Jump to content

Thundertje's Blog

  • artikelen
    266
  • reacties
    577
  • bezichtigingen
    85609

Kwalificatie GP Spanje


Typhoon

323 bezichtigingen

blogentry-13783-1194549718.png

Vrije trainingen

Tijdens de vrije trainingen gebeurt er niet veel. De teams hebben immers in de winter en vorige week op dit circuit getest, waardoor de baan niet echt verkend hoeft te worden. Renault verrast wel iedereen door op vrijdag de tweede en derde tijd neer te zetten, maar op zaterdagochtend staan ze weer rond de tiende plek. Spyker reed alle trainingen weer als langzaamste.

Kwalificatie

Jarno Trulli begon als eerste aan de kwalificatie. Al snel werd het in de eerste sessie duidelijk dat het gevecht om de pole zou gaan tussen Ferrari en McLaren, op de voet gevolgd door BMW. Massa maakte tijdens zijn ronde wel een foutje, maak kwam toch op de tweede plek terecht, achter Fernando Alonso. Speed moest opgeven met versnellingsbakproblemen, waar ook de andere RedBull-rijders last van hadden. Daarnaast is Spyker opnieuw langzaam (maar niet laatste!), terwijl de beide auto's van Super Aguri zich in de top tien nestelen.

Dezelfde Super Aguri's stranden in de tweede sessie: Sato valt stil en Davidson spint in zijn laatste ronde, waarschijnlijk door een lekke band. Liuzzi rijdt in deze sessie helemaal niet meer door versnellingsbakproblemen, terwijl Ralf Schumacher, Wurz, Webber, Sutil, Albers en Speed al uitgeschakeld zijn. Het gevecht tussen McLaren en Ferrari gaat nog steeds door, maar BMW valt iets verder terug.

De derde sessie begint met een kleine race tussen Hamilton en Raikkonen. Helaas laat Raikkonen zich al na één ronde terugzakken, waardoor de spanning weer even verdwijnt. Het is in ieder geval zeker dat de spanning niet komt van Rosberg, Barrichello, Sato, Button, Davidson of Liuzzi, aangezien zij ook uitgeschakeld zijn. Hierbij valt wel op dat de Honda's en Super Aguri's (Honda-motor en waarschijnlijk Honda-chassis) aan elkaar gewaagd zijn. Hamilton maakt als eerste een stop. Ferrari probeert Raikkonen wel voor Hamilton te krijgen, maar dat lukt net niet. De eerste slag om pole wordt voorlopig gewonnen door Alonso, nadat iedereen voor de eerste keer gestopt is. Na de tweede serie stops gaat het er echt om wie de snelste tijd heeft. Na mislukte pogingen van Hamilton en Raikkonen, is het Massa die de voorlopige pole pakt. Als Kubica, Trulli en Heidfeld ook blijven steken op P5, P6 en P7, is het wachten op het antwoord van Alonso: P2. Massa pakt dus de pole en maakt er dus Ferrari-McLaren-Ferrari-McLaren van. Wie weet wat er op zondag gebeurt?

Uitslag

1. Massa

2. Alonso

3. Raikkonen

4. Hamilton

5. Kubica

6. Trulli

7. Heidfeld

8. Kovalainen

9. Coulthard

10. Fisichella

11. Rosberg

12. Barrichello

13. Sato

14. Button

15. Davidson

16. Liuzzi

17. Schumacher

18. Wurz

19. Webber

20. Sutil

21. Albers

22. Speed

Door: Thundercover

1 reactie


Recommended Comments

Gast
This blog entry is now closed to further comments.
×
×
  • Create New...