Jump to content

Inactief

 • entries
  140
 • comments
  830
 • views
  133,217

Contributors to this blog

 • Cabyon 94
 • Bierbuikje 15
 • MegaPilot 15
 • Phoenyxar 9
 • Foreigner97 5
 • thebig 1
 • Michael 1

Phoenyxar's Phantastic Phar-Phetched Phaces


Foreigner97

1,795 views

Op een forum als GTAForum kunnen we ons eigenlijk geen leven meer voorstellen zonder een geel poppetje achter onze zin, die nog even een extra expressief sausje giet over onze uitspraken. Sarcastische uitlatingen komen op deze wijze nog verwarrender over voor de gedupeerden, en kritische-maar-toch-vriendelijk-bedoelde-posts leiden op deze wijze nét niet tot dreigPM's of Gang Talk ruzies, die vervolgens in de prullenbak belanden. Nee, zonder deze gele rakkers was ons forumbestaan een stuk moeizamer geweest.

Echter zijn er nog individuen die zich afzetten van dit conformistische gedrag en die zélf de vreemdste combinaties van leestekens construeren, die naar eigen zeggen een zeer voordehandliggende betekenis hebben, maar waar menig forumgebruiker allesbehalve wijs uit wordt.

Als we aan dergelijke personen denken, denken we uiteraard aan redactielid Phoenyxar. Laten we enkele onderdelen uit zijn semi-vocabulaire eens uitgebreid ontleden, zodat ook u wegwijs wordt in zijn posts (die naar verluidt zo'n 1/3 van het forum in beslag nemen).

Phoenyxar's Phantastic Phar-Phetched Phaces

:3

Tja, wat moeten we hier van maken? Stripfiguren die aan het kauwen zijn worden altijd gekenmerkt door bolle wangetjes, is dit een geval van gelijke aard? Is het een vrouw met een uit de kluiten gewassen boezem, of moet het een dier voorstellen? Een smiley-woordenboek op internet (ja, het bestaat!) zegt ons dat :3 een gezicht van een kat moet voorstellen, en dat de smiley wordt toegepast in situaties waarin iets schattig is, of als de gebruiker een slimme of sarcastische opmerking maakt. Weten we dat ook weer.

;3

Dit kan meerdere dingen betekenen:

- een kat met boosaardige bedoelingen (kijk naar het dichtgeknepen, minachtend en scheef staand linkeroog)

- de incapabiliteit van het indrukken van shift, kan tevens voorkomen in het geval van luiheid of bij het ontbreken van een linkerpink

- een :3 die wordt gebruikt in een Skype-gesprek: Skype maakt namelijk een irritante kat van :3, die blijkbaar weer niet aan de eisen voldoet van de kat die :3 voor moet stellen. Volgt u het nog?

:v

Tja, dit is een vreemde eend in de bijt. Zoals u allen weet, zijn emoticons bedoeld om, jawel, emoties uit te drukken. Echter hebben we na een maandenlange analyse van Phoenyxar's typgedrag moeten constateren dat de :v (ook gespot als :V, of dit een andere betekenis heeft is op het moment onbekend) is bedoeld om juist neutraliteit uit te stralen. Bij herinneringen aan quizzen of simpele en saaie mededelingen, wordt er met zekere regelmaat een :v toegevoegd aan het einde van een frase van Phoenyxar's hand. Toen we het Phoenyxar zelf vroegen, kwam er ook nauwelijks concreets uit met betrekking tot de betekenis van dit lachebekje. Dan gaan we dus maar uit van onze eigen conclusie: :v is bedoeld om een neutrale houding uit te drukken. Juist.

D:

Zoals we vermoedelijk allemaal rond onze kleutertijd ontdekt hebben: als je een mond in een blij gezichtje omdraait, krijg je een boos gezichtje. Die regel gaat uiteraard ook op als je de ogen aan de andere kant van de mond positioneert; logischerwijs is het dan de bedoeling om de smiley vanuit een andere hoek dan gebruikelijk te lezen, en daarmee heeft het lachebekje een geheel andere uitdrukking gekregen. : D wordt volgens die gedachtegang D: en verhip, het klopt. : D is een enthousiaste lach en D: lijkt op een overdreven beangstigd of niet-blij verrast gezicht. Wat is het toch logisch, niet?

;o

Deze constructie, die verdacht veel weg heeft van een :o of :O (die doorgaans wél een plaatje krijgt toegewezen), wordt eigenlijk in dezelfde situaties toegepast als zijn broers. Wanneer Phoenyxar verschrikt of verrast reageert op iemand, is een gehandicapte :o het resultaat. Bravo.

:c

Waarom je houden aan het gangbare, als het ook nét even anders kan? Nee, serieus, want dat is precies wat er hier aan de hand is. Er lijkt weinig verschil te zitten tussen de inmiddels erkende : ( en de :c die Phoenyxar, net als enkele anderen overigens, als boos of teleurgesteld gezicht erkent op het wereldwijde web. Wat dan óók nog mee kan spelen, is dat : ( meestal direct wordt vervangen door een smiley (boos.gif), en hoe onderscheid je je van de rest als je verplicht bent die sullige plaatjes te gebruiken? We hebben je wel door, Phoenxyar.

Wij hopen u op deze wijze enigszins geïnformeerd te hebben. Verzoekjes zijn altijd welkom.

9 Comments


Recommended Comments

:o

of

:O

(die doorgaans wél een plaatje krijgt toegewezen)

WIJ WILLEN EEN :O-SMILEY!!!!

Link to comment

De emoticn ":3" is van origine een smiley die een andere smiley pijpt en deze tot de balls in dr mond douwt.

Kijk maar:

:o <=====3

:===3

:3

Mind is blown.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...