Jump to content

Thundertje's Blog

  • artikelen
    266
  • reacties
    577
  • bezichtigingen
    85697

Kwalificatie Verenigde Staten


Typhoon

288 bezichtigingen

blogentry-13783-1194549718.png

Na een niet heel spannende kwalificatie is opnieuw Hamilton die de pole pakt. Niet heel onverwacht, aangezien McLaren al het hele weekend domineert.

In de vrije trainingen is het al duidelijk. McLaren was het snelst en is het nog steeds. De hele tijd stonden Alonso en Hamilton bovenaan de lijst. In de kwalificatie was dat niet anders. Ze reden ver voor de andere rijders uit. Even helemaal aan de andere kant reden de Spykers weer traditioneel achteraan. Ze hadden het vooral aan de stok met zichzelf. Voor de Spykers staan de mannen van Toro Rosso, met maar een heel klein verschil. Dat de posities 17 t/m 20 binnen een tiende van een seconde zitten mag competitief worden genoemd. Een minuut voor tijd was er nog wel een spin van Coulthard, die wat last had van onderstuur en rechtdoor schoot.

De tweede sessie had toch wel iets opmerkelijks, want beide Honda's zetten zich voor de Super Aguri's. Dat was de afgelopen races wel anders. Of het ook kans maakt op punten is nog even afwachten, want daarvoor staan ze waarschijnlijk te ver. Hoewel, met een race als Canada in het achterhoofd weet je het maar nooit.

En zo kwamen we aan bij de derde kwalificatiesessie. Hierin maakte debutant Vettel een goede indruk. Met een zevende tijd zette hij zich een halve seconde achter Heidfeld. Waar BMW in de eerste twee sessies nog boven Ferrari stond, was het nu omgedraaid, met Massa voor Raikkonen. Fisichella miste de boot in de derde sessie volledig en werd tiende, terwijl teamgenoot Kovalainen 6e werd. De pole ging naar Hamilton en was al beslist toen Alonso op het rechte stuk naar de andere kant reed om die kant alvast schoon te maken.

Uitslag

1. Hamilton

2. Alonso

3. Massa

4. Raikkonen

5. Heidfeld

6. Kovalainen

7. Vettel

8. Trulli

9. Webber

10. Fisichella

11. Coulthard

12. Schumacher

13. Button

14. Rosberg

15. Barrichello

16. Davidson

17. Wurz

18. Sato

19. Liuzzi

20. Speed

21. Sutil

22. Albers

Door: Thundercover

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
This blog entry is now closed to further comments.
×
×
  • Create New...