Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1581780

Editie 373 - Lid van de Week


OWN

382 bezichtigingen

Lid van de Week  

7 leden hebben gestemd

  1. 1. Wie verdient volgens jou de titel?

    • TekaLoca
      5
    • Sir_Ballas
      0
    • Nyltje
      0
    • MegaPilot
      2

HTwNJGd.jpg

Deze rubriek is geschreven door @NicolaB!

Lezers,

Het lid dat afgelopen week door jullie als Lid van de week gekozen is, komt (als het goed is, het is natuurlijk geen verplichting icon_mrgreen.gif ) volgende week in LvdW. De week daarop komt het lid dat door jullie de komende week wordt gekozen.

Dit stemmen doet u door op 'Volledig artikel lezen' te drukken en vervolgens uw favoriet in de poll te kiezen. thumbsup2.gif

Het lid van deze week:


photo-104296.png

Als ik bij verschillende gangs rondkijk, dan denk ik wel vaak:

"Oei, dat zouden ze beter anders kunnen doen."

Het was een kille winteravond, na een zonnige winterdag. Ik had met R. Afgesproken op station te Delft; een grote bouwput. Stilliggend, want het was 20 uur 's avonds. Rond 21 uur was er nog niemand gearriveerd. Het kon ook niet anders. R presenteerde zich als een student van klasse, maar hij werd niet voor niets "De Rauwe van Delft" genoemd. Achter R. Zat meer. De doorgewinterde R liet zich niet zo maar in één keer zien. Ik moest naar R op zoek.

De bouwput van delft

m1ezq2badqc1.jpg

Zou R zich hebben verschuilt in de bouwplaats? Ik zocht heel Delft af, maar geen spoor van R te vinden. Eenmaal slenterend in een vinex-wijk had ik honger van gekregen van het doelloos lopen zoeken in de stad. Ik trof rond 22:30 een grill-room aan die nog open was. Ik besloot daar wat eten te kopen. Ik bestelde een kapsalon doner king met een groene fernandes en ging naast een klant zitten.

De klant morste op zijn laptop wat saus, wat mij opviel. Toen ik naar zijn laptop keek, zag ik gtaforum op staan. Zou dit R zijn? Een jongeman, met een scheiding in het haar. Het paste in het profiel van zijn dekmantel als student. Om er zeker van te zijn keek ik schuin over mijn schouder naar zijn forumaccount. Net voordat ik kon kijken zei hij tegen me "Zeg, mag ik hier ook anoniem internetten?!?" ...euh, ja sorry meneer... maar ik had een afspraak met iemand die precies op hetzelfde forum zit als u zit. De man begon schaterend te lachen en bood z'n excuses aan. Het bleek R te zijn.

Ondertussen kwam mijn kapsalon doner king eraan, wat vanwege de honger, mij de hele reden waarvoor ik er was straal deed vergeten. "... nou ja, als je nog wilt? Dan kunnen we wel wat bespreken voor je column"

Na het eten begon ons eerste deel van het gesprek...

Nicola B: Lekker gegeten trouwens?

Nicola B: puh2.gif

Rutger. : Ja hoor ^^

Nicola B: mooi

Nicola B: XD

Rutger.: Jij? xD

Nicola B: ja heerlijk puh2.gif

Rutger. : nice thumbsup2.gif

Nicola B: nja je wilde het over gangs hebben

Nicola B: daarom zijn we hier nu puh2.gif

Nicola B: U weet, dat alles wat u nu verteld; rechtstreeks wordt genotuleerd en als een papparazzistukje in LvdW komt eh

Nicola B: dus icon_mrgreen.gif

Rutger. : oh boy

Rutger. : Ehhh oké

Rutger. : Ik vind persoonlijk dat de gangs zichzelf te serieus nemen. Opzich is het goed om serieus over te komen en niet al te veel rotzooi te plaatsen in je Gang Talk topic of subforum, maar ik merk dat ze te veel rivaliteit vertonen onderling.

Ze proberen leden te 'stelen' en maken de andere gangs belachelijk. Oké, dat moeten ze zelf weten.

Maar soms vertrekken leden van een gang om daarna naar meteen een andere gang te joinen. Deze leden worden heel leuk verraders genoemd, wat niet zo'n probleem is. Maar deze leden worden ook belachelijk gemaakt en krijgen weet ik niet wat naar hun hoofd geslingerd door leden van zijn/haar ex-gang. Naar mijn mening is het te debiel voor woorden dat als je een lange tijd lid geweest bent van een gang en het (waarschijnlijk) goed kon vinden met deze leden tóch zulke hatelijke reacties krijgt.

Als gang zijnde heb je gewoon gefaald als een lid je gang verlaat. Blijkbaar ziet hij/zij geen toekomst bij jouw gang omdat het niet gezellig genoeg is, te weinig activiteit is of een totaal andere reden.

Als er dan (ex-) leden buitengesloten worden door ze niet als vriend aan te nemen of zelfs complete andere gangs geen toegang tot het reageren en/of meelezen van je Gang Talk topic dan ben je naar mijn mening verkeerd bezig. Überhaupt werkt het afsluiten van je Gang Talk topic averechts: je gang wordt er absoluut niet 'mysterieuser' op en er gaan dus daardoor niet meer leden jouw gang joinen. Ze kunnen namelijk niet meer zien hoe gezellig het is in jouw Gang Talk en ze zien ook niet of er überhaupt nog een beetje activiteit is.

Activiteit is dan ook mijn volgende punt: probeer die activiteit op het forum en in het Gang Talk topic te laten zien in plaats van te roepen dat het op Skype zo gezellig is. Het is en blijft een gang voor GTAForum waar er genoeg plek is om te communiceren. Nu snap ik wel dat er ook zaken besproken moeten worden die niet door buitenstaanders gelezen moeten worden (bijvoorbeeld het bespreken van recruitments), maar door te laten zien wat er in je gang leeft kan je veel meer leden trekken.

Sommige mensen zullen roepen dat de beste stuurlui aan wal staan en dat ik het zelf maar moet proberen. Helaas heb ik het te druk om een gang op te richten vanwege mijn studie, hoewel het mij wel erg leuk lijkt.

Ondertussen bestelden we beide nog wat te eten en te drinken. Toen we verder wilden gaan met het gesprek, werden we bruut onderbroken door de Turk die wat Turkse muziek (keihard) opzette voor ons.

de Turkse muziek die keihard werd opgezet

https://www.youtube.com/watch?v=CkD3QeqO09k

Of het uit vriendelijkheid was, of dat ie ons de tent wilde uit jagen; ik weet het niet. Wat zeker was, dat we ons gesprek hier niet verder konden voeren.

"Volg me maar mee naar boven", riep R boven de muziek uit. Waarschijnlijk was deze grill-room een van R's zijn onderpanden, want de eigenaar van de grill-room keek er niet van op dat hij naar boven ging.

Wat mij opviel aan R. was zijn enorme passie en diepe interesse in de gangscene van het forum. Iets wat op zich vrij normaal is voor iemand van zijn kaliber, maar toch vroeg ik het hem direct:

"wat mij erg opvalt, is dat je toch veel interesse en passie er voor hebt; ook al zeg je dat je een 'landrot als stuurman' bent. Ik vraag me dan ook af waarom zo'n diepe interesse in de gangscene?"

Zijn antwoord, was zo koel als de winteravond zelf:

"Hm, passie wil ik het niet meteen noemen. Als ik bij verschillende gangs rondkijk, dan denk ik wel vaak: "Oei, dat zouden ze beter anders kunnen doen.". Ik wil zelf wel wat meer serieuze gangs zien. Die dus ook actief gaan zijn binnen The City. De gangscene past goed binnen de GTA-sfeer."

Ik wist niet of hij nou over de echte gangwereld aan het praten was, of over de gangscene van het forum. Zijn betogen zaten vol emotie, alsof het zijn eigen financiële imperium betrof. Het gesprek ging nog een tijdje verder tot de klok twaalf uur sloeg. Hij wenste mij uit het niets een fijne dag en terugreis toe en gaf mij een hand. Zijn hand voelde vreemd aan. Logisch, want in zijn hand zat genoeg geld om een vlucht naar een tropisch eiland te boeken. "Dit moet de terugreis wel dekken. Je taxi staat buiten." En inderdaad, buiten stond een taxi. Met de taxi reed ik in de nacht terug naar mijn huis en mijn hond.

Ik had veel aan dit gesprek over gehouden: enerzijds aan ervaring en geld, anderzijds aan vraagtekens.

Mijn impressie van het leven van Rutger.:

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...