Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1581777

Editie 379 - Game On!


OWN

445 bezichtigingen

wUFSWTk.png

eu9qYED.png

Vanwege tijdgebrek en afwezigheid van jullie vaste host, heb ik deze week Game On! op mij genomen. Zoals ik al zei, is er tijdgebrek en zal deze versie van Game On! iets anders zijn dan anders. Ik heb twee spellen uitgekozen die echt het bespreken waard zijn. Hier komen ze:

Watch Dogs

Je hebt het niet kunnen missen deze week. Joriz vroeg de leden van ons lieftallige forum om onze mening wat betreft deze game. Wordt het een concurrent van Grand Theft Auto, wordt ie slechter of juist beter? Om een goed oordeel te kunnen geven, neem ik jullie mee naar de stad van het spel Watch Dogs en leg ik het één en ander uit.

Het spel speelt zich af in de Amerikaanse stad Chicago waar alles met elkaar in verbinding staat via een centraal computernetwerk. Het spel laat zien wat voor impact de huidige technologie heeft op de hedendaagse maatschappij. Technologie kan als vriend worden beschouwd maar het spel bewijst dat het vóóral je vijand kan zijn.

Je speelt als Aiden Pearce, een briljante hacker en voormalig misdadiger wiens criminele verleden uitmondde in een gewelddadig gezinsdrama. Tijdens je zoektocht naar gerechtigheid hou je de mensen om je heen in de gaten en hack je hun gegevens door het netwerk te manipuleren via de palm van je hand. Zo verschaf je jezelf toegang tot beveiligingscamera's, download je persoonlijke informatie om een doelwit te lokaliseren, zet je verkeerslichten en het openbaar vervoer naar je hand om vijanden tegen te houden.

In het centrum van Chicago, waar Aiden woont, geldt een brute oog om oog, tand om tand-moraal. Hier heeft hij geleerd om de strijd op straat uit te vechten. Deel rake klappen uit met je wapenstok of beleef heftige, realistische vuurgevechten die hedendaagse shooters doen verbleken. Tijdens zijn reis neemt Aiden het op tegen zijn vijanden met ruim 30 traditionele wapens.

Watch Dogs speelt zich af in een zeer gedetailleerde stadssimulatie. Via Aidens mobiele telefoon heb je direct controle over de infrastructuur van de stad. Zet je vijand vast in een file van 30 auto's door de verkeerslichten te manipuleren. Laat een trein stoppen en klim aan boord om de autoriteiten te slim af te zijn. Ontsnap ternauwernood aan je achtervolgers door een brug te openen. Alles wat verbonden is met het netwerk kun je inzetten als wapen.

Natuurlijk geeft de beschrijving wel het een en ander weer maar voor diegene die echt nieuwsgierig zijn, heb ik een gameplay video van hoe de game in zijn werking gaat.

Pas op: De video bevat spoilers!

Heavy Rain

Een stad aan de oostkust van de Verenigde Staten wordt geteisterd door de Origami Killer. Zijn slachtoffers worden na drie tot vijf dagen teruggevonden, verdronken in regenwater. Op elk lijk worden een origamifiguurtje en een orchidee aangetroffen, maar meer aanwijzingen zijn er niet. Als speler neem je beurtelings controle over vier hoofdpersonages die hem hopelijk tot de moordenaar zullen leiden.

Ethan Mars is een architect met een echtgenote en twee zonen. Zijn oudste zoon stierf in een auto-ongeval waardoor Ethan gedeprimeerd is geraakt. Hij leeft nu alleen, vervreemd van zijn vrouw en afstandelijk van zijn andere zoon, Shaun. Later ontdekt Ethan dat Shaun het volgende slachtoffer kan worden van de Origami Killer en moet door vijf beproevingen gaan om hem te redden.

Madison Paige is een journalist die alleen leeft in de stad. Ze lijdt aan chronische slapeloosheid waardoor ze soms in motels moet inchecken aangezien ze daar goed kan slapen. Ze doet haar eigen onderzoek in de Origami Killer-zaak.

Norman Jayden is een FBI-agent die de politie helpt met hun onderzoek naar de Origami Killer. Jayden heeft een bril met toegevoegde realiteit die hem helpt om misdaadlocaties sneller te analyseren. Hij is ook verslaafd aan triptocaïne.

Scott Shelby is een ex-politieagent. Hij werkt momenteel als privé-detective en stelt een onderzoek in naar de Origami Killer.

Het spel is opgesplitst in verschillende scenario's, elk scenario draait om één van de vier speelbare characters. De keuzes die je maakt kunnen toekomstige scènes beïnvloeden. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat een personage sterft of aangehouden wordt waardoor het niet aanwezig zal zijn in een latere scène. Heavy Rain heeft geen "game over", het spel zal doorgaan tot één van de verschillende eindscènes, zelfs als alle personages dood zijn.

In de meeste scènes bestuurt je de hoofdpersoon door hem of haar in de omgeving rond te bewegen. Je kunt ook een knop indrukken om te horen wat de hoofdpersoon aan het denken is. Als je in de buurt van een object of persoon is waarmee ze kunnen interageren, krijgt hij een contextgevoelige icoon die een controle voorstelt. In sommige scènes is er een tijdlimiet waarin je een actie moet volbrengen om in leven te blijven. In andere scènes heb je geen volledige controle maar moet je de getoonde knoppen drukken, bijvoorbeeld tijdens een gevecht. Je krijgt geen game over als deze acties niet correct voltooid zijn, maar het is mogelijk dat toekomstige scènes zich anders zullen afspelen.

Dit was de game on voor deze week, tot volgende week!

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...