Jump to content

Thundertje's Blog

  • artikelen
    266
  • reacties
    577
  • bezichtigingen
    85609

Jongen (14) tekent contract met McLaren


Typhoon

338 bezichtigingen

F1Bulletin4.png

Dat de Formule 1 niet altijd saai en voorspelbaar is, wordt weer eens bewezen door dit opmerkelijke bericht. McLaren heeft namelijk een contract afgesloten met de 14-jarige Oliver Rowland.

Oliver Rowland is nog maar een karter, maar maakt nu wel deel uit van hət Young Drivers Support Programma van McLaren-Mercedes. Dit programma begeleidt jonge coureurs in de autosport, vaak om ze klaar te stomen voor de Formule 1. Een recent voorbeeld van dit succesvolle programma is Lewis Hamilton, leider in het Wereldkampioenschap Formule 1.

Maar wat voor een begeleiding krijgt hij dan precies? Martin Whitmarsh (McLaren) zie hierover: "Oliver zal technisch advies krijgen van McLaren, begeleid worden bij zijn fysieke training en er zal door McLaren financieel geinvesteerd worden in zijn carrière." Net als bij de meeste contract zaken wilde Whitmarsh niet ingaan op details van het contract.

74349.jpg

Oliver Rowland wordt nu begeleidt door McLaren

McLaren is niet het enige team met een Young Drivers Support Programma: Renault heeft er ook één, waar zelfs een Nederlander deel van uitmaakt (Giedo van der Garde). Het programma van McLaren heeft nog een coureur op de startgrid gebracht, namelijk Nick Heidfeld. Ook Ricardo Zonta heeft er deel vanuit gemaakt. Het leverde hem een aantal jaar als racecoureur bij BAR, Toyota en testcoureur bij Renault op.

Whitmarsh wil echter niet Rowland hetzelfde pad laten bewandelen als Hamilton: "Elke rijder is anders en we hebben Oliver niet bij het programma gehaald om hem hetzelfde pad als Lewis te laten bewandelen. We zullen de kennis gebruiken die we met andere rijders hebben vergaard, maar we gaan geen vergelijkingen maken."

Natuurlijk wilde de jonge karter ook zelf even reageren (in een perspraatje :engel:): "Ik ben echt enorm trots om nu deel uit te maken van het Young Drivers Support Programma van McLaren. Om steun te krijgen van een van de grootste namen in de sport is fantastisch en ik kijk er erg naar uit om onze relatie verder te ontwikkelen." We gaan zeer waarschijnlijk nog veel van hem horen, dus wees voorbereid (voor over een jaar of zes :sigaar:).

Door Thundercover

Bron: GPUpdate.net

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
This blog entry is now closed to further comments.
×
×
  • Create New...