Jump to content

Sans Scrupules

  • entries
    65
  • comments
    248
  • views
    65,498

Sans Scrupules Stories: Chapter 2


SpacyColours

1,238 views

 Share

sansscrupulesr8d9k.png

presenteert

sascrustoriesmze3n.png

GTAGames.nl afbeelding
Liberty City, een grauwe stad waar alles mogelijk is. Families en politie liggen met elkaar in de knoop en dat heeft effect op de groeimogelijkheden van diverse families. De pizzeria van baas Faenty., Scrupules Slices, lijkt juist te profiteren van de oorlogen die er gaande zijn. Ze boeken meer winst met praktijken waarvan de belastingdienst denkt en hoopt dat ze niet gebeuren.

Foreigner97, beter bekend als de sluwe, is de rechterhand van Faenty. en zorgt ervoor dat alle plannen goed uitgevoerd worden en dat het geld tot op de cent nauwkeurig aanwezig is in het pand. Faenty. en de Sluwe nemen de cijfers even door en beseffen dat ze iemand nodig hebben om het team te versterken. "De zaken gaan goed en dat brengt jaloezie met zich mee van de andere families. Daarom hebben we meer mankracht nodig." zegt Faenty.. "Heb je nog ergens een loopjongen die genoeg potentie heeft om onze vertrouwen te verdienen?" de Sluwe denkt even na en bedenkt zich dat KaiSkillzz zich graag wil bewijzen om officieel de familie te betreden. "Wat vind je van KaiSkillzz?" vraagt de Sluwe aan Faenty.. "Als jij hem vertrouwt en een kans wilt geven, vertrouw ik op je keuze. Stuur hem met een van de jongens mee en laat de jongens verslag doen. Ik heb geen zin en tijd voor watjes die huilen zodra ze bloed zien!" de Sluwe knikt en loopt weg.

Achter in de pizza zaak staan Generaal (Krikke1992) en Kolonel (ERRWINS) met elkaar te praten. Aan hun gebaren te zien hebben ze het nog steeds over die moord van de Scherpschutter (_Night-Men_) op de ober. Volgens de Liberty Tree wordt hij nog steeds vermist. De Sluwe loopt naar hen toe en onderbreekt hen bruut. "We hebben nieuwe mankrachten nodig en daarom hebben de baas en ik besloten om KaiSkillzz in te werken. Ik wil geen commentaar, jullie gaan precies doen wat ik jullie nu op draag!" Generaal en Kolonel kijken elkaar aan en aan hun blikken te zien, vragen ze zich af wat de Sluwe in godsnaam mankeert. Ze besluiten het te negeren en luisteren aandachtig verder. "KaiSkillzz is nog maar een loopjongen dus verwacht nog niet te veel van hem. Ik heb het volgende voor jullie bedacht: Even verder op in Bohan zit een drankhandel genaamd Le Booze. Nu is dit nog niet zo spannend maar vanavond krijgt hij een flinke lading exclusieve whisky. En die lading wil ik hebben! Hoe je het doet maakt me niet uit maar zorg ervoor dat niemand erachter komt dat wij het waren en kijk uit voor camera's! Oh ja, neem SpacyColours mee, hij kan in een vrachtwagen rijden!" De mannen knikken en durven verder ook niets meer te vragen. De sluwe loopt weg en zodra hij uit het zicht is, voelt Generaal zich gepasseerd. "Ik ben altijd degene dat alles plant. Waarom doet hij deze klus?" Kolonel kijkt hem aan en zegt rustig: "Negeer het maar gewoon. Ik vermoed dat Faenty. enig druk op hem heeft gezet. Bovendien moeten we alsnog alles gaan plannen." Generaal denkt even na en knikt dan bevestigend.

GTAGames.nl afbeelding

Het is inmiddels avond en Generaal heeft SpacyColours en KaiSkillzz een belletje gegeven om rond 8 uur in de pizzeria te verschijnen. Stipt om 8 uur komen de beide heren de zaak binnen en schuiven bij Generaal en Kolonel aan tafel. Generaal knipt met zijn vingers en maakt een zwaai met zijn hand richting het personeel. Het personeel weet precies wat Generaal bedoeld en komt eraan lopen met 4 glaasjes whisky. "Heren, kijk eens naar jullie glaasjes. Wat zien jullie dan?" vraagt Generaal aan de heren die zijn aangeschoven. "Whisky." antwoord SpacyColours. "Juist! En dat is de klus van vandaag. We gaan Le Booze overvallen." Spreekt Generaal iedereen toe. "Le Booze? Een slijterij? Voor whisky?" vraagt KaiSkillz zich onschuldig af. "Ah, de vraag waar ik op hoopte." zegt Generaal. "Het is niet zomaar een overval op een slijterij. Vanavond krijgen ze een exclusieve lading whisky. 5000 dollar per fles. En wij gaan er voor zorgen dat ze die nooit gaan verkopen. We doen het als volgt: Als ik het goed begrepen heb, is KaiSkillzz goed met het hacken van alarmsystemen en bewakingscamera's, is dat juist?" KaiSkillzz kinkt. "Mooi." gaat Generaal verder. "Zodra jij alles hebt uitgeschakeld, gaat Kolonel naar binnen op zoek naar de whisky. Het zal niet voor het op rapen liggen dus we moeten waarschijnlijk een kluis deurtje opblazen. Daarom heb ik 3L1077 (de Bom) gevraagd om een sterke maar kleine bom te maken. Zodra we de deur open hebben, laden we met zijn drieen alles in de vrachtwagen die SpacyColours om de hoek, in een steeg, heeft geparkeerd. Als we dit doen zoals gepland, dan kan er niets mis gaan!" Het blijft even stil en zodra iedereen knikt, stappen ze in de benen en lopen ze richting de vrachtwagen die SpacyColours voor de deur heeft geparkeerd.

Zodra ze bij Le Booze zijn aangekomen, trekt iedereen zijn bivakmuts over hun hoofd en rennen ze richting de achterdeur. Ondertussen rijdt SpacyColours de vrachtwagen naar de steeg zoals afgesproken. Naast de achterdeur hangt een klein paneel waarmee je het alarm activeert en deactiveert. KaiSkillzz schroeft het toetsenbord van het alarm eraf en plugt zijn telefoon aan het alarm. Enkele minuten later geeft KaiSkillzz aan dat het alarm is uitgeschakeld. Kolonel pakt een breekijzer en breekt de achterdeur open. Met zijn drieen lopen ze het magazijn door, op zoek naar de whisky. Na 15 minuten te hebben gezocht en nog steeds niets te hebben gevonden, worden ze op eens opgejaagd. Generaal hoort sirenes. "Shit, de eigenaar heeft vast bericht gekregen dat het alarm is uitgeschakeld. Jongens, we moeten snel zijn anders is alles voor niets!" zegt Generaal gehaast. KaiSkillzz die nieuwsgierig is geworden, kijkt naar de rekken en bekijkt een aantal flessen. Zodra hij whisky ziet staan, pakt hij de fles. Er klinkt een luide klik en er gaat een deur in de muur open, die leidt naar een geheime kamer. KaiSkillzz kijkt de hoek om en ziet dat de hele kamer vol kratten staan met daarin de whisky die ze moeten hebben. De sirenes klinken steeds luider en de mannen beginnen steeds heviger te zweten. Krat voor krat weten zij het in de vrachtwagen te zetten. Na 6 kratten roept de Generaal dat ze beter kunnen gaan voordat het te laat is. Zodra ze in de vrachtwagen zitten, geeft SpacyColours gas. Hij heeft de vrachtwagen de weg nog niet opgedraaid of de politie raast hun voorbij. Met hun harten in de keel, kijken ze achterom en zien ze de politie stoppen bij Le Booze. "Dat scheelde echt maar een haar." zucht Generaal. De mannen blijken er nog niet van bewust maar na enkele seconden beseffen ze dat ze de buit binnen hebben en beginnen luid te schreeuwen van blijdschap.

De baas zit de volgende dag rustig in zijn zaak de krant te lezen en ziet dan een artikel over de overval. "Professionele overval op Le Booze" kopt het artikel. Zodra de baas dat leest, schuift KaiSkillzz bij hem aan tafel. Enigszins nerveus durft hij niets te zeggen. De baas biedt hem een kopje espresso aan en zegt hem te relaxen. "Jullie hebben gisteren veel geluk gehad. Het alarm was misschien wel uitgeschakeld maar het meldsysteem werkte nog steeds. Dus het was niet verrassend dat de politie jullie een bezoekje kwam brengen. Ik wil dat je dat goed in je hoofd stampt! Als het fout gaat, gaat het ook fout met jou. En als de politie dat niet doet, doe ik het wel!" KaiSkillzz wordt alleen maar nerveuzer en drinkt zijn espresso met trillende handen. Hij durft geen opmerking te maken en besluit alleen maar te knikken. De baas stapt op en loopt naar zijn kantoor. Het zweet breekt KaiSkillzz uit. Wat gaat hij doen? Schiet hij me hier ter plekke dood? Nee toch? Na die laatste gedachte komt de baas terug van zijn kantoor. Hij gaat rustig zitten en geeft KaiSkillzz een hand. "Vanaf nu ben je lid van de familie. Eenmaal lid betekend voor altijd lid. Mocht je loyaliteit falen, dan weten we je te vinden! En werk verdomme aan je hack skills!" Vanaf vandaag heeft Sans Scrupules een nieuw volwaardige familie lid erbij en hij heet KaiSkillzz de Hacker!

- Geschreven door ERRWINS

sponsoredbyt5j56.png

 Share

1 Comment


Recommended Comments

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...