensen die vragen waar de nieuwe editie blijft. Waarschijnlijk minder dan destijds, toen Dutchy naar ik meen te herinneren op MSN ondergespamd werd als OWN er om vijf over tien nog niet was. :puh: Toen stond natuurlijk ook The Oceans er volledig achter, wat behoorlijk helpt: een hele Corporation om redactieleden uit te putten, waardoor 15 artikelen goed te doen was. Nu is dat met een kleinere redactie en voor zover ik kan zien geen schrijvers als Jowx en HerrieM die een fantastisch column konden neerzetten. Dat moet je nu eenmaal accepteren, maar om dan te zeggen dat OWN minder waard is of populair is... Dat denk ik niet. De basis is niet veranderd.

Bassieboy35:

Zie jij OWN dan ook nog lang bestaan? Wanneer denk je dat er niet genoeg redacteurs over zjin? Is misschien een vraag die je moeilijk kan inschatten, maar de redactie is nu al wat kleiner en wellicht wordt dat op termijn nog kleiner.

Thundercover:

Zolang er leden blijven die graag stukjes schrijven zie ik OWN nog wel lang bestaan. Ik hoop er sowieso nog bij het tienjarig bestaan bij te zijn! :D Wel is het belangrijk dat er een actieve leiding achter staat die ook zelf leden probeert te werven om de redactie aan te vullen (standaard mag er niet meer dan twee artikelen per redacteur verwacht worden, en het liefst zelfs één per redacteur). Aanmeldingen zijn er vermoed ik weinig meer, dus dan moet er zelf actie worden ondernomen. Ook blijft het constant vernieuwen een uitdaging, zowel door de leiding als door de rest van de redactie.

Bassieboy35:

Heeft OWN een grote rol gespeeld dat je op GTAForum bent gebleven?

Thundercover:

Ik denk dat OWN zeker een rol heeft gespeeld. Door OWN had ik meer contact buiten het forum om met andere leden en dat heeft zeker geholpen om te blijven plakken in de eerste jaren. Die rol is inmiddels wel uitgespeeld, dat wel: OWN is de laatste jaren geen reden voor mij geweest om te blijven.

Bassieboy35:

Is het nu doordat je GM bent?

Thundercover:

Absoluut. Het zijn van een crewlid en mijn rol daarbij in het verbeteren en onderhouden van het forum houdt mij voornamelijk hier. Dat vind ik nog altijd erg leuk om te doen. Al mag er wel een GTA-reden bijkomen, maar daarvoor wacht ik nog even op Rockstar en hun PC-versie van GTA V. :puh:

Bassieboy35:

Is het echt zo dat je naar GTA V verlangt of het is meer zo dat je het laat aanwaaien?

Thundercover:

Ik verlang er echt naar. Ik zie vanalles langskomen voor GTA V en GTA Online en het liefst wat ik wil doen is er ook van genieten! Ik wil niet meer filmpjes, afbeeldingen en spoilers skippen: ik wil het spel dat al ik weet niet hoeveel jaar geleden is aangekondigd spelen en meeposten in de betreffende fora. Dat zit er helaas niet in op dit moment. :(

Bassieboy35:

Wanneer denk je zelf dat we GTA V voor de PC kunnen verwachten?

Thundercover:

Ik denk in mei.

Bassieboy35:

En je hebt denk ik wel een computer die goed genoeg is?

Thundercover:

Mijn desktop is van medio 2012 en was toen high-end. Zolang ze niet de beste processor eisen (daar heb ik helaas op bezuinigd) ga ik er vanuit dat ik GTA V uitstekend kan draaien.

Bassieboy35:

Dat scheelt in ieder geval. Wie is je favoriete protagonist van de drie denk je?

Thundercover:

Ze hebben alle drie wel iets. In dat opzicht is het bijna perfect bedacht door Rockstar. Waarschijnlijk zal ik na het verhaal vooral spelen met diegene die het best kan vliegen, want dat vind ik in GTA:SA erg leuk om te doen. Is dat Trevor?

Bassieboy35:

Dat is Trevor inderdaad. Wat verwacht jij van GTA Online?

Thundercover:

Complete chaos en spelbederving door hackers. Mij zie je waarschijnlijk alleen met meetings online, aangezien ik multiplayer alleen leuk vind met bekenden.

Bassieboy35:

Wat is je favoriete GTA tot nu toe?

Thundercover:

Vice City vanwege de sfeer en de nostalgische herinneringen, op de voet gevolgd door San Andreas wegens de uitgebreidere mogelijkheden en het veel grotere gebied.

Bassieboy35:

Zou je nog een keer een Vice City willen terug zien, maar dan in een ander jasje?

Thundercover:

Aan de ene kant ja, want met een iets uitgebreidere stad en meer mogelijkheden klinkt het als een perfecte game. Aan de andere kant, willen we zo'n prachtig spel verwoesten met een HD-replica? Een maffia-sfeer in een Miami-achtige stad zie ik graag, maar maak er geen Vice City 2.0 van. Doe maar een nieuwe stad. ;)

Bassieboy35:

Dus een beetje de jaren 20?

Thundercover:

Nee, jaren '80 is leuk! Maar ze moeten niet een stad met twee grote eilanden maken en het dan Vice City noemen. Er moet dan een gloednieuwe stad komen.

Bassieboy35:

Welke setting zie je precies voor je bij zo'n GTA?

Thundercover:

Een maffia-sfeer zei ik net. Cubans, cocaïne, veel te grote villa's en wapens. Dat soort dingen. :puh:

Bassieboy35:

Een beetje het verhaal van The Godfather naspelen?

Thundercover:

Meer Scarface of Miami Vice. Ik denk ik niet dat een volledig Italiaanse setting perfect werkt. Je moet wel in de VS blijven.

Bassieboy35:

Speel jij momenteel nog GTA?

Thundercover:

Na de release ben ik aan de slag gegaan met de mobiele versie van San Andreas, maar ik had er al snel geen tijd voor. Dus nee, op dit moment ligt dat even stil.

Mafia2.2.jpg

Bassieboy35:

Heb je naast GTA nog andere games waar je interesse ligt? Ook al heb je daar nu niet meer echt tijd voor.

Thundercover:

Racegames als F1 2013 en Race 07 speel ik graag. Ook de LEGO-games kunnen vaak op mijn goedkeuring rekenen en ik hoop binnenkort eens de Brave New World-uitbreiding voor Civilization V aan de tand te kunnen voelen. Die heb ik een tijdje terug even opzij gezet om Tomb Raider te kunnen uitspelen.

Bassieboy35:

Nu je het over LEGO hebt, ga je ook naar de LEGO film?

Thundercover:

Hij staat zeker op m'n 'watchlist', maar of ik hem in de bioscoop ga kijken weet ik nog niet.

Bassieboy35:

Heb je wel filmseries die je volgt? Of TV programma's/series?

Thundercover:

Van lopende filmseries volg ikThe Hobbit en The Hungergames, waarbij ik van de eerste het boek ken. Qua series volg ik wekelijks Family Guy, Community, Top Gear en Psych. Daar voeg ik in april Game of Thrones weer bij. Homeland en Boardwalk Empire moet ik nog bijwerken. En dan vergeet ik nog Wie is de Mol?.

Bassieboy35:

Welke daarvan vind je het leukst?

Thundercover:

Psych en Game of Thrones.

Bassieboy35:

Doe je aan sport?

Thundercover:

Ja, ik speel tafeltennis. En het spelen van racegames beschouw ik zo nu en dan ook als sport. :engel:

Bassieboy35:

Tafeltennis, doe je dat ook echt met wedstrijden?

Thundercover:

Ja. Je speelt in een team van drie man waarbij iedereen een enkelpartij speelt tegen elke speler van de tegenstander, plus één dubbelpartij tussen beide teams. Bij elkaar bestaat een wedstrijd dus uit tien partijen.

Bassieboy35:

En heb je wel eens wat gewonnen?

Thundercover:

Gelukkig wel. In de voorjaarscompetitie 2013 zijn we kampioen geworden, dus dat zou je als het hoogtepunt kunnen beschouwen. :puh:

Bassieboy35:

Ah, dat is wel knap zeg. Hopelijk lukt jullie dat dit jaar weer.

Hoe zit het precies met de F1, waar komt dat vandaan?

Thundercover:

Tja, waar komt dat vandaan? Mijn vader keek het, dus ik keek mee en ik ben sindsdien niet gestopt met volgen.

Bassieboy35:

Op die fiets en wat vind je er zo mooi aan?

Thundercover:

Het mooiste zijn de spannende gevechten op het scherpst van de snede en mooie inhaalacties. Daarnaast zit er ook aardig wat tactiek in. Waarschijnlijk snapt niet iedereen wat er mooi aan is, maar dat heb je met elke sport.

Bassieboy35:

Heb je ook een favoriete ploeg?

Thundercover:

Nee, maar ik ben wel klaar met de dominantie van Red Bull. Qua coureurs ben ik altijd een fan van Kimi Raikkonen geweest. Fernando Alonso gun ik wel een derde titel, maar of dat dit jaar gebeurt blijft afwachten. Wat dat betreft zou je kunnen zeggen dat ik dit jaar voor Ferrari ben. Ach, zolang het maar niet Vettel is die weer kampioen wordt ben ik al tevreden. :puh:

Bassieboy35:

Oke en met het gebeuren rondom Michael Schumacher, volg je dat ook nog expliciet of pik je er gewoon wat van op?

Thundercover:

D'r zijn nauwelijks berichten over. Alles wat niet door het ziekenhuis of zijn management wordt gezegd moet worden gezien als speculatie. Het is afwachten, maar ik volg het op de voet als er berichten zijn.

Bassieboy35:

Heb je er nog goede hoop in?

Thundercover:

Hij ligt nu al bijna twee maanden in coma. Natuurlijk zijn daar mensen goed uitgekomen, maar veel ook niet. Ik hoop dat alles goed komt, maar ik heb er weinig hoop in.

Bassieboy35:

Daar zit wat in. Wat zijn je hobby's?

Thundercover:

Gamen, sporten, sport kijken, programmeren, films/series kijken, internet afstruinen. Niet allemaal tegelijk. :puh:

Bassieboy35:

Heb je al echt iets geprogrammeerd?

Thundercover:

Ja, met informatica als studie is dat wel handig. :7 Dat is ook een van de bijdragen die ik zo nu en dan aan het forum kan leveren, al is dat vooral de skin (en dat is grotendeels niet echt programmeren).

Bassieboy35:

Wist niet dat je informatica studeerde, wat wil je precies worden?

Thundercover:

Weet ik nog niet. Wellicht iets in de richting van BigData: databases met gigantische hoeveelheden data, zoals Google en Facebook hebben. Of misschien iets met websystemen. Ik zie wel wat eruit rolt, ben er nog niet zo mee bezig.

Bassieboy35:

Om even terug te komen op GTAForum, je bent nu voornamelijk moderator van de Gangs&Corporations, hoe ervaar je dat?

Thundercover:

De laatste tijd wat lastiger. We knijpen daar graag een oogje dicht met betrekking tot spam, maar uiteindelijk gelden er wel forumregels. Dat is er bij sommigen langzaam uitgegleden, waardoor het uit de hand liep. Het is nu zaak om het weer in de hand te krijgen, terwijl je het tegelijk ook losjes en ontspannen wil houden. Dat klinkt nogal tegenstrijdig, waardoor het lastig is om de juiste balans te vinden.

Bassieboy35:

Zijn er grote verschillen met de gangs van vroeger en nu?

Thundercover:

Ja. Vroeger had je echt goede concepten. Bijvoorbeeld: The Oceans had altijd een casino centraal (wat je terugzag in spelletjes), The Royal Guardian was een cruiseschip, The Duckdome had eenden centraal (oké, het ene concept was beter dat het andere :puh:). De enige die daarvan over is is The Covesight Community met hun eigen eiland (en Beat Down een beetje met de Glote Leidel). Nieuwe gangs zijn nu van 'iedereen heeft een stem' en 'we zijn allemaal leider' in plaats van dat er een sterk concept met een sterke leiding staat. Dat stukje RPG mis ik wel. Het is niet zo dat het 24/7 elke post met het concept te maken moet hebben, maar de uitstraling en het centrale thema naar buiten kan echt invloed hebben op je naamsbekendheid. Ik heb het al vaker geroepen: vroeger zag je overal signatures van The Oceans, The Duckdome, etc. Misschien moet daar meer ruimte voor komen in het mini-profiel als zo weinig leden hun gang willen promoten... Alleen Sans Scrupules laat zich nog positief zien met spelletjes in hun blog, maar ze hebben een redelijk donker thema. De rest is over het forum redelijk onzichtbaar, behalve The Underground dat 'Nieuwe inhoud' vervuilt.

De inhoud van de gangs zal niet veel verschillen met vroeger. Toen had je er ook onzin tussen zitten en posts die over het randje gingen.

Bassieboy35:

Denk je dat er nog zo'n 'tijdperk' zal aanbreken? Of dat mensen ideeën krijgen door dit bericht?

Thundercover:

Ik hoop dat laatste om het eerste weer voor elkaar te krijgen. Zolang ze volhouden en niet na een maand het bijltje erbij neergooien kan het best iets worden. Ik laat mij graag verrassen als ik Recruitment weer bezoek. :)

Bassieboy35:

En hoe zit het precies met The City, is het een goed systeem volgens jou?

Thundercover:

In de basis wel, maar ik denk dat er nog wel wat aan gesleuteld moet worden voor de volgende Verkiezingen. De gerenommeerde gangs hebben behoorlijk wat voordeel van het aantal gebieden en dat zorgde vorig jaar voor hoge spanningen tussen gangs.

Bassieboy35:

Heb je daar al ideeën voor?

Thundercover:

Ik vermoed dat ik uiteindelijk op het (door Bierbuikje?) voorgestelde idee kom om gebieden minder zwaar te laten meetellen, eventueel in combinatie met het laten verliezen van gebieden door inactieve gangs. Maar dat moet nog een keer goed uitgewerkt worden.

Bassieboy35:

En hoe is het verder op het forum? Nog plannen voor dit jaar?

Thundercover:

Op dezelfde voet doorgaan als afgelopen jaren: het forum verbeteren waar mogelijk en de community veel plezier geven, door evenementen, artikelen, filmpjes en meetings. Geen jubileumfeest helaas, maar ik vermoed dat er nog steeds genoeg te doen zal zijn. Zeker met GTA V straks op de pc. :)

Bassieboy35:

Wil je nog iets aan het forum kwijt? :)

Thundercover:

Deel wat je wil delen! We zijn de grootste GTA-community van de Benelux, dus laten we er ook dit jaar weer iets moois van maken. :tu:

Bassieboy35:

Mooi gesproken, met 1 uur op de klok wil ik graag gaan afsluiten. Zeker een goede keuze om jou eens te interviewen, dankjewel!

Thundercover:

Lijkt mij een uitstekend idee. :puh:

gallery_13783_45_37668.png

3 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...