Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580061

Editie 385 - Sport


OWN

1368 bezichtigingen

rAa4lZu.png

Ah15J6r.pngILHR0AR.png

Welkom bij het nieuwe artikel Sport! Nouja nieuw is het niet helemaal, in het verleden van OWN bestond er namelijk ook al een artikel over sport. Dat brengen wij nu wekelijks terug. Zoals je hierboven al kon zien wordt dit artikel geschreven door KaiSkillzz en Crazy-Ghost. Allemaal veel plezier met lezen!

Nieuws

Nieuwslezers zijn vanaf deze week overbodig omdat @KaiSkillzz vanaf nu elke week het belangrijkste sportnieuws in OWN plaatst!

Nieuw F1-team: Forza Rossa.

Volgend jaar is de F1 een team rijker. Forza Rossa is een Roemeens team waarvan Colin Kolles de teambaas is. Kolles stond al eerder aan het roer bij Midland, Spyker, Force India en HRT, en is nu teambaas in het World Endurace Championship. Het nieuwe F1 team wordt in verband gebracht met Renault en Ferrari als motorleveranciers, en worden waarschijnlijk in München geproduceerd.

Brazilië rouwt om dood Fernandao.

GTAGames.nl afbeelding
Brazilië heeft helaas net voor het WK afscheid moeten nemen van Fernandao. De enkelvoudig international van Brazilië zat afgelopen zaterdag met 4 andere medepassagiers in een helikopter, maar door een vooralsnog onbekende reden is de helikopter met alle passagiers er nog in neergestort, en zijn alle passagiers overleden. Fernandao speelde in zijn profloopbaan bij Goiás, Marseille, Toulouse, Internacional, Al Gharafa, weer Goiás en eindigde zijn profloopbaan bij Sao Paulo. Fernandao is 36 jaar geworden.

Roland Garros

Natuurlijk is het WK voetbal niet het enige. Ook het WK hockey en het Roland Garros zijn volop bezig. En vooral dat laatste belooft spannend te worden. In de finale neemt Nadal het namelijk op tegen Djokovic. De twee beste tennissers van dit moment. De winnaar zal niet alleen die geweldige beker ontvangen maar ook de nummer 1 op de ranglijst worden. Alhoewel Nadal favoriet is kan het natuurlijk alle kanten op gaan! Gister won Sjarapova al voor de dames.

Opmerkelijk

Ook dit komt wekelijks terug. Hierin verteld @Crazy-Ghost over iets opmerkelijks uit de sport wereld.

GTAGames.nl afbeelding
De meeste mensen zullen de sport 'slamball' niet kennen. Het is een soort Basketbal maar dan met 8 trampolines die in de grond van het veld gebouwd zijn. Zo kan je door middel van de trampoline scoren door de bal in de basket te gooien. Als extra regel is dat je maar 2 stappen mag zetten behalve als je in de trampoline springt. Dit is om ervoor te zorgen dat mensen de trampolines ook echt gebruiken. De wedstrijden zijn altijd 4-tegen-4. Er bestaan op dit moment zes slamball teams over de hele wereld. De recentste kampioen is het team Slashers uit de Verenigde Staten. Als jij ook op slamball wilt zal je helaas wel ver moeten rijden alle teams zijn namelijke gevestigd in de Verenigde Staten. Dit was de eerste bijzondere sport. Volgende week is er weer een andere!

WK Nieuws

Nog vier dagen en dan is het zover. Het WK gaat van start, een van de grootste sport-evenementen van de wereld. Natuurlijk is daar veel nieuws omheen. Dat vind je hier.

Franck Ribéry mist WK.

GTAGames.nl afbeelding
Franck Ribéry zal het WK 2014 aan zich voorbij moeten laten gaan. De 31-jarige speler van FC Bayern München en het nationale team van Frankrijk heeft al ruim een week last van rugklachten. Het leek eerst allemaal mee te vallen met de pijn, en hij zou toch nog meegaan naar Brazilië maar toen Frankrijk aan het trainen was kon Ribéry opeens geen stap meer verzetten, en werd vervolgens naar het ziekenhuis gebracht, waar duidelijk werd dat hij het WK zou gaan missen. Dit zou misschien wel het laatste WK van Ribéry hadden kunnen worden omdat hij al 31 jaar oud is.

Spelers Kameroen boycotten vlucht.

Het vliegtuig richting Brazilië is voor het Kameroense team nog niet vertrokken. De selectie van Kameroen is namelijk ontevreden over de premie's die ze tijdens het WK krijgen. De onderhandelingen zijn al geruime tijd bezig maar dat het team van Kameroen weigert naar Brazilië te gaan is nieuw. De onderhandelingen lijken bijna rond, waarschijnlijk vliegt het team vandaag nog richting Brazilië.

Oxlade-Chamberlain toch naar WK?

Het was schrikken voor het Engelse team. Een van de sterren van het Engelse elftal en Arsenal liep namelijk deze week een blessure op aan zijn knie. Alhoewel het krap wordt heeft de coach er goede hoop in dat hij op tijd fit is voor het WK. In de poule speelt Engeland tegen Costa Rica, Uruguay en Italië.

WK praat

Hier praten de twee redacteuren over het aankomende WK. Wat zijn de verwachtingen? In het rood Crazy-Ghost en in het zwart vind je KaiSkillz.

Over vier dagen gaat het WK van start, wat verwacht jij van het WK?

Ik verwacht dat het een mooi WK zal worden, al zal het voor Oranje iets minder mooi worden, omdat ik denk dat ze er al in de groepfases uitvliegen.

Waarom zie je Oranje niet ver komen?

We hebben gewoon te weinig kwaliteit. Maar goed, meneer van Gaal weet het allemaal beter dan ons dus hij zal ons wel verder helpen. Wie zijn wij om de bepalen hoe ver Oranje gaat komen :puh:.

We hebben toch nog altijd spelers als Robin van Persie en Arjen Robben?

Ja, dat zijn misschien wel goede spelers, maar stel dat Wales mee had gedaan met het WK. Zij hebben Gareth Bale. Maar Bale maakt Wales ook niet in zijn eentje wereldkampioen, dus Robben en van Persie doen dat ook niet met z'n tweeën.

Maar Chili heeft toch ook niet een team vol sterren?

Nee, en daarom zie ik ze net als Nederland. Pure middelmaat.

Maar toch zullen ze in de poule aan het langste eind trekken?

Geen idee. Ze worden 2de of 3de gok ik.

Maar genoeg over Oranje, hoe schat jij de kansen van Oranje in?

Ik schat dat ze de halve finale halen, maar er dan evengoed uitvliegen.

Waarom denk je dat België nog niet sterk genoeg is om wereldkampioen te worden?

Het is een team onder constructie. De individuele kwaliteiten van de spelers zijn goed, maar er staat nog geen echt team.

Wie gaat er dan wel met de beker aan de haal?

Dat zullen ongetwijfeld de Brazilianen zijn. Die hebben immers thuisvoordeel en zijn een het klimaat gewend. Bovendien hebben ze denk ik de beste selectie.

En wat verwacht je van landen zoals Duitsland en Spanje?

Pff daar kan ik niks over zeggen. Spanje en Duitsland zijn natuurlijk altijd kanshebbers op de wereldtitel, maar Duitsland heeft alleen de pech dat ze enorm veel last hebben van blessures dus schat ik in dat Spanje toch net iets meer kans maakt op de wereldtitel dan Duitsland.

Ik denk dat ik het wel met je eens ben dat Brazilië ver gaat komen. Toch denk ik dat Duitsland wereldkampioen wordt. En met als verrassingen Colombia en België. Over Nederland ben ik ook niet zo positief, ik denk wel dat ze de poule halen maar dat ze er erna uit vliegen.

Het WK begint over 4 dagen. We zullen er snel genoeg achterkomen.

Sportbabe van de week

Wekelijks sluit @Crazy-Ghost de week af met een sportbabe. Voor de vorm wordt er ook nog wat verteld over de sporter, maar dat zal de meeste mannen een worst wezen.

De eerste sportbabe van de week is Anouk Hoogendijk. Op dit moment is de verdediger/middenvelder 29 jaar oud. Als voetballer heeft ze op dit moment erg veel successen. Ze is begonnen bij FC Utrecht maar heeft in 2012 een contract met Ajax getekend. Na twee jaar bij Ajax gevoetbald te hebben speelt ze op dit moment in het vrouwenelftal van Arsenal. Ook in het Nederlandse vrouwenteam is ze een vaste kracht. Ze heeft op dit moment 94 interlands op haar naam staan waarin ze in 8 wedstrijden scoorde.

y31cV4B.jpg?1

Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

5 reacties


Recommended Comments

Hmm, good luck met deze rubriek. Er was een reden waarom deze rubriek destijds geschrapt is: mensen die van sport houden hebben het al gelezen voor de Oceans Weekly News avond en mensen die zich er niet voor interesseerde die lazen de rubriek niet. Gevolg: uit de enquete bleek wat we al vermoedden, bijna niemand las de rubriek.

Het is natuurlijk wel een makkelijke rubriek om te vullen... Maar hebben jullie leuk gedaan, dus hou dit vol!

Link to comment

Hmm, good luck met deze rubriek. Er was een reden waarom deze rubriek destijds geschrapt is: mensen die van sport houden hebben het al gelezen voor de Oceans Weekly News avond en mensen die zich er niet voor interesseerde die lazen de rubriek niet. Gevolg: uit de enquete bleek wat we al vermoedden, bijna niemand las de rubriek.

Het is natuurlijk wel een makkelijke rubriek om te vullen... Maar hebben jullie leuk gedaan, dus hou dit vol!

Bedankt voor je uitgebreide reactie. Om te voorkomen dat niemand het leest proberen we er extra dingen in te stoppen: Sportbabe, Opmerkelijk en WK praat. We hebben dat we het zo toch nog interessant kunnen maken.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...